Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Programozás


Sorrend:

-15%
AJAX ADATBÁZIS-KEZELÉS JAVASCRIPT ALAPON

Szerző: Fehér Krisztián

BBS-Info, 2017

 

Könyvünk a JavaScript alapokon programozható adatbáziskezelés alapjait mutatja be, az AJAX technológián keresztül, könnyen érthető formában. Nem csupán a szükséges JavaScript nyelven megírható programozási fogásokat tárgyaljuk, hanem rövid gyakorlati betekintést is adunk a PHP nyelvbe és az SQL lekérdezésekbe is. A könyv fejezetei könnyen értelmezhetők és az ismeretanyag gyorsan munkába állítható. Akár egy hétvége alatt is megtanulhatjuk, hogyan készíthetünk a nulláról indulva, saját, működő webes adatbáziskezelő alkalmazást.

Mivel az AJAX segítségével adatbázisok tartalmához is hozzáférhetünk JavaScript kódból, könnyen dinamikussá tehetjük weboldalainkat, webes alkalmazásainkat. Segítségével szkripteket futtathatunk szerveroldalon, majd a választ automatikusan visszaolvashatjuk JavaScript alapú weboldalon. Az AJAX igen elterjedt adatkezelési technika, számos nagyvállalat is alkalmazza bonyolult adatszerkezeteket tartalmazó adatbázisok kezelésére.

 
1 490 Ft
Akció: 1 265 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
GRAFIKUS ÉS JÁTÉKALKALMAZÁSOK PROGRAMOZÁSA

Szerző: Fehér Krisztián

BBS-Info, 2017

 

Ha Önt érdekli, miként készíthet otthoni körülmények között, akár teljesen ingyenesen játékprogramokat asztali számítógépére, androidos okostelefonjára, vagy webes böngészőhöz, akkor ne keresgéljen tovább: ez a könyv Önnek készült! Elsődleges célunk grafikákat megjelenítő és kifejezetten grafikus játékalkalmazások programozásának a bemutatása PC-s, webes és Androidos környezetben. Mindezt azonban rendhagyó módon, párhuzamosan három programozási nyelv felhasználásával tesszük, így azonnal összehasonlíthatók a programkódok. 4 játékprogram, 46 segédprogram, három programozási nyelv, három platform, öt grafikus megjelenítő rendszer (Windows GDI, GDI+, Flash, HTML5 Canvas, OpenGL) programozása, közel 20000 programsornyi letölthető melléklet.

 
4 930 Ft
Akció: 4 190 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-15%
"AVENUE" TÉRINFORMATIKAI SZAKÁGI PROGRAMOZÁS

Szerző: Molnár Attila

JATE Press, 2007

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAVIGÁCIÓS SZOFTVEREK FEJLESZTÉSE ANDROIDRA

Grafikus szoftverek, Navigációs programok, Digitális térképek

Szerző: Fehér Krisztián

BBS-Info, 2014

 

A könyv az Android grafikai programozása mellett elsősorban a mobileszközök egy speciális részegységének, a GPS vevőegységnek a gyakorlati használatát mutatja be és a navigációs szoftverek, valamint a digitális térképek készítésébe nyújt betekintést. Több fő témakört is bemutatunk, így a GPS koordináták felhasználását helyzetalapú alkalmazásokban, a saját digitális térképkészítés módjait, az útvonaltervezést, illetve a grafika használatát. Számos képlettel és algoritmussal ismerkedhetünk meg, melyeket a tisztelt olvasó a saját igényeinek megfelelően, szabadon felhasználhat és továbbfejleszthet. A könyv a külföldön igen népszerű Adobe AIR és Apache Flex technológiával készített példaprogramokat mutat be, melyek az Adobe Flash Builder-rel készültek. Az ActionScript alapszintű ismerete a könyv szempontjából ezért igen fontos. (Mindezek használatát, illetve használatának alapjait a szerző Androidos szoftverfejlesztés alapfokon című könyvből is el lehet sajátítani.) A könyvből megtanulható ismereteket felhasználva pedig már csak a fantáziánk szab határt a grafikus, illetve helymeghatározást is felhasználó mobilalkalmazások készítésének.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GTK+ PROGRAMOZÁS FREE PASCALBAN

