Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kossuth Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >J-L >Kossuth Kiadó

Sorrend:

-20%
KUBA

Dél-Amerika kapuja

Kossuth Kiadó, 2015

 

Kubai koktélt ajánlunk! Népek, kultúrák és vallások csábító keveréke!

Ami Kubában a látogató számára a legszembeötlőbb látvány az első pillanattól fogva, az az embertípusok sokfélesége, páratlan keveréke és egymásmellettisége.

A 11 milliós ország kissé nagyobb Magyarországnál, hajlított szivar alakú, a tengertől a legtávolabbi pontja is legfeljebb 50 kilométerre van. Híres a gyönyörű, homokos tengerpartja révén, de a sziget egésze is csábítóan szépséges.

Utazzon velünk e könyv segítségével!

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ROMKOCSMA

Szerző: Lévai Katalin

Kossuth Kiadó, 2015

 

Lévai Katalin új kötete nemzedékeken átsöprő érzelmi viharok regénye. Egy pesti iskolás lány mesél a családjáról, pontosabban a család széthullásáról.  Helyét soha nem találó, túlfűtött anya, szelíd és kitartóan szerető apa – az egykori polgári életek lepukkant kulisszái között élő, családalapítóként is örök kamasz romkocsmázók nemzedéke ez, és felrémlik, hogy magánéletük a díszletekhez hasonlóan kopárrá válik.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
ÍGY FŐZ BERNÁTH JÓZSEF – STÍLUSOSAN, LEZSEREN

36 recept - A konyhafőnök - séfjétől

Szerző: Bernáth József

Kossuth Kiadó, 2015

 

Első szakácskönyvében Bernáth József a 30+ számára kedves recepten keresztül azt igyekszik megmutatni és átadni az olvasóknak, miként lehet egy alapételből három különböző (nehézségű és tálalású) fogást úgy elkészíteni, hogy az passzoljon (és egy kissé formálja is) a magyar ízléshez, miközben a lehető leghatékonyabban használjuk fel a rendelkezésre álló alapanyagokat és a konyhában eltöltött időt. Mindebben fázisfotókkal is segíti az olvasót, hogy a sikerélmény a lehető legteljesebb lehessen.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ZAKLATÁS

Szerző: Michael Crichton

Kossuth Kiadó, 2015

 

A világhírű író regényének középpontjában Tom Sanders, a cégénél kulcspozíciót betöltő számítógépes szakember áll. Éppen a várva várt napon tudja meg, hogy nem őt, hanem hajdani szeretőjét léptetik elő. A nő visszaél a helyzettel: „felettesi jogon” akarja Tom szerelmét újraéleszteni. A családos férfi nem áll kötélnek, és csakhamar egy zaklatási ügy vádlottja lesz. Karrierjének és magánéletének kártyavárszerű összeomlását látva Tomnak nincs más választása: maga indít pert főnöke ellen. „Zaklatás-specialista” védője: ügyvédnő. A bíróságon és a kulisszák mögötti alkudozások folyamán Tom – és az olvasó – előtt feltárulnak az ügy elképesztő összefüggései és a döbbenetes indítékok.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VILÁGÖRÖKSÉGEK MAGYARORSZÁGON

Kossuth Kiadó, 2015

 

Budapesten a budai Várnegyed, a Duna-part és az Andrássy út, majd Hollókő, az aggteleki barlangvilág, a bencés apátság Pannonhalmán, a Hortobágy, a Pécsen található ókeresztény emlékek, a Fertő tó, a tokaji borvidék, a mohácsi busójárás bemutatása látványos színes fotókkal.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYARORSZÁG TERMÉSZETI CSODÁI

Kossuth Kiadó, 2015

 

Gejzírként gőzölgő, hófehér sóteraszok, vándorló homokbucka, égbe nyúló, függőleges szirtek közt kristálytiszta víztükör, földalatti koncertterem cseppkőfüggönnyel, több tízezres vadlúdsereg a vízparti vár körül, sárban dagonyázó görbe bivalyszarvak erdeje, csónakkal járható barlang, végtelenségbe illatozó, lila levendulaföldek – és még folytathatnánk hosszasan… Mindezekben a lenyűgöző látványt nyújtó természeti jelenségekben egy a közös: hogy nem kell értük távoli tájakra utazni, ugyanis itt vannak mind, Magyarországon. Nem egy van köztük, amely a maga nemében a világon egyedülálló, vagy csak igen kevés helyen látni hasonlót. Némelyikük az ember és a természet „közös” alkotása, hiszen létrejötte emberi tevékenységhez köthető. Kötetünkben csokorba szedtük azokat a kimagasló természeti csodákat, amelyekre érdemes rácsodálkozni annak, aki hazánk területén kalandozik – akár hazafias büszkeséggel, akár az idelátogató turista kíváncsiságával.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BBC HISTORY - V. évfolyam, 7. szám

