Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kossuth Kiadó

 Fő kategória >KIADÓ >J-L >Kossuth Kiadó

Sorrend:

-20%
MENNYEI RIPORT

Életreszóló olvasmányok

Szerző: Karinthy Frigyes

Kossuth Kiadó, 2017

 

Karinthy Frigyest pályáján mindvégig foglalkoztatta az elképesztő teljesítményekre képes huszadik század súlyos aránytévesztése, hogy tudniillik számtalan dolog tökéletesítésével büszkélkedhet, miközben a végső dolgokban a rettenet, a pusztítás és pusztulás felé menetel. Neki tehát a túlvilágot, benne túlvilági tükörképünket is meg kellett vizsgálnia. Ezt a képet – írja a Mennyei Riport el szavában – „átnyújtom a magyar olvasónak, aki már megszokta tőlem, hogy olyan kérdéseire válaszolok, amiket nem tett fel”.

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
KREATÍV RAJZ ÉS ÍRÁS FILCTOLLAL

Inspiráló ötletek, markertechnikák és gyakorlatok saját készítésű alkotásokhoz

Szerző: Lee Foster-Wilson  

Kossuth Kiadó, 2017

 

Csavarjuk le a kupakokat, és máris kezdődhet a nagy filctollkaland!

Kreatív kötetünk rengeteg ötlettel és fantáziadús gyakorlattal segít izgalmas, lenyűgöző alkotásokat készíteni filctollal, ezzel az örök kedvenc rajzeszközzel. Minden korosztály találhat kedvére való stílust, anyagot – a lelkes amatőröktől a kezdő művészekig. A kreatív feladatok, élvezetes gyakorlatok változatosan mutatják be a különböző technikákat és módszereket: elsajátíthatjuk az árnyékolás művészetét, a kompozíciók szerkesztését és az egyedi ajándéktárgyak készítését. Az üres oldalakon szabadon szárnyalhat fantáziánk, számtalan művészi ötletet kipróbálhatunk, az ötlettárból pedig rengeteg hasznos és különleges tippet leshetünk el.

Ha gyermekkorunk óta nem volt a kezünkben filctoll, itt az ideje, hogy újra kipróbáljuk!

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
AKI KURVÁNAK ÁLL

Szexmunka-sztorik

Szerző: Papp Réka Kinga

Kossuth Kiadó, 2017

 

Lulu eredetileg revütáncos volt. A tűsarkú cipőjét többféleképpen is hasznosítja. Csili igazi díva. Sporttáskányi dildóval megy a közértbe és webkamera előtt pózol. Mari simán beszól a rendőröknek. Jobban szereti a Trabantosokat, mint a BMW-seket. Angelika nem szidja a politikusokat. A vendégei között is akadnak ilyenek. Dávid tizenhat éves volt, amikor bezárták egy angliai pincébe és szexre kényszerítették. Kitti egyetemre jár, és emellett elegáns szállodákban külföldiekkel randevúzik pénzért.

Nem azon csodálkoznak, hogy szexelni akarnak velük.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
A BLUES TÖRTÉNETE A KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG

Szerző: Kovács József

Kossuth Kiadó, 2017

 

Az első magyar nyelvű, alapos elemző és ismertető, hiánypótló kötet a bluesról. Az olvasó megismerheti a műfaj kialakulásának és fejlődésének körülményeit, történelmi és társadalmi hátterét, maradandót alkotó előadóit, dalaik születésének körülményeit – a kezdetektől napjainkig. A szerző kiváló fotóválogatással, több száz dalra kiterjedő ajánlóval segíti az elmélyülést a blues világába. A magyar bluesélettel külön fejezet foglalkozik.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
A ROCK TÖRTÉNETE 4.

90-es évek

Szerzők: Dömötör Endre, Jávorszky Béla Szilárd

Kossuth Kiadó, 2017

 

A rock története 4. szerves folytatása az eddigi három kötetnek és alapvetően a kilencvenes évek populáris zenéjének folyamatait igyekszik minél teljesebben bemutatni. A grunge-tól a világzenéig, a technótól a triphopig, a britpoptól a blues friss képviselőiig, a metál legújabb irányzataitól a hip hop második hullámáig. Egyszerre kultúrtörténeti munka, szakkönyv és olvasmányos „sztori”, melyet nem csak a közművelődésben, az oktatásban és a médiában dolgozók használhatnának alapvető forrásként, hanem a műfaj iránt érdeklődők is.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
MAGYARORSZÁG TÖRTÉNETE

Szerző: Romsics Ignác

Kossuth Kiadó, 2017

 

A rendszerváltozás óta, amely új korszakot nyitott a magyar történelemben, Romsics Ignác vállalkozott először arra, hogy Magyarország történetét a kezdetektől napjainkig, egy kötetben áttekintse. A több mint 600 oldalas nagy ívű munka öt fejezetben – közérthetően és olvasmányos stílusban – tárgyalja a magyar történetet. Az első fejezetben a magyar nép kialakulását és Kárpát-medencei megtelepedését, illetve az ezzel kapcsolatos teóriákat foglalja össze a szerző. A második tárgya a középkori magyar királyság története, majd a harmadik fejezetben a török invázióról, az ország három részre szakadásáról, és a három politikai egység eltérő fejlődéséről olvashatunk. A negyedik fejezet időhatárai a 18. század végétől 1918–19-ig tartanak, az utolsó, ötödik fejezetben a Horthy-korszakról, 20. századi két nagy traumánkról: Trianonról és a holokausztról olvashatunk, majd továbblépve az államszocializmusról, illetve a szovjet megszállás koráról és az elmúlt negyedszázadról esik szó.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
ZOKNIHOSSZ