Szerző: Kóródi Mihály

BBS-Info, 2009

 

Ez a könyv a grafikus felhasználói felületű, több platformra is lefordítható alkalmazások nyílt forráskódú eszközökkel való fejlesztésébe vezeti be az Olvasót. Ezek az eszközök - jelen esetben - az egyre népszerűbb GTK+ alkalmazásprogramozási felület és a sokak által jól ismert Free Pascal fejlesztői környezet. A könyv elsősorban az ablakok munkaterületének kialakítására és az ott elhelyezett objektumok (nyomógomb, beviteli mező, menüsor, eszköztár stb.) gyakorlati alkalmazására fekteti a hangsúlyt.

Az anyagot ne tekintsük teljes GTK+ ismertetőnek, mivel annak megvalósításához talán a még egyszer ekkora terjedelem sem lenne elegendő, ennek ellenére nem csupán az elindulás során, hanem akár összetettebb alkalmazások készítésekor is hasznosnak bizonyulhat ez a mű. Megbizonyosodhatunk róla, hogy némi Pascal ismeret birtokában, különféle vizuális fejlesztői környezetek igénybe vétele nélkül is könnyedén készíthetünk akár bonyolultabb GUI alkalmazásokat, köszönhetően a GTK+ jól átgondolt felépítésű, kényelmes eszköztárának és annak Free Pascal alatti felhasználhatóságának.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ANDROID MUNKÁBAN

Teljesítmény profiknak

Szerző: Marziah Karch

Szak Kiadó, 2010

 

Az Android új, az Android nyílt forráskódú, az Android nagyszerű. Az Android az üzleti élet egyre komolyabb szereplője. A könyv bemutatja, hogy az Android hogyan fogható munkára és hogyan használhatjuk fel hatékonyan az üzletmenetben. A könyv az üzleti felhasználó számára megfelelő Android telefon kiválasztásának feladatát is új megvilágításba helyezi. Ha most szereztük be első androidos okosfeletonunkat, vagy most próbáljuk telefonunkat hatékony eszközként használni, e könyv remek kiindulópont lesz. Megtanulhatjuk az e-mailek és a feladatok kezelését, azt, hogyan szabadulhatunk meg a tengernyi játéktól, és hogyan kereshetünk a különvöző szakterületek számára specializált hatékony eszközöket. Azok számára, akiket jobban érdekel az Android vállalati bevezetése, a könyv függeléke az Android telefonok felügyelezével, az egyedi felületek létrehozásával és a vállalatokra szabott alkalmazások készítésével foglalkozik.

 
5 600 Ft
Akció: 4 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A PROGRAMOZÁS ALAPJAI VISUAL BASIC .NET-BEN

Szerző: Farkas Csaba

Jedlik Oktatási Stúdió, 2009

 

A programozás világában tett első lépések során két dolgot kell megtanulnunk: hogyan működik a program, és hogyan kell azt létrehozni. Ebben a könyvben ezt a kettős célt a Visual Basic legújabb, 2008-as eszközeivel érjük el.

 

A könyvet mindenkinek ajánljuk, aki a modern grafikus felület lehetőségeit kihasználva szeretne megismerkedni a programozás alapjaival. Így hasznos segítség lehet azok számára is, akik az emelt szintű érettségi vizsgára készülnek.

 

Az elméleti hátteret nyelvfüggetlenül fogalmaztuk meg. Nagy hangsúlyt fektettünk a kisebb-nagyobb mintapéldákra, míg a nyelvspecifikus ismereteket táblázatokba rendeztük.