(2015. július)

A világtörténelmi magazin

Kossuth Kiadó, 2015

 
795 Ft
Akció: 635 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  BRITANNICA HUNGARICA KISENCIKLOPÉDIA - AZ ANTIK VILÁG – GÖRÖGORSZÁG

Kossuth Kiadó, 2015

 

A kötet szócikkei áttekintést adnak az ókori görög mitológia alakjairól, a történelem legfontosabb eseményeiről, azok helyszíneiről, városairól és államairól, továbbá az időszak történelmét és kultúráját alakító kiemelkedő személyiségekről.

 
3 490 Ft
-20%
  BRITANNICA HUNGARICA KISENCIKLOPÉDIA - AZ ANTIK VILÁG – RÓMA

Kossuth Kiadó, 2015

 

A kötet szócikkei áttekintést adnak az ókori római mitológia és vallás alakjairól, a történelem legfontosabb eseményeiről, azok helyszíneiről, továbbá az időszak történelmét és kultúráját alakító kiemelkedő személyiségekről.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KERTI FŰSZERNÖVÉNYEK

Kézikönyv ínyenc kertészeknek

Szerző: Caroline Holmes

Kossuth Kiadó, 2015

 

Ebben a csodálatosan illusztrált kötetben hatvan fűszernövény termesztéséről, felhasználásáról, jótékony hatásairól olvashatunk, és számos receptötletet is találunk, amelyek a régi idők ízeit idézik. A gyógy- és fűszernövények termesztése nem igényel különösebb szaktudást, a gondozásuk is egyszerű, így hobbikertészek is bátran belefoghatnak.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZENDVICSEK NAGYKÖNYVE

Paninik, tortillák, hamburgerek

Szerző: Carla Bardi

Kossuth Kiadó, 2015

 

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra!

Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal.

 

 • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik

• Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek, hamburgerzsemlék, tortillák és más lepénykenyerek

• Vegetáriánus, vegán és halas fogások

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAGYKÖVET ASSZONY

Három év diplomácia, díszvacsorák és demokrácia Budapesten

Szerző: Eleni Kounalakis

Kossuth Kiadó, 2015

 

Rendkívüli várokozás előzi meg Eleni Kounalakis, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete könyvének magyarországi megjelenését. A Nagykövet asszony jött, látott és megírta a 2010 és 2013 között szerzett tapasztalatait, élményeit, személyes véleményét, azt is, amit szolgálati ideje alatt nagykövetként nem tehetett meg. Beszámol a nagykövetté válásának folyamatáról, családi indíttatásáról, Budapestre érkezése utáni benyomásairól, a diplomáciai lét kulisszatitkairól, tárgyalásairól az ország vezetőivel, a díszvacsorákról, a sikeres küldetését elősegítő fortélyokról, és a kihívásokról, amelyekkel folyamatosan szembesülni kellett.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
LEGYEN VEGÁN!

Több mint 100 egyszerű, egészséges és finom étel

Szerző: Áine Carlin

Kossuth Kiadó, 2015

 

Áine Carlin szakszerűen avatja be az Olvasót a vegán étkezés rejtelmeibe. Száznál is több egyszerűen elkészíthető, ínycsiklandó recepttel, és számtalan könnyen megvalósítható ötlettel segíti az egészséges életmód híveit. A lényeg: legyen egyszerű, ízletes, szórakoztató és vegán!

 

Vegánnak lenni nem jelent egyet a lemondással, és azzal, hogy csak unalmas ételeket eszünk – a felfedezésre váró növényi alapú fogásoknak se szeri, se száma. A színes salátáktól, a testet-lelket melengető leveseken és kényeztető desszerteken át a fenséges főételekig – Aine Carlin most mindegyikre megtanít.