Szerző: Ernyey Béla

Kossuth Kiadó, 2017

 

 „Higgy önmagadban és megváltozol, higgy a saját csodádban, és mások is hinni fognak neked!” – évtizedek óta ez az én alapmottóm, és ilyen egyszerű a változtatás formulája is – feltéve, hogy van Önökben igény a jobbításra. A legfontosabb, hogy nézzék a világot a többiek szemével is, fordítsák meg a félelmet, és nyerjenek belőle parancsot a változáshoz, erőt a megoldáshoz. „Nem fogod megoldani, nem tudsz olyanná válni, nem vagy rá képes” – üzenjük gyakran problémaközpontunknak, ahelyett, hogy egy nagy levegőt véve kilépnénk a félelemzónánkból és megpróbálnánk győztesként látni és kezelni a pillanatot és vele az egész életet.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.11.03
A készlet erejéig!
-20%
TESTVÉREK

Szerző: Joanna Trollope

Kossuth Kiadó, 2017

   

Nathalie és David szüleik jó és kötelességtudó gyermekei. Gyermekként és immár felnőtt, családos emberként is közel állnak egymáshoz. Fivér és nővér, csakhogy nem testvérek. Amikor szerető szüleik ráébredtek, hogy nem lehet saját gyermekük, mindkettőjüket örökbe fogadták, ami mindeddig nem számított. Ám Nathalie-ben hirtelen mélységes vágy támad, hogy felkutassa vér szerinti szüleit, és ragaszkodik hozzá, hogy David is megtegye ugyanezt. A tanulságig így ketten jutnak el: néha a válasz arra, hogy kik vagyunk, és honnan jöttünk, bonyolultabb, mint maga a kérdés.

Az időnként humoros, másutt szívszorító regényben Trollope azt a kérdést feszegeti, hogy az életet megváltoztató döntések előre nem látható körülményei hogyan boríthatják fel a családi élet kényes egyensúlyát.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.10.29
A készlet erejéig!
-20%
KARÁCSONYI KÜLDETÉS

Szerző: Kathryn Taylor

Kossuth Kiadó, 2017

 

Lilly karácsony előtt néhány héttel nagynénjéhez, Caroline-hoz utazik az angol Tóvidékre. Caroline egy takaros panziót vezet, ám nem tud részt venni az ünnepi készülődésben, mert ágynak esett. Lilly elvállalja, hogy megszervezi a karácsonyi vásárt – valójában hálás az elfoglaltságért, amely eltereli a figyelmét arról, hogy nemrégiben szakított a barátjával. Újabb csalódástól tartva igencsak ellenségesen viselkedik a panzió jóképű vendégével, a zenész Tom Lewisszal. Az elutasítás helyét azonban lassan kíváncsiság foglalja el, miután megsejti, hogy Tom titkot rejteget. A karácsonyi készülődés közben közel kerülnek egymáshoz, ám Lilly fejében ott motoszkál a kérdés: vajon Tomban is csalódnia kell végül?

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
TANÁR ÚR KÉREM ÉS MÁS ÍRÁSOK - hangoskönyv

Szerző: Karinthy Frigyes

Rudolf Péter előadásában

Kossuth Kiadó, 2017

 

A Karinthy-spektrum minden színe egyetlen világról ad hírt, az eltévedt és hazatapogatózó ember világáról. Elfelejtett valamit, miközben állandóan beszámolt valamiről, felejtett valamit, amit még okvetlenül el akar mondani. Így mondja, "Nem mondhatom el senkinek. Elmondom hát mindenkinek."

(Márai Sándor)

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.10.29
A készlet erejéig!
-20%
ÉLETSZERVEZÉS - HASZNOS TUDÁS MINDENKINEK 30 PERCBEN 10.

Szerzők: Detlef Koenig, Susanne Roth, Lothar Seiwert

Kossuth Kiadó, 2017

 

Este azzal a nyomasztó érzéssel megy haza a munkából, hogy semmit sem intézett el abból, amit aznapra tervezett. Önnek is ismerős ez a szituáció? Szeretné megtanulni, hogyan szervezheti meg jobban a munkáját, mégpedig különösebb erőfeszítés nélkül?

 

Megmutatjuk,

• hogyan lehet kevesebb idő alatt több feladatot elvégezni;

• mi a különbség fontos és sürgős között;

• hogy lehet profi módon értekezletet szervezni;

• mik az áttekinthető időterv készítésének titkai.

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2017.10.29
A készlet erejéig!
-20%
NYUGTALANSÁG

Szerző: Jesper Stein

Kossuth Kiadó, 2017

 

Egy símaszkos, katonai csizmát viselő férfit 2007-ben, a nørrebro-i Ifjúsági Ház kiürítése utáni éjszakán holtan találnak az Assistens temetőben. A férfi öltözéke miatt a gyanú rögtön a rendőrségre terelődik, amely a környékbeli zavargások miatt szigorúan őrizte a temetőt. A gyilkosság felderítésével Axel Steen helyettes felügyelőt bízzák meg. Mivel kiderül, hogy az áldozat kapcsolatba hozható a balkáni kábítószer-kereskedelemmel, a nyomozás során együtt kell működnie a titkosszolgálat embereivel is, akik gondosan titkolják, hogy mulasztásaik szerepet játszhattak a gyilkosságban.