 
1 975 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TANULJUK MEG A VISUAL BASIC 2005 HASZNÁLATÁT 24 ÓRA ALATT

Szerző: James Foxall

Kiskapu Kiadó, 2006

 

A Visual Basic 2005 a Microsoft rendkívül népszerű Visual Basic programnyelvének legújabb kiadása, amely alapjaiban eltér a korábbi változatoktól. A Visual Basic 2005 erősebb és sokoldalúbb, mint valaha, lehetőségei pedig már felveszik a versenyt az olyan „magasabb szintű” nyelvekkel, mint a C++. Az új lehetőségek egyik folyománya viszont, hogy a nyelv használata egyre bonyolultabb. A könyv elsősorban azoknak íródott, akik kevés programozói tapasztalattal rendelkeznek, vagy egyáltalán nem programoztak még, illetve azoknak, akik a Visual Basicet második programnyelvként szeretnék használni.

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TANULJUK MEG A VISUAL C# 2008 HASZNÁLATÁT 24 ÓRA ALATT

Szerző: James Foxall

Kiskapu Kiadó, 2009

 

Amikor a Microsoft bevezette a .NET platformot, egy új, izgalmas programozási nyelv született. A Visual C# ma már a .NET környezetre fejlesztők első számú választott nyelve, és maga a Microsoft is Visual C# nyelven írta a .NET keretrendszer nagy részét. A Visual C# egy modern, objektumközpontú nyelv, amelyet kezdettől fogva a helyes hozzáállással terveztek és alkottak meg, és a más nyelvekben fellelhető leghasznosabb szolgáltatásokat valósították és fejlesztették tovább benne, a Visual C# 2008 pedig a C++ erejét és rugalmasságát ötvözi a Visual C# egyszerűségével.
Ezt a könyvet azoknak szántuk, akik alig vagy még soha nem programoztak, illetve azoknak, akik esetleg második nyelvként használnák a Visual C#-et. A kötetet megírásakor és megszerkesztésekor világos cél lebegett a szemünk előtt: az, hogy a lehető leggyorsabban termékeny programozót faragjunk az Olvasóból. A Visual C# nyelven írt alkalmazások fejlesztése és a nyelv oktatása terén szerzett tapasztalataimat felhasználva olyan könyvet igyekeztem írni, amely reményeim szerint eloszlatja a ködöt, és azt tanítja meg, amire szükségünk van. A szerzők gyakran esnek abba a hibába, hogy a technológiára összpontosítanak annak gyakorlati alkalmazása helyett. Én komoly erőfeszítéseket tettem annak érdekében, hogy ebben a kötetben a gyakorlati készségekre helyezzem a hangsúlyt, amelyeknek rögtön hasznát vehetjük egy program fejlesztése során.

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TANULJUK MEG A WPF HASZNÁLATÁT 24 ÓRA ALATT

Szerzők: Rob Eisenberg, Christopher Bennage

Kiskapu Kiadó, 2009

 

A Windows Presentation Foundation (röviden WPF) a Microsoft legújabb keretrendszere, amellyel kifinomult, szolgáltatásgazdag felhasználói felületű asztali alkalmazásokat építhetünk. A WPF jelentősen különbözik az elődeitől, miközben számos olyan elvre támaszkodik, amely a meglevő asztali, illetve webes keretrendszerek alapját képezi.
A WPF lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy könnyen és gyorsan oldjanak meg olyan feladatokat, amelyek a korábbi keretrendszerekkel csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem voltak megvalósíthatók.

 
6 500 Ft
Akció: 5 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PROGRAMOZÁSI NYELVEK

Szerző: Nyékiné G. Judit

Kiskapu Kiadó, 2003

 

A könyv átfogó ismertetést nyújt az informatikusok számára kulcsfontosságú eszközkészletről, a programozási nyelvekről. Bemutatja az informatika fél évszázados fejlődése során létrejött nyelvi eszközöket, részletesen elemzi kialakulásuk hátterét, a tervezők céljait. Áttekinti a problémamegoldásban leghatékonyabbnak bizonyult módszereket. Részletesen összehasonlítja a különböző programozási nyelvekben hasonló céllal létrehozott eszközöket. Az ismertetésben nagy hangsúlyt kap mind az nyelvek, mind az eszközök mögött lévő szemléletmód bemutatása. Tárgyalja az imperatív, objektumorientált, funkcionális, logikai, párhuzamos, eseményvezérelt és az aspektusorientált megközelítéseket. Ismerteti a nyelvek tervezésének fontosabb elveit, konkrét példákkal segítve a bemutatott megoldások megértését és értékelését.