 
4 400 Ft
Akció: 3 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÖTVEN FEGYVER, AMELY MEGVÁLTOZTATTA A TÖRTÉNELMET

Szerző: Joel Levy

Kossuth Kiadó, 2015

 

A gyakorta esztelen vérontásba torkolló viszályok és konfliktusok végtelen láncolata nem múlt el nyomtalan az emberi faj történelmében. Az első – ütésre emelt – kőbalta óta eltelt évezredekben bebizonyosodott, hogy a hadiszerencse, a számbeli fölény, de még a hadvezéri zsenialitás is mind tehetetlen a haditechnikailag fejlettebb ellenféllel szemben. Középkori ostromgépek, első világháborús kézigránátok, a jövő automata robotkatonái: csupán három kiragadott példa azon találmányok közül, melyek új irányba terelték a hadviselést, és vele együtt az emberi civilizációt.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A VÉGTELEN TÜKRE

Szerző: Juhász Ferenc

Kossuth Kiadó, 2015

 

A végtelen tükre – mintegy napló, összefoglalás, a nagy művész elődök tisztelete és a mai kortárs írók, festők, fényképészek, tudósok, zeneszerzők dicsérete az ünnepben, vagy siratása az elmúlásban. Benne az élet köszöntése, az élet bíztatása, barátok elvesztése és emlékezetük – mindannak tükre, ami alkotásban körülvesz minket: a költő szemével. Radnóti Miklóstól Esterházy Péterig, Konok Tamástól Hantai Simonig, Petrovics Emiltől a tudós Szentágothai Jánosig, s a centrumban a nagy előd, József Attilától a költő saját ars poeticájáig és a hazaszeretet számos megfogalmazásáig. Hogy lát a költő? Hogy érzékel, hogy figyel, hall, s mindebből mit ad vissza? – ennek könyve A végtelen tükre.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
REGÉLŐ RÓMA

Szerző: Kertész István

Kossuth Kiadó, 2015

 

Az első honalapító, a Trójából száműzött és Venus által szült Aeneas történetétől a második városalapító, Camillus regényes históriájáig ível ebben a könyvben a naggyá növekvő Róma regékkel dús történelme.

 

A kötet regéi a világbirodalommá terebélyesedő Róma mitikus előzményeit beszélik el félezer év történésein ívelve át. E legendás történetek ereje nem annyira a valósághoz való hűségükben, mint inkább abban rejlik, hogy felfedik, miképp gondolkodott a római nép történelmének kezdeteiről.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-35%
BALLADA A HUNYÁSZKODÓKRÓL

Szerző: Baranyai Ferenc

Kossuth Kiadó, 2015

 

A Kossuth-díjas költő legújabb verseit tartja kezében az olvasó. Baranyi Ferencet indulása óta elsősorban közéleti költőnek tartja a közönség, bár ő maga inkább kedveli a „közszolgálati költő” kifejezést. Jelen verseit is a hazájáért és a nemzetéért érzett felelősség hatja át. Ostorozza, mert szereti a népét. Érte haragszik és nem ellene. Hat évtizedes pályafutása alatt a hatalmat is szigorúan bírálta mindig, ha erre okot adott. Ez most sincs másképpen. És mindezt közérthetően, a rá jellemző közvetlenséggel teszi. Azért a finom regiszterek sem idegenek tőle – ez is kiderül a kötetből.

 
1 800 Ft
Akció: 1 170 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KUNG MESTER BESZÉLGETÉSEI - hangoskönyv

Szerző: Hamvas Béla

Rátóti Zoltán előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2015

 

Kína i.e. hatodik századának két szellemóriása: Lao-ce és Konfu-ce. Tanításuk látszólag ellentétes, a mélyben mégis egybeér. Lao-ce a tao (az Út) világrendjébe történő, nem cselekvő beilleszkedést tanítja, míg Konfu-ce azt vallja: a bölcs fáradhatatlanul hirdesse felismert igazságát.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JÁTSZANI IS ENGEDD... – hangoskönyv

Szerző: Vekerdy Tamás

a szerző előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2015

 

„Nézd a rettenetes huszadik századot! Hogy győztek, hogy diadalmaskodtak a »mindig erős, mert központosított « diktatúrák. Hitler elfoglalta (majdnem) egész Európát! Sztáliné volt a világ egyötöde… Hol vannak ma már? Győzött »a legkisebb királyfi«; győztek a mindig »gyönge «, mindig válsággal küzdő, ezer szempont közt a kompromisszumot kereső individualista demokráciák. Igen, a népmesének igaza van: mindig győz a jó. Aztán jönnek az újabb harcok. Gyerekek és iskolák körül is…” Vekerdy Tamás

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KÉT VILÁG KÖZÖTT

Szerző: Bitó László

Noran Libro Kiadó, 2015

 

 „Elhallgattam. Nem tudtam elviselni azon félelme miatti szomorúságát, amit nem is tudott elrejteni, hogy ismeretlen múltam egyszer váratlanul visszaszólít szülőhazámba, és elszakít tőle. Szerettem volna megnyugtatni, de lehet, hogy mélyebben látott belém, mint amennyire én valaha mertem.”