A bűntény felderítése közben megismerhetjük a koppenhágai Nørrebro városrész kultúráját és szubkultúráját, emellett betekinthetünk Axel Steen zavaros magánéletébe (válás, hasis) is.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.10.29
A készlet erejéig!
-20%
ÉLŐ KÖLTŐK TÁRSASÁGA - hangoskönyv

Az Örkény Színház művészeinek előadásában

Kossuth Kiadó, 2017

 

Az Anyám tyúkja (2) beharangozójaként 2016. december 29-én indult útjára az Élő költők társasága elnevezésű versprojekt. A verseket az Örkény társulatának művészei tolmácsolják.

 

„Igény volt bennünk, hogy a jelenkor is szerepeljen valahogy, de hát azt abba a műsorba nem lehet betenni, mert az nem azt ígéri. Akkor találtuk, ki, hogy a magyar kultúra napjáig bezáróan, ahány színész van, annyi költő írjon nekünk verset… Nem a misszió az elsődleges benne, hanem hogy ezt a kapcsolatot az előadóművészet és az irodalom között valahogy felmutassuk.” Mácsai Pál

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
MOSTOHA NYÁR

Szerző: Ann Patchett

Kossuth Kiadó, 2017

 

Egy napsütötte kaliforniai vasárnapon Bert Cousins hívatlanul betoppan Franny Keating keresztelőjére. Még az est leszállta előtt megcsókolja Franny mamáját, Beverlyt, s ezzel mozgásba lendíti az eseménysort, amely két házasság felbomlásáház és egy mozaikcsalád létrejöttéhez vezet.

Az öt évtizedet felölelő regény a szereplők sorsának egy-egy kulcsmozzanatán keresztül világít rá arra, hogy Bert és Beverly véletlen találkozása milyen hullámokat vet a négy szülő és hat gyermekük életében. A nyarakat Virginiában együtt töltő Keating- és Cousins-gyerekeket a szüleikkel szembeni elégedetlenség hozza egy nevezőre, amelyből az évek során mélyebb, igen sajátos összetartozás is kialakul. Egy tragikus haláleset ugyanakkor szétforgácsolja ezt a mostoha-közösséget.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
EGYMÁS NÉLKÜL SEMMIT - hangoskönyv

Turczi István versei kortárs magyar költők motívumaira

Szerző: Turczi István

Peller Anna, Anger Zsolt, Zámbori Soma előadásában

Kossuth Kiadó, 2017

 

Ha valóban a „magyar vers a nyolcadik csoda”, ahogy Turczi István írja, akkor a maga műfajában egyedülálló és előzmény nélküli Egymás nélkül semmit annak szép és ritka példájaként is hallgatható, miért lesz a versek szűkebb évadján is mindig költemény, mely tud saját eredetéről s ezért a forrásokhoz hordja vissza a kincseket.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
FELLSIDE BÖRTÖN

Szerző: M. J. Carey

Kossuth Kiadó, 2017

 

Jess Moulson egy kórházi ágyon tér magához. Egy tűzesetben megégett az arca, ő azonban nem emlékszik semmire. Arra sem, hogy állítólag kábítószeres mámorban felgyújtotta a lakását, hogy bosszút álljon szeretőjén, aki azonban túlélte a katasztrófát. Nem úgy, mint a házukban lakó tízéves kisfiú, Alex, akinek a halálért Jesst vádolják, majd elítélik, és a Fellside nevű börtönbe zárják. A börtönben Jess különös társaságot kap: megjelenik a halott kisfiú szelleme, aki szintén nem emlékszik, mi történt azon az éjszakán. Egyben azonban biztos: nem Jess ölte meg, hanem valaki más, egy másik lány végzett vele. Jess a kísértet segítségével a börtön falai közt próbálja meg kinyomozni, mi történt azon az éjszakán. Nincs könnyű helyzetben, mert közben több rabbal is összetűzésbe kerül, és a helyi kiskirály(nő), Harriet Grace is be akarja vonni Jesst a Fellside titkos kábítószerügyleteibe.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
A GYERTYÁK CSONKIG ÉGNEK - hangoskönyv

Szerző: Márai Sándor

Epres Attila előadásában

Kossuth Kiadó, 2017

 

A mű középpontjában a barátság, hűség és árulás nagy kérdései állnak. De nem pusztán egyes emberi sorsokról van itt szó, hanem egy másik, talán még nagyobb tragédiáról, arról, hogy a régi rend, társadalom széthullása a hagyományos erkölcsi értékek megrendülését is jelenti. Nagy indulatoktól feszülő, szuggesztív erejű regény ez, Márai stílusművészetének remeke.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
IGAZSÁGHÁBORÚK

A klímaváltozás, a katonai beavatkozás és a pénzügyi válság politikai kérdései

Szerző: Peter Lee

Kossuth Kiadó, 2017

 