 
5 600 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
C CSAPDÁK ÉS BUKTATÓK

Szerző: Andrew Koenig

Kiskapu Kiadó, 2005

 

A C rendkívül hatékony programozási nyelv, ám nagyon pontosan kell ismernünk ahhoz, hogy ezt ki is tudjuk használni. Rendkívüli rugalmassága, tömör írásmódja a kezdő programozók számára bizony „életveszélyessé” teszi.
A világ C programozói minden bizonnyal megszámlálhatatlan órát töltöttek már a képernyőre meredve azzal, hogy egy látszólag teljesen hibátlanul megírt programban keresték azt az apró bakit, amitől az teljesen mást csinált, mint amire számítottak. Ilyen tünetet sajnos akár az is produkálhat, ha egyszerűen elgépelünk valamit, hiszen a kód sok esetben ilyenkor is értelmes. Az elkövethető hibák másik nagy csoportját azok az esetek alkotják, amikor a nyelv képességeit érti félre a programozó, vagy egyes szolgáltatásait tévesen próbálja alkalmazni.
Ez a könyv ezekről a csapdákról és buktatókról szól, téma szerint rendszerezve, és rövid példákon keresztül bemutatva őket. Számos olyan apróságot, elvet és megoldást sorol fel, amelyekről a tankönyvek rendszerint megfeledkeznek. Egyetemi hallgatók számára gyakorlatilag kötelező olvasmány, jól használhatja azonban az a profi programozó is, akit a sors kifürkészhetetlen kegyéből az a váratlan megtiszteltetés ért, hogy mások által írt C kódot gondozhat. Jó esély van rá ugyanis, hogy elődei nem olvastak hasonló művet, hiszen magyar nyelven ez az első ilyen kiadvány.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
C++ KÓDOLÁSI SZABÁLYOK

Szerzők: Herb Sutter, Andrei Alexandrescu

Kiskapu Kiadó, 2005

 

Herb Sutter és Andrei Alexandrescu írása azoknak a középhaladó, illetve haladó programozóknak szól, akik a C++ nyelv alapjaival teljesen tisztában vannak, fejlesztettek már komolyabb rendszert is, és esetleg már szembesültek is az itt felsorolt problémák egy részével.
Íme néhány a könyv által érintett témakörök közül.
Mit érdemes szabványosítani és mit nem?
Hogyan érhetjük el a legnagyobb skálázhatóságot?
Hogyan kerüljük el a fölösleges függőségeket?
Hogyan és mikor érdeme egyszerre használni a statikus és dinamikus többalakúságot?

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HATÉKONY C#

Szerző: Bill Wagner

Kiskapu Kiadó, 2005

 

Ez a könyv – mint az a címéből is kiderül – elsősorban a középhaladóknak szól, vagyis tipikusan a „második C# tankönyv” szerepét tudja betölteni. A szerző közismert C# és .NET szakértő, így könyvéhez az alapvető inspirációt tulajdonképpen az ügyfelei által feltett kérdések adták. Ennek megfelelően ebből a könyvből megtudhatjuk, melyek azok a fejlesztési módszerek, amelyek a gyakorlott C# programozók minden munkájuk során használnak, illetve melyek azok, amelyeket minden áron igyekeznek elkerülni.
Ízelítő a könyv által érintett témakörök közül:
Miért célszerű az állandók típusát is megadni?
Hogyan kerülhetjük el a fölösleges hibaellenőrzéseket a megfelelő adattípus megválasztásával?