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
KISKANÁLNYI SZERETET

Kisgyermekek tápálása (Receptek, praktikák, tudnivalók)

Szerzők: Aradvári-Szabolcs Mariann – Dr. Mák Erzsébet

Kossuth Kiadó, 2015

 

A kötet választ ad mindarra a kérdésre, amely a szülőkben felmerül gyermekük egészséges táplálásával kapcsolatban, kezdve a szoptatástól a hozzátápláláson át egészen a bölcsödés korig. A gyakorlatban jól alkalmazható tanácsokat receptek is kísérik, természetesen a hazai alapanyagokhoz és körülményekhez igazodva.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉRTÉKTEREMTŐK 2015

Írta és összeállította: László Ágnes

Kossuth Kiadó, 2015

 

A könyv azokat a neves és nemzetközileg is elismert személyiségeket mutatja be egy-egy portréinterjú formájában, akik 2013-ban megkapták a Hazám-díjat.

Gondolataikat, érzelmeiket, hitvallásukat, pályaívüket, fontos és tanulságoktól sem mentes életrajzi történeteiket ismerhetik meg az olvasók.

A XXI. Század Társaság rangos kitüntetését évente heten vehetik át értékőrző és értékteremtő életművük elismeréseként. A díj a feledés elleni emlékezést, valamint példát adó értékeink megbecsülését szolgálja ezzel a könyvvel együtt.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A SORS KVANTUMFIZIKÁJA AVAGY A BORNAI-SEJTÉS

Szerző: Bornai Tibor

Kossuth Kiadó, 2015

 

„Gyerekkorom óta biztosan tudom, a világ, amelyben mozgok, nem más, mint egy megfejthetetlen rejtvény. Azért megfejthetetlen, mert annyira egyszerű, hogy a megoldás majd' kiveri az ember szemét, annyira kézenfekvő, hogy képtelenek vagyunk észrevenni. Tudom, hogy létezik irány, amerre nem tudunk ujjal mutatni. Tudom, hogy az idő üres, és mi egyre csak töltjük, azért telik. Tudom, hogy amit tudok, nem olyan biztos, mint amit érzek. Úgy érzem, fontos, hogy elmondjam, milyennek látom a helyzetet, amit anyagi világnak hívunk. Nem azért, mert tudom az igazságot, hanem azért, mert általam tudatosulhat egyik nézete a sokmilliárd közül, és ez a Nagy Egész számára fontos. Amit leírok, olyan, mint egy festmény. Nem az igazságában kell gyönyörködni, hanem a szépségében. Ez az igazság.” (Bornai Tibor)

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SZERVEZKEDŐ EMBER

A szervezeti élet szociálpszichológiája

Szerző: Csepeli György

Kossuth Kiadó, 2015

 

A szervezet társas tér, melyen belül a tanulás, az attitűdök, a motiváció, a személyközi viszonyok, a szerepek és szerepkonfliktusok, a kommunikáció, a hatalom, a döntés, a csoport jelenségei éppen úgy megtalálhatók, mint az életben általában. Ugyanakkor a szervezet sajátosan megtöri, és színezi ezeket a jelenségeket és folyamatokat.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
DOMBONINNENI MESÉK – hangoskönyv

Szerző: Lackfi János

Pogány Judit előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2015

 

Elemér, a kölyökfóka, Köles, a denevérfióka, Janka, a vadmacskalány és Dinnye, a hangyászkölyök, a frissen épült Domboninneni lakópark új lakói. Gyorsan összebarátkoznak és nem akármilyen csínyeket követnek el együtt. Tőlük megtudhatjátok azt is, milyen az igazi autóbambulás, gyorsulási verseny vagy éppen lassulási verseny.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BBC HISTORY - V. évfolyam, 5. szám

(2015. május)

A világtörténelmi magazin

Kossuth Kiadó, 2015

 
795 Ft
Akció: 635 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
22 HÍRES HÁBORÚS TÖRTÉNET

Kossuth Kiadó

 

A gyöngéd Edgar Allan Poe. A békétlen Maupassant. A család misztikusa, Kosztolányi. Az állati természet hódolója, Jack London. Csodálatos írók ismerős és ismeretlen oldalukról. Velük együtt a magyar és a világirodalom más klasszikusai mesélnek nekünk a Kossuth Kiadó új, tematikus sorozatában: 22-22 híres romantikus, háborús, gyermek- és állattörténetben. Nyolcvannyolc írásos bizonyítéka annak, hogy remekművek olvastán is lerághatjuk a körmünket.