Mennyire „igaz” a klímaváltozás? Ki a bűnös a pénzügyi válságért? Mi az igazság a drónhadviselés körül? Olyan válságok korát éljük, amelyek kiterjedésüket tekintve globálisak, és – ahogy mondják nekünk – hatásukat tekintve potenciálisan apokaliptikusak. Válaszként a háborús nyelvezet egyre inkább eluralkodik az ökológiai, társadalmi és gazdasági problémák teljes spektrumán: háború a terror ellen, háború a felmelegedés ellen, háború az ínség ellen, háború a bankárok bónuszai ellen, háború a kábítószer-fogyasztás ellen, háború a pazarlás ellen, háború a népirtásban bűnös vezetők ellen. Peter Lee könyvében megvizsgálja a klímaváltozást, a katonai beavatkozást és a pénzügyi összeomlást, hogy bemutassa, hogyan használják az igazságot az egymással versengő érdekcsoportok, hogy alakíthassák az egyén viselkedését, attitűdjeit és identitását.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
MŰVÉSZET KÖZELRŐL - 100 MESTERMŰ

Szerző: Susie Hodge

Kossuth Kiadó, 2017

 

Ez az egyedülálló album izgalmas tárlatvezetésre csábít a XIV. századtól napjainkig. A szerző ráirányítja figyelmünket azokra a részletekre, amelyeket talán észre sem vennénk, pedig kiemelkedő fontosságúak a mű megértése szempontjából. A 100 világhírű műalkotás 700 részlete ebben a különleges megközelítésben izgalmas titkokat tár fel…

 
8 990 Ft
Akció: 7 190 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
  TITKOS TITOK ÉS JÉGTÁBLÁS NAGYESKÜ - DOMBONTÚLI MESÉK SOROZAT 13.

Szerző: Lackfi János

Horváth Ildi illusztrációival

Kossuth Kiadó, 2017

 

Játszd el a mesét!

Folytatódik a titkos küldetés!

A felderítők ugrálnak a trambulinon és kémlelnek, a futárok rettenthetetlenül szaladgálnak és leskelődnek, az elterelők zordonul elterelnek, az ásók fáradhatatlan lelkesedéssel ásnak. Mindenki irgalmatlanul figyel. Miben mesterkednek a dombontúliak, és megosztják-e titkukat az új lakóval, Jegenyével?

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
GERMINAL ÚJ
GERMINAL

Életreszóló olvasmányok

Szerző: Émile Zola

Kossuth Kiadó, 2017

 

Émile Zola nézeteiről és közéleti bátorságáról évszázada több szó esik, mint írói teljesítményéről, pedig… Játsszunk el a gondolattal: ha napjaink sztrájkoló bányászairól írna valaki regényt, hogyan kerülné el egyszerre a publicisztikus felszínességet, a részletező információk unalmát, az együttérzés díszítményeit, a lapos lelkesedést? Zola legjobb regénye, a Germinal (1885) máig érvényes és varázslatos válasz ezekre a kérdésekre. Varázslatos, mert könyvében a tárgyismeret vált szenvedélybe, egy kisebb emberi közösség sorsának rajza történelmi karikatúrába. Mondták, mondják, Zola kísérletezik rajtunk, ám amit olvashatunk tőle, jóval több ennél. Látomás a laboratóriumban.

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
  HARAG ÉS FRUSZTRÁCIÓ. Hasznos tudás mindenkinek 30 percben 9.

Szerző: Moritz Boerner

Kossuth Kiadó, 2017

 

A könyv olyan módszereket mutat be, melyek segítségével mindenféle haragot és frusztrációt maradéktalanul megszüntethetünk. Olyan egyszerű kérdezési technikák ezek, melyeket bárki könnyedén elsajátíthat.

 

Olvassa el,

• miként alakíthatja át a frusztrációt pozitív energiává;

• hogyan fordíthatja át lehetőséggé a legkülönfélébb kríziseket;

• miképpen kovácsolhat előnyt a „hibákból” és nőhet fel a „problémákhoz”.

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAROK

A kezdetektől napjainkig

Bővített kiadás

Szerző: Paul Lendvai

Kossuth Kiadó, 2017

 

Ez a kötet átdolgozása és kiegészítése annak a könyvemnek, mely négy német nyelvű eredeti kiadás után az elmúlt években megjelent magyarul, angolul, csehül, románul, franciául, japánul és nemrégiben szlovákul is. Ami hiányzott a könyvből, az a rendszerváltás, illetve az azóta eltelt évek elemzése volt. A két évtized eseményei és főként tanulságai hozzátartoznak a magyar történelem fővonalához. Ezért ezt a kiadást a magyar olvasók számára kiegészítettem két magyarul írt zárófejezettel az 1989-2012-es évek történetéről. Viszonylag kimerítően foglalkozom az elmúlt húsz év eseményeivel s a történelmi sorsforduló után felbukkant személyiségek szerepével.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
NEGYVEN ÉV ALATT A FÖLD KÖRÜL

Szerző: Nógrádi György

Kossuth Kiadó

 

„Az elmúlt negyven évben többször bejártam a világot. Hatszor jártam Kínában, Amerikában, Európában – Finnország és Albánia kivételével – valamennyi államban jó néhányszor megfordultam. Húszéves koromtól idegenvezető voltam, főleg Jugoszláviában. Megszámlálhatatlanul sok előadást tartottam itthon és külföldön. Barátaim voltak a kilencvenes évek ismert európai vezetői, katonái, politikusai. A velük való találkozásokról, az úti élményekről, életem fontosabb döntéseiről, eseményeiről szól ez a könyv, és azokról az emberekről, akikkel valahol, valamikor együtt dolgoztam vagy összetalálkoztam. Amikor nekikezdtem emlékeim leírásának, arról kellett döntenem, hogy biztonságpolitika-elméletet vagy sztorikat szeretnék-e írni. Én az utóbbiak mellett döntöttem. Remélem, hogy önök szerint is jó döntés volt.”