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RAILS RECEPTEK

Szerző: Rob Orsini

Kiskapu Kiadó, 2007

 

A Ruby nyelv újabban tapasztalható népszerűségét nem kis részben a Rails-nek köszönheti. Ezzel a webes keretrendszerrel bizonyos esetekben szó szerint percek alatt lehet a semmiből működő webhelyeket készíteni, ami még a sokat látott veterán webfejlesztőket is lenyűgözi. Ez a kötet címének megfelelően amolyan „webes szakácskönyv”: megoldandó feladatokra, illetve problématípusokra mutat konkrét megoldásokat, természetesen részletesen elemezve azokat.
Ízelítőül íme néhány témakör:
Adatmodellezés az ActiveRecord könyvtárral
Nézetek készítése az ActionView-vel és az RHTML sablonokkal
Alkalmazási logika beépítése az ActionControllerbe
Rails-alapú alkalmazások tesztelése, hibakeresése
JavaScript és Ajax használata a Rails keretrendszerrel
Biztonsági kérdések és a teljesítmény finomhangolása
Rails bővítmények használata és Rails grafika
Alkalmazások futtatása Mongrel és Apache segítségével

 
6 980 Ft
Akció: 5 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PYTHON ZSEBKÖNYV

Szerző: Brad Dayley

Kiskapu Kiadó, 2008

 

A Python zsebkönyv sokatmondó Python programrészleteket bocsát rendelkezésünkre, melyek közérthetõk és azonnal használhatók – segítségükkel gyorsabban megtanulható a Python nyelvû programozás.
A kötetet bárhová magunkkal vihetjük és haszonnal forgathatjuk, így terjedelmes kézikönyveinket egyetlen hordozható zsebkönyvre cserélhetjük.
A kötet a leglényegesebb és legérdekesebb programszerkezeteket tartalmazza, melyek igazán hatékonyan segítenek a valós programozási feladatok megoldásában

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AGYHULLÁM: JAVA

Szerzők: Kathy Sierra, Bert Bates

Kiskapu Kiadó, 2011

 

Mit tanulhatsz ebből a könyvből?
Az Agyhullám: Java teljes élményt nyújtó tankönyv a Javához és az objektumközpontú programozáshoz. Egyedülálló, a nyelvtanon és a kézikönyvek stílusán túllépő módszerrel segít megtanulni a Java nyelvet, és megérteni, hogyan válhatsz kiváló programozóvá. Megtanulhatod belőle a nyelv alapjait, valamint az általánosított programozás, a szálkezelés, a hálózatkezelés és az elosztott programozás csínját-bínját – közben pedig még egy torpedójátékot és egy hálózati dobgépet is építhetsz.
Miért néz ki ez a könyv másképp, mint a többi?
Úgy gondoljuk, hogy az Olvasó ideje túl drága ahhoz, hogy új fogalmak bemagolására pazarolja, ezért a kognitív tudományok és a tanuláselmélet legújabb kutatási eredményeinek felhasználásával egy minden érzékszervre ható anyagot állított össze a szerzőpáros. Az Agyhullám: Java képileg is izgalmas formátumát úgy tervezték meg, hogy az álmosító, szöveggel telezsúfolt könyvekkel szemben az agy működéséhez igazodjon.
Tanuld meg, mi a különbség az osztályok és az objektumok között!
Java-készségeid segítségével építs torpedójátékot!
Kerülj kapcsolatba a belső objektumoddal!
Fedezd fel, hogyan kezelhetsz egy primitívet objektumként!
Értsd meg, milyen ára van az Object típusú többalakú hivatkozások használatának…

 
12 000 Ft
Akció: 9 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BIZTONSÁGOS WEBALKALMAZÁSOK PHP NYELVEN

 Egyszerű és hatékony módszerek minden PHP-fejlesztőnek a kód biztonságossá tételére