 

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
22 HÍRES ROMANTIKUS TÖRTÉNET

Kossuth Kiadó, 2015

 

A gyöngéd Edgar Allan Poe. A békétlen Maupassant. A család misztikusa, Kosztolányi. Az állati természet hódolója, Jack London. Csodálatos írók ismerős és ismeretlen oldalukról. Velük együtt a magyar és a világirodalom más klasszikusai mesélnek nekünk a Kossuth Kiadó új, tematikus sorozatában: 22-22 híres romantikus, háborús, gyermek- és állattörténetben. Nyolcvannyolc írásos bizonyítéka annak, hogy remekművek olvastán is lerághatjuk a körmünket.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  BRITANNICA HUNGARICA KISENCIKLOPÉDIA - MŰVÉSZETI STÍLUSOK

Kossuth Kiadó, 2015

 

A kötet bemutatja a nyugati képzőművészet, irodalom és zene stílusáramlatait, irányzatait és mozgalmait az ókortól a XXI. századig.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FUTÁSRÓL NŐKNEK

Szerző: Sam Murphy

Kossuth Kiadó, 2015

 

Sam Murphy szakértelme és futás iránti szenvedélye mindenkit rabul ejt!

Praktikus tanácsok futáshoz a megfelelő felszereléstől az első kilométerek teljesítésén át a komolyabb versenyekig, az étrendig és a sérülések elkerüléséig.

Fejleszd a technikádat, találj újabb kihívásokat, és fedezd fel, miként illesztheted be a futást az életedbe még akkor is, ha nagyon elfoglalt vagy.

Minden szinten és minden életkorban jól használhatótippek és módszerek, hogy a futás valóban öröm és élmény legyen.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR SZENT KORONA

Szerző: Tóth Endre, Szelényi Károly

Kossuth Kiadó, 2015

 

Kevés olyan emlékünk maradt a múltból, amely Árpád-házi királyokhoz köthető. Palotáik csekély maradványai vészelték át a századokat, és ritka véletlen, ha sírjuk érintetlen maradt. Az Árpád-ház drágaságaiból, kincstárából – a koronázási jelvények kivételével, amelyeket különleges helyzetük miatt elkülönítve őriztek – itthon semmi nem maradt meg. A koronázási jelvények már ezért is megkülönböztetett figyelmet érdemelnek. A Szent Korona, vele a jogar, az országalma és a palást nemzeti ereklyék: történelmünk régi századainak fennmaradt tanúi. Méltán jelképezik az ezeréves magyar államiságot. A számtalan kalandot, veszélyt, romlást megélt, de a pusztulást mégis elkerülő Szent Korona mintegy az ország sorsát jelképezi akkor is, ha eredete és készítése körül bizonytalanság van.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JÓZSEF ATTILA SZERELMES VERSEI – hangoskönyv

Galkó Balázs előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2015

 

Tartalom: 1. Ajándék • 2. Nagy ajándékok tora • 3. Távol zongora mellett • 4. Álmomban enyém vagy • 5. Csókkérés tavasszal 6. Szerelmes vers • 7. Csudálkozunk az életen • 8. Mért hagytál el, hogyha kívánsz? • 9. A szerelmes szonettje 10. Mikor az uccán átment a kedves • 11. Hajnalban kel föl, mint a pékek • 12. Olyan bolond vagy • 13. Dalocska 14. Kopogtatás nélkül • 15. Érted haragszom, nem ellened • 16. Tedd a kezed • 17. Óda • 18. Gyermekké tettél 19. Balatonszárszó • 20. Jaj, majdnem... • 21. ...aki szeretni gyáva vagy • 22. Nagyon fáj • 23. Elmaradt ölelés miatt 24. Magány • 25. Még ne utazz el Sárikám... • 26. Ha nem szorítsz... • 27. Ha nem leszel... • 28. Kedvesem betegen... 29. Judit - versek - töredék • 30. Ülünk egymás mellett • 31. Flóra • 32. Flórának

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
CSODAALMÁK – hangoskönyv

Szerző: Bohumil Hrabal

Mácsai Pál előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2015

 

A hangoskönyvünkbe válogatott elbeszélések a szerző már kiforrott, letisztult alkotói korszakában születtek. Hrabal legszívesebben gyermekkora egykori színhelyén, Nymburkban és a környező kerskói erdőben kutatja és találja meg közép-európai valóságunk mulandó szokásait, hagyományait, kiveszőben lévő embereit. Gyakorta groteszk és esendő, ám mindig szeretetre méltó csodabogarakat, akik az igazi emberséget hordozzák magukban.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
EGYPERCES ANEKDOTÁK – hangoskönyv

Szerző: Örkény István

Mácsai Pál előadásában

Kossuth Kiadó, 2015

 

Örkény István műveit a groteszk szemlélet és a sokszor anekdotikus, példázatszerű beszédmód teszi oly jellegzetessé. A szerző vallomása a groteszkről:

„A groteszk sérti a szimmetriaérzéket, fölborítja a világ rendjét, s új arányokat, új törvényeket léptet életbe, indítéka, tagadni mindent, ami kézenfekvő, ami adott. A groteszk ugyanis nem értelmezi a világot, hanem egy új világot teremt, egy megálmodott, képzeletbeli világot, mely emlékeztet ugyan a realitásra, mégis egy másik koordináta-rendszerben létezik.”