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.11.10
A készlet erejéig!
-20%
ÚJ ZRÍNYIÁSZ

Életreszóló olvasmányok

Szerző: Mikszáth Kálmán

Kossuth Kiadó, 2017

 

A korábbi miniszterelnök, Tisza Kálmán a fejét csóválta: Mikszáth ráfizet, ha a nagy nemzeti hős, a szigetvári Zrínyi Miklós iránti kegyeletet megsérti tervezett regényében. Az író azonban ezt a kockázatos tétet meg is duplázta 1898-as Új Zrínyiászában: a hajdani hősiességet épp a modern idők hazafias szólamai mögött tenyésző korrupció, népbutítás és rongyrázás csúfolja meg. E pompás paródiában felvonulnak a kor hírességei, s az író máig ható éleslátással nevetteti ki az egykori celebeket, üzleti szférát, közéletet, országgyűlést. Zrínyi pedig vitézeivel Vajdahunyad várába száműzve várja végzete megismétlődését…

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2017.09.26
A készlet erejéig!
-20%
TÉGLÁKBA VÉSETT TÖRTÉNELEM

A ceglédi fogolytábor története és téglafalainak feliratai

Szerzők: Bognár Zalán, Jójárt György, Reznák Erzsébet

Kossuth Kiadó, 2017

 

„1945 május hóban a ceglédi fogolytáborban 130 000 fő tartózkodott”

A Honvédelmi Minisztérium 1946-os összefoglaló jelentéséből

„Én és mások is többször véstünk a fal tégláiba. Ki a nevét, vagy más motívumot, jelet. Gondoltuk, hogy valaki még elolvashatja. A jelek azt is sugallhatják, hogy búcsú a hazától, a családtól, a kedvestől, mert ha kivisznek az oroszok, lehet, hogy csak ez marad belőlünk, ami itt be van vésve.”  (Gábor István egykori fogoly visszaemlékezéséből)

 
5 600 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2017.09.26
A készlet erejéig!
-20%
BOSZORKÁNYMAGZAT

Shakespeare újra sorozat

Szerző: Margaret Atwood

Kossuth Kiadó, 2017

 

Egy neves londoni kiadó kortárs szerzőknek kínált föl megbízást: válasszanak egy-egy Shakespeare-drámát, s ezek témájára írjanak regényt. Az évtizedek óta népszerű, számos nemzetközi díjjal elismert kanadai író A vihart választotta. A mű főhőse Felix, egy színházi fesztivál nagynevű művészeti igazgatója, akit riválisa kifúr az állásából. Felix tizenkét éven át remeteként él egy kunyhóban. Vadul lobog benne a bosszúvágy, de hőn áhított vágya A Vihar színpadra állítása is: ezzel akarja új életre kelteni Mirandát, korán elveszített kislányát. Színházi kurzust vezet egy börtönben, és amikor a véletlen útjába sodorja ellenségeit, felvillan a lehetőség, hogy egy csapásra két tervét is megvalósítsa: megrendezheti a darabot, és elégtételt vehet nagyhatalmú ellenségein is.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
DIABETIKUS FINOMSÁGOK

Szerző: Nicola Greene

Kossuth Kiadó, 2017

 

Főként az egészségtelen életmód az oka annak, hogy egyre több embert veszélyeztet a 2-es típusú cukorbetegség. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi felesleges cukrot fogyasztunk. A diabétesz megelőzése és kezelése azonban nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogyaszthatunk édességet: ellenőrzött szénhidrát-bevitellel csökkenthetjük a cukorbetegség kialakulásának esélyét.

 

Könyvünkben több mint 100 egészséges és finom recept található azok számára, akik szeretnék elkerülni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. 100 káprázatos, fél órán belül elkészíthető fogást ajánlunk elfoglalt embereknek, akik kedvelik az egyszerű, elegáns és egészséges ételeket.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.09.20
A készlet erejéig!
-20%
  KOSZFÉSZEK ÉS ÁTJÁRÓTITOK - DOMBONTÚLI MESÉK SOROZAT 12.

Szerző: Lackfi János           

Horváth Ildi illusztrációival

Kossuth Kiadó, 2017

 

Játszd el a mesét!

Jelszó: tükörtojás. Hárs, a tigris titkos tanácskozást hív össze, de csak az léphet be, aki tudja a jelszót. Persze Biztibácsi előtt úgy kell tenni, mintha csak focizni készülnének. Megtalálják a Dombontúli lakópark lakói a titkos átjárót? Küldetés indul, és új, tüskés lakó is érkezik.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
PIERRE, A LABIRINTUSNYOMOZÓ

A Labirintustorony rejtélye

Szerző: Chihiro Maruyama 

Kossuth Kiadó, 2017

 

Mr X-nek, a fantomtolvajnak ördögi terve van!