Szerzők: Tricia Ballad, William Ballad

Kiskapu Kiadó, 2010

 

A PHP nyelvű webalkalmazások a hackerek egyik legfőbb célpontját jelentik. Miért? Mert tudják, hogy sok ilyen alkalmazást olyan programozók írnak, akik alig vagy egyáltalán nem rendelkeznek tapasztalattal a programok biztonságossá tételének terén. Mindazonáltal nem kell áldozatul esnünk nekik: a Biztonságos webalkalmazások PHP nyelven segít, hogy elsajátítsuk azokat a készségeket és módszereket, amelyek a sziklaszilárd PHP-kódok írásához, illetve a már meglevő PHP-programok megerősítéséhez szükségesek.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
OSZTOTT ALGORITMUSOK

Szerző: Nancy Ann Lynch

Kiskapu Kiadó, 2002

 

Az osztott algoritmusok kifejezés sokféle, széles körben alkalmazott párhuzamos algoritmust takar. Eredetileg olyan algoritmusokat jelentett, amelyeket nagy földrajzi területen szétosztott processzorokon való futásra terveztek. Ma olyan algoritmusokat is jelent, amelyek helyi hálózaton, sőt közös memóriájú többprocesszoros rendszereken futnak. Az osztott algoritmusokat használják például a telekommunikáció, az osztott adatfeldolgozás, a tudományos számítások és a valósidejű folyamatirányítás területén.

 
7 980 Ft
Akció: 6 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PROGRAMTERVEZÉS

Szerzők: Douglas Bell, Ian Morrey, John Pugh

Kiskapu Kiadó, 2003

 

Tervezett sorozatunk tömör, gyakorlatias és egységes bevezetést nyújt a számítástudomány alapjaiba, áttekintve mindazt az információt, amelyre a témát tanuló egyetemi hallgatónak tanulmányai során szüksége lehet.
A felsőoktatásban végbement változásoknak megfelelően ez a könyv is számos új pedagógiai módszert - esettanulmányokat, kidolgozott példákat, önellenőrző kérdéseket - alkalmaz a hallgató udásának megerősítésére.
Ez a könyv számos különböző programtervezési módszert mutat be olyan szinten, amely feltételezi, hogy az Olvasó írt már néhány kis vagy közepes méretű programot valamilyen nyelven. A leírás tartalmazza valamennyi módszer kritikai elemzését, és a többi módszerrel való összehasonlítását is, így az Olvasó könnyen eldöntheti, hogy az adott helyzetben éppen melyik módszer lehet számára a legmegfelelőbb.

 
2 660 Ft
Akció: 2 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
REFACTORING. KÓDJAVÍTÁS ÚJRATERVEZÉSSEL

Szerző: Martin Fowler

Kiskapu Kiadó, 2006

 

Az objektumközpontú technológiák és különösen a Java nyelv elterjedésével az informatikai társadalomnak egy egészen új problémával kellett szembesülnie. Rengeteg olyan rosszul vagy egyáltalán meg sem tervezett program jelent meg a legkülönbözőbb szervezeteknél, amelyek javítása vagy továbbfejlesztése éppen ezért komoly akadályokba ütközött. Mivel ezeket a szoftvereket általában a kevésbé jól képzett programozók készítették, utóbb a jól képzett szakembereknek is komoly fejtörést okozott annak kiderítése, miként lehet azokat a lehető legkevesebb munkával optimalizálni.
Hosszú évek alatt aztán a meglevő de rosszul megtervezett kódok javításának egész komoly fegyvertára, gyakorlatilag metodológiája alakult ki, amit a javításra kárhoztatott fejlesztők dolgoztak ki az egyes esetek általánosításával. Ezen módszerek összessége annyira bevált a gyakorlatban, hogy a programok „újrafejlesztése” vagy „hatékonyítása” saját nevet is kapott, s az angol szakirodalomban „refactoring” néven ismert.
Martin Fowler könyve ennek a viszonylag új módszertannak az elemeit foglalja össze úgy, hogy abból ne csak a gyakorlott szoftverfejlesztők legyenek képesek profitálni, hanem azok is, akik miatt ez az egész dolog létrejött.