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
EGYSZERŰEN PALEO

400 könyen elkészíthető recept

Szerző: Dana Carpender

Kossuth Kiadó, 2015

 

A paleo étrend az utóbbi években vált igazán közkedveltté. Egyre többen követik az elveit, hogy egy betartható és egészségesebb életmódra térjenek át. Ez a könyv azoknak is sok újdonságot mutat, akik már jártasak a „paleózásban”, de a szerző közvetlen stílusa és alapossága garantálja, hogy azok is kedvet kapnak ehhez a fajta étrendhez, akik eddig még nem ismerték. A könyvet azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik csak néhány ötletet lesnének el belőle, hogy színesebbé, érdekesebbé tegyék étrendjüket, de nem feltétlenül szeretnének teljesen áttérni a paleóra. A 400 recept közül mindenki megtalálja a kedvére valót.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JURASSIC PARK

Szerző: Michael Crichton

Kossuth Kiadó, 2015

 

Az ember a tudomány segítségével újrateremti a dinoszauruszokat… de vajon milyen az a világ, amely a géntechnológia játékszere?

Alan Grant, a híres őslénykutató két másik tudós és egy ügyvéd kíséretében a Costa Rica nyugati partjához közeli Isla Nublar szigetre érkezik, hogy „elmondja véleményét” a különc, gátlástalan multimilliomos, John Hammond új „szabadidőparkjáról” a közelgő nyitás előtt. A tét hatalmas: a hosszú évek megfeszített kutatómunkája és sok-sok millió dollár elköltése árán létrehozott parknak az első „vendégek” előtt jelesre kell vizsgáznia, ellenkező esetben a befektetőket képviselő ügyvéd leállítja az egész projektet. Hammondnak a világhírről, a boldogan mosolygó gyermeki arcocskákról és persze a gigantikus bevételekről szőtt álmai veszélybe kerülnek.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELVESZETT VILÁG

Szerző: Michael Crichton

Kossuth Kiadó, 2015

 

A Jurassic park egyik túlélője, Ian Malcolm matematikus egy utazása során súlyosan megsérül. Miközben az operációhoz altatják, öntudatlanul dinoszauruszok neveit sorolja. Egy barátja kutatni kezd az emlegetett őslények után és nyom nélkül eltűnik. Malcolm negyedmagával keresésére indul, s ehhez John Hammond nyújt segítséget. A Jurassic Park tragédiája után visszavonult milliomos állítása szerint Isla Nublar csupán a kirakat volt, a dinoszauruszokat valójában Isla Sorna szigetén klónozták, amelyet a bukás után elhagytak az alkalmazottai, s azóta az állatok szabadon kóborolnak és szaporodnak. Malcolm és társai megérkeznek Isla Sornára, ám nincsenek egyedül. Egy másik csapat is érkezett a szigetre csapdákkal és az állatok befogására szolgáló profi felszereléssel…

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZÖKTETÉS

Szerző: Jonathan Holt

Kossuth Kiadó, 2015

 

Karnevál van, a velencei swinger klubban senki sem figyel föl a tollas álarcot viselő, vékony lányalakra, amint zsákot húznak a fejére. Senki sem látja a sötétre színezett ablakú furgont, amely elrobog vele a hegyekbe. Mia Elston a Velence közelében állomásozó amerikai haderő egyik főtisztjének a lánya. De ki akarná elrabolni, és miért? A Carnivia.com netes portáljára valakik egy videót töltenek föl: rémült kamaszlány lóg összebilincselt csuklójánál fogva a mennyezetről. Amerika szerint ez nem kínzás, fut végig a kép alján az üzenet, tehát este hétkor nem kínozzuk meg… Az ügyben ezúttal is Piola ezredes és kolléganője, Kat Tapo nyomoz, évtizedes bűnökre is fényt derítve.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A HARMADIK BIRODALOM

A BBC History különszáma, DVD-melléklettel

Kossuth Kiadó, 2015

 

A Harmadik Birodalom  egyszerre jeleníti meg a német nemzetiszocializmus ideológiáját, államberendezkedését és világhódító koncepcióját.