Azt forgatja a fejében, hogy ellopja Labirintusváros legdrágább kincsét, ami a Labirintustorony tetején világít. Pierre és barátnője, Carmen kapják a feladatot, hogy a legügyesebb labirintusnyomozók segítségével megoldják a feladványokat, megvédjék a Labirintus-kockát és megállítsák Mr X-et.

 

Segíts nekik, mielőtt lejár az idő!

Haladj végig a bonyolult útvesztőkön, keresd meg az elrejtett tárgyakat, és oldd meg a különleges rejtélyes feladványokat ebben a csodálatosan illusztrált labirintuskönyvben!

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
LÚGOSÍTÁS FELSŐFOKON

Gyógyító ételek és italok

Szerző: Martina Kittler

Kossuth Kiadó, 2017

 

Amikor levertnek, idegesnek, fáradtnak érezzük magunkat, gyakran szervezetünk túlsavasodása áll a háttérben. De helyes étrenddel és odafigyeléssel visszaállíthatjuk a sav-bázis egyensúlyt, ráadásul úgy, hogy tulajdonképpen semmiről nem kell lemondanunk, ami finom.

 

Kötetünkben közel 80 egyszerűen elkészíthető, egészséges, egyben tápláló étel és ital receptjét kínáljuk mindenkinek, aki bázikus étrendet szeretne követni – mindezt a könyv végén található egyhetes mintaétrend kíséretében.

 
4 800 Ft
Akció: 3 840 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
BURGEREK NAGYKÖNYVE

A legjobb receptek

Szerző: Martin Kintrup

Kossuth Kiadó, 2017

 

Az utóbbi években a konyhaművészet újra felfedezte a kreatív street foodot, amihez hozzátartozik a hamburger reneszánsza is. A legfinomabb húspogácsákkal, ropogós, mégis puha zsemlékkel, fűszeres szószokkal és mindenféle csábító extrával a konyhaművészet mostohagyermekéből a burger egy külön életstílust képviselő trend étellé vált.

 
4 800 Ft
Akció: 3 840 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
ASTANGA JÓGA II. - A TELJES MÁSODIK SOROZAT

A gyakorlatsor, amely megnyitja a szíved, megtisztítja a tested és a lelked

Szerző: Kino MacGregor

Kossuth Kiadó, 2017

 

Kino MacGregor, a népszerű Astanga jóga című könyv első kötete (a teljes első sorozat) után bemutatja és részletezi az astanga jóga középhaladó sorozatát. Indiában, magától Sri K. Pattabhi Joistól, a módszer alapítójától tanult. Ez a könyv alapszintű bevezetést nyújt az astanga jóga filozófiájába, lényeges háttérinformációkkal szolgál a második sorozattal kapcsolatban, hasznos tanácsokkal látja el az olvasót arra vonatkozóan, mikor és hogyan érdemes továbblépni a gyakorlásban. Részletesen elmagyarázza a gyakorlás tisztító, spirituális jellegét, továbbá a pránájámatechnikákhoz és más kulcselemekhez is nélkülözhetetlen instrukciókkal szolgál.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELRABOLT MENYASSZONY

Relax könyvek

Szerző: Jennifer Ashley

Kossuth Kiadó, 2017

   

Edinburgh, 1745

Stuart Károly skót trónkövetelő a felföldi klánok egy részét maga mellé állítva bevonul Edinburgh-be, hogy – a várost az angoloktól visszaszerezve – onnan London felé induljon. Ám Cullodennél véres vereséget szenvednek az ún. jakobita felkelés támogatói, s ezzel az önálló skót királyság lehetősége szertefoszlik.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
  MOTIVÁCIÓ, ÖSZTÖNZÉS. HASZNOS TUDÁS MINDENKINEK 30 PERCBEN 8.

Szerző: Reinhard K. Sprenger      

Kossuth Kiadó, 2017

 

Szereti a munkáját vagy épp elégedetlen a feladataival?

Amennyiben vezető: biztosítja beosztottjai számára a szükséges mozgásteret, vagy akaratlanul is kiöli belőlük a lelkesedést?

 

Olvassa el,

• hogyan válhat motiváltabbá;

• miért van az, hogy a külső ösztönzés – a várakozásaink ellenére – nem lelkesít, hanem épp az ellenkező hatást éri el;

• milyen egyéni tulajdonságok és általános feltételek segítik elő a motivációt.

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
SZEX ÉS SHAKESPEARE

Szerző: Jillian Keenan        

Kossuth Kiadó, 2017

 

Provokatív, megindító, zavarba ejtő és néhol kimondottan vicces memoár Shakespeare-ről és a fenekelés iránti megszállott szenvedélyről.

 

A kamasz Jillian Keenan nehéz gyermekkora semmiféle kapaszkodót nem kínált számára a szeretet természetének megértéséhez – egészen addig, amíg A vihar egyik előadásán nem találkozott Shakespeare világával és nyelvezetével. Könyvében elmeséli, hogyan segítettek neki ezek a híres színdarabok megérteni és elfogadni saját szokatlan szexuális identitását, és rátalálni a szeretetre, amelyet keresett.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
FLOW - HASZNOS TUDÁS MINDENKINEK 30 PERCBEN 6.