 
6 500 Ft
Akció: 5 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
REFACTORING. ADATBÁZISOK ÚJRATERVEZÉSE

Szerzők: Scott W. Ambler, Pramod J. Sadalage

Kiskapu Kiadó, 2009

 

Az újratervezés (refactoring) a legkülönfélébb fejlesztési projektekben bizonyította már a hasznosságát, és segítette a profi szoftverfejlesztőket, hogy javítsanak a rendszereik felépítésén, karbantarthatóságán, bővíthetőségén és teljesítményén. Most először, Scott Ambler, az agilis fejlesztés szószólója, és az elismert tanácsadó, Pramodkumar Sadalage, olyan hatékony újratervezési megoldásokat mutatnak be, amelyeket kifejezetten adatbázis-rendszerekhez dolgoztak ki.
Ambler és Sadalage megmutatják, hogyan javíthatnak jelentősen a táblaszerkezetek, az adatok, a tárolt eljárások és a kioldók (triggerek) apró módosításai lényegében bármilyen adatbázis-felépítésen – az elemek jelentésének megváltoztatása nélkül. Megtanuljuk, hogyan finomíthatunk az adatbázissémákon a forráskóddal összhangban, és hogyan lehetünk lényegesen hatékonyabbak az ismétlődő lépésekre és az agilis fejlesztés elveire épülő projektekben. Ez az átfogó útmutató és kézikönyv az adatbázis-újratervezés valamennyi alapelvét leírva segít, hogy leküzdjük a valódi adatbázisok újratervezésével kapcsolatban felmerülő gyakorlati nehézéségeket.

 
5 500 Ft
Akció: 4 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LAMBDA-KALKULUS

Információelmélet sorozat

Szerző: Csörnyei Zoltán

Typotex Kiadó, 2007

 

A λ-kalkulus az első funkcionális programnyelv annak ellenére, hogy kidolgozásának időpontjában még nem is voltak számítógépek. Ugyanakkor egy olyan egyszerű funkcionális programnyelv, amelyre minden más magas szintű nyelven írt program átalakítható. Minden funkcionális program egy λ-kifejezésnek tekinthető, a program végrehajtása pedig a λ-kifejezés kiértékelését jelenti. Maga a λ-kalkulus az ehhez szükséges átalakítási szabályokat adja meg. A könyv a λ-kalkulusnak a funkcionális programozással való kapcsolatát hangsúlyozza, de a λ-kalkulust az informatika más területein is használják.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FORMÁLIS NYELVEK

Információelmélet sorozat

Szerző: Bach Iván

Typotex Kiadó, 2001

 

Bach Iván könyve azoknak szól, akik programnyelvekkel foglalkoznak, de segít azoknak is, akik a természetes nyelv, a matematikai logika, a gépelemzés terén formális eszközökkel akarják megfogalmazni kérdéseiket és kijelentéseiket.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FORMÁLIS MÓDSZEREK AZ INFORMATIKÁBAN

Az informatika alkalmazásai sorozat

Második kiadás

Szerkesztette: Pataricza András

Typotex Kiadó, 2006

 

A kötet az informatikai szakma igényeinek megfelelően igyekszik gyakorlatorientált szemlélettel bemutatni azokat a legfontosabb matematikai eszközöket, amelyek az informatikai rendszerek tervezési és ellenőrzési folyamataiban szerepet játszanak.

A könyv fókuszában a modellellenőrzés áll, amely egy olyan verifikációs technika, amely a rendszer egy véges modelljén bizonyítja be, hogy valamilyen megkövetelt tulajdonság teljesül.