 

A modern kor talán legsötétebb fejezete még ma is tartogat számos megválaszolatlan kérdést, s ezek nemcsak ideológiai–világnézeti választóvonalak mentén osztják meg a történészeket és az érdeklődő nagyközönséget, hanem a hasonló felfogású emberek is eltérő véleményt alkotnak a „miértekre”.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EZÜST SAS

Szerző: Ben Kane

Kossuth Kiadó, 2015

 

Ben Kane az Elfeledett Légióban megismert ikerpár, Romulus és Fabiola, valamint társaik történetét szövi tovább a trilógia második kötetében, az Ezüst sasban.

Romulus Brennus, a gall harcos és Tarquinius, az etruszk jövendőmondó társaságában a hajdani Nagy Sándor hódításainak nyomában harcol, immár „hadifogolyként” a pártusok oldalán.

A szépséges Fabiola, a Caesar oldalán Galliában harcoló Brutus szeretője Fabiola belesodródik az Itália földjén, majd Rómában elszabaduló anarchiába. Leghűségesebb két-három kísérőjével nekivág a hosszú útnak, hogy megtalálja a szeretett férfit.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A TŐKE A 21. SZÁZADBAN

Szerző: Thomas Piketty

Kossuth Kiadó, 2015

 

A vagyon eloszlása napjaink egyik a legvitatottabb kérdése. De ismerjük-e valójában az egyenlőtlenségek hosszú távú mintázatát? Thomas Piketty könyve majdnem három évszázadra és több mint húsz országra vonatkozó elemzéseket foglal magában, miközben teljesen új alapokra helyezi a kapitalizmus dinamikájának megértését: a fókuszba a gazdasági növekedés és a tőke megtérülésének ellentmondását állítja. Arra a következtetésre jut, hogy a gazdaságot a lassú növekedés, a társadalmat a kirívó jövedelmi egyenlőtlenségek jellemzik majd, és visszatér az oligarchák kora.

 
8 500 Ft
Akció: 6 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÁRTYAVÁR

Szerző: Michael Dobbs

Kossuth Kiadó, 2014

 

KOMOR TÖRTÉNET A MOHÓSÁGRÓL, A KORRUPCIÓRÓL ÉS A KIELÉGÍTHETETLEN HATALOMVÁGYRÓL

 

A politika folyosóin az erő, az intrika és a szenvedély uralkodik a világ bármely országában. Francis Urquhart minden titkon rajta tartja a kezét – és kész bárkinek elárulni ezeket, ha ez hozzásegíti ahhoz, hogy miniszterelnök lehessen. Mattie Storin, a fiatal újságírónő egy bulldog szívósságával próbálja feltárni a hazug kulisszák mögött rejtőző valódi sztorikat. Amikor belebotlik a hatalom legmagasabb szintjein burjánzó korrupció hálójába, megesküszik, hogy kideríti az igazságot. Ám ehhez meg kell küzdenie saját démonaival, és kockára kell tennie mindent, a saját életét is.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
TORZÓ

Irene Huss felügyelő esetei

Szerző: Helene Tursten

Kossuth Kiadó, 2015

 

A sikeres svéd krimisorozat egyik legnépszerűbb darabja ismét Göteborg jól ismert utcáira viszi az olvasót, sőt, ezúttal Koppenhága is belép a bűncselekmények helyszínei közé.

A tengerparton talált tetovált emberi csonk kevés kiindulási alapot nyújt a nyomozáshoz, de Irene Huss nem az a fajta, aki feladná. Úgy tűnik azonban, hogy a perverz darabolós gyilkos lélektani hadviselésbe kezd a nyomozónő ellen. Sorban kerülnek elő az újabb és újabb holttestek. Az áldozatokat nem egyszerűen meggyilkolják, hanem kórboncnoki ismereteket sejtető módon csonkolják és feldarabolják. Ráadásul csupa olyan személyről van szó, akit Irene is ismer.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ELNÉMULT BABASZOBÁK

Szerző: Sophie Hannah

Kossuth Kiadó, 2015

 

Egy napon Fliss Benson, tévéproducer névtelen levelet kap, amit a munkahelyére címeznek. A borítékban egy kis kártyát talál, amelyen négyszer négyes sorokba rendezve tizenhat szám áll. Flissnek fogalma sincs arról, hogy ezek a számok mit jelenthetnek.

Szintén aznap értesül arról, hogy egy olyan dokumentumfilm elkészítésében kérik a segítségét, amely az igazságszolgáltatással való visszaélésről szól, és amely kapcsán bölcsőhalálban elhunyt csecsemők anyját vádolták gyilkossággal. A dokumentumfilm három nő: Helen Yardley, Sarah Jaggard és Rachel Hine történetét dolgozza fel.