Szerző: Markus Hornig

Kossuth Kiadó, 2017

 

Tudja, milyen érzés erőfeszítés nélkül koncentráltnak lenni, önfeledten feloldódni a munkában, és lazán, félelem nélkül megfelelni egy kihívásnak? Ebbe az állapotba – a flow-ba – néhány tudatos lépés segítségével könnyebben eljuthat, mint gondolná.

 

Olvassa el,

• milyen játékszabályok szerint működik a flow-elv;

• mennyi flow rejlik a munkájában;

• hogyan teheti munkahelyét a boldogság forrásává.

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2017.09.30
A készlet erejéig!
-20%
CSUPAPISZOK ÉS FAGYIPÖTTY - DOMBONTÚLI MESÉK SOROZAT 10.

Szerző: Lackfi János

Horváth Ildi illusztrációival

Kossuth Kiadó, 2017

 

Játszd el a mesét!

A Fapofák és Jópofák büntetésben vannak. Virágot kell ültetniük. Míg Hárs, a tigris, a titkos átjáró után kutat, a többiek rosszkedvűen látnak neki a feladatnak. Ám a végére kiderül, hogy az ültetés igazából nagyszerű dolog, főleg, ha egy új barátra is szert tesznek, aki mindennek örül.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
A KÚT ÉS AZ INGA – THE PIT AND THE PENDULUM

Kétnyelvű klasszikusok

Szerző: Edgar Allen Poe

Kossuth Kiadó, 2017

 

Olvasd, hallgasd, gyakorold! Szeretsz olvasni? Élvezed az angoltanulást? Itt egy nagyszerű lehetőség, hogy e két szenvedélyt összekösd!

A kút és az inga Poe egyik remekműve. A spanyol inkvizíció egy halálra ítélt foglyát ájultan zárják a toledói pincebörtön egyik cellájába. Amikor feleszmél, a legteljesebb sötétség veszi körül. Megpróbálja kideríteni, hová is zárták be: tapogatózva körbejár a falak mentén, igyekszik megjegyezni a sarkokat. Amikor megbotlik és elesik, észleli, hogy a cella közepén verem tátong. Utána elalszik, ébredéskor érzi, hogy szorosan egy padhoz kötözték. Rémülten látja az időközben beeresztett gyenge fényben, hogy felette egy bárdszerű inga mozog, mely minden lengéssel lejjebb és lejjebb ereszkedik, s a szíve magasságában ketté fogja hasítani a testét.

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
LAGOM. A SVÉD ÉLETSTÍLUS, AMELY KIEGYENSÚLYOZOTTÁ TESZ

Szerző: Linnea Dunne        

Kossuth Kiadó, 2017

 

Lagom, azaz „nem túl kevés, nem túl sok – éppen elég”.

Az anyagi világon túllépve a jelentés egyre kifinomultabbá válik, a társas viszonyok szabályainak tökélyre fejlesztésére is utal. Lagom az, ha elfogadjuk egy barátunk meghívását, hogy nála töltsük a hétvégét, de ágyneműt viszünk magunkkal, hogy praktikus autót veszünk, nem pedig a legmenőbbet, vagy hogy pusztán a maradékokból ütjük össze a vacsorát, mivel a pazarlás bűn…

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
RETORIKA - HASZNOS TUDÁS MINDENKINEK 30 PERCBEN 7.

Szerző: Peter Heigl

Kossuth Kiadó, 2017

 

Beszédet vagy előadást kell tartania? Tudni szeretné, mitől függ, hogy a hallgatóság érdeklődve „issza” a szónok szavait vagy unatkozik és el-ellankad a figyelme? Ha magabiztosan szeretne beszélni mások előtt, jó hírünk van: ez a tudás – a retorika, azaz az ékesszólás művészete – könnyebben elsajátítható, mint gondolná.

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
  HANGYATOJÁS ÉS PLÜSSTÁMADÁS - DOMBONTÚLI MESÉK SOROZAT 11.

Szerző: Lackfi János

Horváth Ildi illusztrációival

Kossuth Kiadó, 2017

 

Egyedül Akác, a kiselefánt nem mehetett a többiekkel kirándulni. Sebaj, Zsófi, a bébiszitter remekül el tudja játszani a plüssállatokkal, hogyan kirándul Biztibácsi egy csapat gyerekkel, ki tűnik el a benzinkútnál, és ki esik bele a vízbe… És a végére még egy új barát is érkezik Platán, a fóka személyében.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
POM POM ÚJABB MESÉI - hangoskönyv

Szerző: Csukás István         

Pogány Judit előadásában

Kossuth Kiadó, 2017

 

Pom Pom, a leghűségesebb "szőrsipka" visszatér, és vele tartanak barátai, az újkori magyar mesevilág talán legkülönösebb szereplői. A történetekben nemcsak Pom Pom, valamint Gombóc Artúr, a csokira éhes jó madár és társai, hanem máskor hétköznapinak látszó tárgyak is megelevenednek, s izgalmas, rejtélyes események okozói lesznek.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
GRILLEZZÜNK SZABADON!

Húsok, halak, zöldségek és mártogatók

Szerző: Rachel Lane

Kossuth Kiadó, 2017

 

Nehéz ellenállni a frissen grillezett hús, hal, sajt vagy zöldség kellemesen füstös illatának. Tavasztól őszig a kerti sütés-főzés pompás időtöltés családunkkal vagy barátainkkal, hűvösebb napokon pedig beltéri grillsütő segítségével készíthetünk ízletes fogásokat. A könyvben több mint 60 remek recept található. Kóstoljuk meg a különféle húsokból – csirkéből, marhából, sertésből – készült fogásokat, de grillezhetünk zöldségeket, sajtokat, sőt akár gyümölcsöket is!

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
OLASZ KONYHA

Pizzák, tészták, rizottók és desszertek

Szerző: Carla Bardi

Kossuth Kiadó, 2017

 

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépeszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és desszerteket – köztük olyan klasszikusokat mint Margherita pizza és az igazi Carbonara spagetti, vagy olyan különlegességeket mint az Ossobuco-leves és a Sült Zabaglione naranccsal. A receptek mellett közöljük az ételek elkészítésének nehézségi fokát is, többségük azonban a könnyű, egyszerű kategóriába tartozik.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
SÁRGOLYÓK ÉS HŐSI HARC - DOMBONTÚLI MESÉK SOROZAT 9.

Szerző: Lackfi János

Horváth Ildi illusztrációival

Kossuth Kiadó, 2017

 

A Dombontúli lakóparkot dübörgés meg kopácsolás meg zakatolás hangjai töltik be, valami eszeveszetten készül. Épül a szuperbunker, megalakul a jópofák csapata, akiknek az új lakó, Galagonya, a pingvin ír győzelmi indulót. Kik nyernek vajon, a fapofák, vagy a jópofák? És örül ennek az egésznek Hárs apukája?

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-20%
COLIN FOSTER: WHITE

Kossuth Kiadó, 2017

 

Az angol származású Colin Foster Munkácsy-díjas szobrászművész, a Pécsi Tudomány Egyetem Doktori Iskolájának vezetője, professzor emeritus, különleges technikával készült, fény inspirációjú munkáit mutatjuk be, Borsos Mihály fotográfiáin keresztül.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-20%
VILLÁMLIK MESSZIRŐL

Szerző: Niamessnyné Manaszy Margit

Kossuth Kiadó, 2017

 

1914-ben a temesvári értelmiség vezető köreihez tartozó Niamessny házaspár rokonai, barátai, ismerősei indulnak a frontra. Hamarosan megérkeznek Temesvárra a sebesültszállító vonatok. A szerző fogadóbizottságot szervez a város asszonyaiból, hogy a pályaudvari veszteglés során a sebesültek szenvedéseit enyhítsék. A háború végét követő szerb, majd román megszállás alatt Temesvár nem akar beletörődni a megszállásba, elszakadásba: fegyveres ellenállás szerveződik. Az elárult összeesküvők egyik vezére Niamessnyék tizenhét éves fia… Manaszy Margit sodró lendületű naplójának első kiadása Herczeg Ferenc méltató ajánlásával jelent meg, s a két háború közt számos kiadást megért.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-20%
GLUTÉNMENTESEN

Szerző: Carla Bardi

Kossuth Kiadó, 2017

 

Gluténmentes étrendet követni nem könnyű, de nem lehetetlen! Könyvünk több mint 100 finom és tápláló gluténmentes étel receptjét tartalmazza, a reggelitől, az ebéden át a vacsoráig – sőt rágcsálnivalókra és desszertekre is adunk ötleteket.

Kezdjük a napot például egy gluténmentes granolával vagy egy szelet finom reggeli mandulás süteménnyel, tízóraira nassolhatunk magvakból készült krékert vagy sajtos rudat, ebédre pedig magunkkal vihetünk egy szelet gluténmentes pizzát vagy gombás, kecskesajtos quiche-t. Vacsorára már a húsimádóknak sem kell nélkülözniük. Mit szólna például egy gesztenyés marharaguhoz vagy egy csirkés casserole-hoz gluténmentes gombóccal? Természetesen a desszert sem maradhat el! A legjobb, ha szép sorjában kipróbáljuk valamennyit: az ínycsiklandó kekszektől, az isteni habcsókokon és macaronok át a lenyűgöző tortákig.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-50%
EGYSZERŰEN ELLENÁLLHATATLAN

Szerző: Jill Shalvis   

Kossuth Kiadó, 2017

 

A Lucky Harbor-sorozat első részében három egymástól elidegenült lánytestvér anyjuk halála után megörököl egy rozoga tengerparti üdülőt.

 

A középső lány, Maddie, miután mélységesen csalódik a férfiakban, ráadásul állás nélkül marad, úgy dönt, hogy maga mögött hagyja Los Angelest, és feltérképezi az örökséget. Maddie meggyőzi testvéreit a fogadó felújításáról, amihez aztán felbérel egy fővállalkozót. A magas, sötét hajú, jóképű férfi és a lány között szinte az első pillanattól kezdve izzik a levegő. Bár Maddie előtt hosszú út áll, hogy maga mögött hagyja a múltját, de hamarosan rájön, hogy Lucky Harbornál keresve sem találna jobb otthont.

 
3 200 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.11.07
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.