Fliss úgy tervezi, hogy ez lesz az utolsó projekt, amit elvállal. Ekkor azonban Helen Yardleyt holtan találják otthonában, zsebében egy kártyával, amelyen négyszer négyes sorokba rendezve tizenhat szám áll…

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
BBC HISTORY - V. évfolyam, 4. szám

(2015. április)

A világtörténelmi magazin

Kossuth Kiadó, 2015

 
795 Ft
Akció: 635 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÁROSKALAUZ - LONDON

Nyitott Szemmel - Városkalauz-sorozat

Kossuth Kiadó, 2015

 

A Kossuth Kiadó a közkedvelt Nyitott Szemmel sorozat országokat bebarangoló útikönyvei mellett útjára indítja a városok kalauzát. A kisméretű, praktikus kötetekben szakemberek mutatják be a város történelmét, kultúráját, politikai életét, művészetét, nevezetességeit, múzeumait, hangulatos mellékutcáit, üzleteit, de mindenekelőtt az ott élő embereket. A színes fotók a városok nevezetességeinek bemutatása mellett a mindennapi élet jellegzetes pillanatait is rögzítik. A várossal való ismerkedést részletes, számozott térképek segítik, amelyeken valamennyi látnivaló pontos helyét feltüntetjük. A kötet végén, az úti tippekben megtalálható az összes utazással kapcsolatos adat, szálloda, étterem és telefonszám, amire az utazóknak szüksége lehet.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FECSEGŐ FAUNA – hangoskönyv

Szerző: Gerald Durrell

Szacsvay László előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2015

 

Gerald Durrell ezúttal Argentína trópusi éghajlatú északnyugati vidékére vezet el minket. A főszereplők szüntelenül csókolózó majmok, beszélő, sőt, olykor pimaszul fecsegő papagájok és más egzotikus élőlények. A szerző humoros hangvételű történeteiben bámulatos mesélőkészsége párosul félreismerhetetlen emberségével.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MAGA ITT A TÁNCTANÁR – hangoskönyv

Szerző: Mérő László

László Zsolt előadásában

Kossuth Kiadó - Mojzer Kiadó, 2015

 

Mérő László ötperces esszéi 2003 óta jelennek meg a Magyar Narancs című lap tárcarovatában. Közírói szerepéről így vall: Esszét írok, hogy provokáljam az olvasó eszét. Elképzelt ideális olvasóm illetve hallgatóm az, aki csak egyszerűen intellektuális kalandra vágyik.

 

„A rendszerváltásnak talán épp az lehetett volna a lényege, hogy végre nem kell mindenben egyetérteni. Miért is kellene, éppen attól érdekes a világ, hogy sokféleképpen látjuk. A legtöbb esetben bőven elegendő az együttműködés.”

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
1000 PONTRÓL PONTRA – HÍRES FESTMÉNYEK

Art-terápia. Kikapcsolódás, alkotás, stresszoldás

Szerző: Thomas Pavitte

Kossuth Kiadó, 2015

 

Fedezze fel önmagában a művészt, és változtassa képtárrá otthonát a Pontról pontra sorozat e kötetével! A képzőművészet ifjú és felnőtt szerelmeseinek egyaránt lebilincselő szórakozás! Thomas Pavitte könyvével a festészet húsz remekművének mindegyikét 1000 pont összekötésével alkothatjuk újra mi magunk. Kreatív időtöltés, gyermekkorunk egyik kedves játékának újrafelfedezése és nem utolsósorban kitűnő stresszoldó tevékenység. Ráadásul az elkészült rajzot akár be is keretezhetjük.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A VEZETÉS ÖRÖM-E?

Szerző: Török László

Kossuth Kiadó, 2015

 

Mi lehet meggyőzőbb, mint egy valóban sikeres vezetői pálya? Mi lehet átütőbb, mint azok a vezetői vallomások, melyeket ismert és eredményes emberek tesznek? Török Lászlónak sikerült egy rendkívül színes, mégis összefüggő képet adni a vezetés szakmai és emberi hátteréről. Van azonban egy másik és meglepő értéke is a kötetnek: aki elolvassa, történelmünk modern kori fejezetéről is benyomást szerezhet. Olyan élethelyzeteket ismerhet meg, melyek a mai magyar alkotó ember környezetét és kihívásait mutatják be szellemesen, professzionálisan és emberi hangsúllyal.

 

Malchiner Maximilian Péter ICF Executive Coach, szerző (You Are More!™)

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.