A kötet szerzői a Budapesti Műszaki Egyetem oktatói, akik a könyvet a műszaki informatikus alapképzésben jegyzetként is használják. A könyv ugyanakkor igyekszik a gyakorló informatikusok számára is érthető és hasznosítható ismereteket nyújtani.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FORDÍTÓPROGRAMOK

Az informatika alkalmazásai sorozat

Szerző: Csörnyei Zoltán

Typotex Kiadó, 2009

 

A fordítóprogramokat általában sejtelmes, nehezen átlátható, titokzatos homály veszi körül. Minden informatikus használja ezeket a programokat, és gyakran megdöbbenve nézik, amikor a nagy gonddal megírt programjuk fordítása végén a fordítóprogram kiírja: ”23 errors, 12 warnings”.

Ebben a könyvben azzal foglalkozunk, hogyan működik egy fordítóprogram, hogyan fedezi fel a forrásprogram hibáit, és hogyan készíti el a forrásprogramból a futtatható tárgykódot. Ezzel nemcsak az a célunk, hogy a fordítóprogramok belső világát megvilágítsuk, hanem az is, hogy a programozó, ismerve a fordítás algoritmusait, ezt az információt felhasználva jobb, hatékonyabb programot tudjon írni.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
PROGRAMOZÁS 2. KÖTET MEGVALÓSÍTÁS

Szerző: Gregorics Tibor

ELTE Eötvös Kiadó, 2013

 

Ez az informatikus hallgatóknak szánt egyetemi jegyzet 42 feladat C++ nyelven készített megoldását tartalmazza. Azt a folyamatot mutatja be, hogy hogyan születik meg egy feladat megoldási tervéből egy futtatható alkalmazás. A feladatok skálája az egyszer problémáktól az objektum elv programozási paradigma segítségével megoldott feladatokig terjed. A feladatok megoldási tervei ezen kötet párjának, a Programozás - Tervezés cím könyvre alapozva készültek, itt a terv kivitelezése, a megvalósítás kerül a középpontba. Mivel a végcél egy (igaz kisméret) szoftver elállítása, ezért a kötet kell figyelmet fordít a tesztelésre, sőt, a megoldások leírásával mintát ad a kielégít dokumentálásra is. Nem egy újabb programozási nyelvkönyvet tart kezében az Olvasó. Éppen az különbözteti meg ezt a könyvet a többi programozást bemutató szakkönyvtől, hogy ebben a nyelv másodlagos, a C++ nyelvről mindig csak annyit mutat meg, amennyi az éppen vizsgált program kódolásához szükséges, helyette azokat a döntési szituációkat, stratégiákat emeli ki, amelyekkel a programozó egy terv megvalósítása során találkozik. Ezt a célt szolgálja a feladatok tematikus csoportosítása, és egy-egy csoport elején a stratégiák összegzése is. A könyvben lefedett témakör szerves részét képezi az ELTE IK programtervez informatikus alapszak programozás oktatásának. Hasznos segítséget nyújt a Programozási alapismeretek, a Programozás és az Objektum elv alkalmazások fejlesztése c. tantárgyakhoz.

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
PROGRAMOZÁS I. TERVEZÉS

Szerző: Gregorics Tibor

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2013

 

Ebben az informatikus hallgatóknak szánt egyetemi jegyzetben egy olyan programtervezési módszert ismerhetünk meg, amelyik a megoldandó feladat elemzéséből indul ki, élesen elválasztja a program tervezését a terv megvalósításától, és a tervezés során algoritmus mintákra, az úgynevezett programozási tételekre támaszkodik. A programozási tételek felhasználása nem algoritmikus újragondolással, hanem egy sajátos módszerrel, a visszavezetéssel történik, amelynek megfelelő alkalmazása garantálja az előállított program helyességét.

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BEVEZETÉS A TÍPUSRENDSZEREK ELMÉLETÉBE

Szerző: Csörnyei Zoltán

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2012

 

A típusrendszerek elmélete a számítástudomány jelenleg is intenzíven fejlődő területe. A típusrendszerek komoly szerepet játszanak a szoftverfejlesztésben, a programok írásában és fordításában, az utóbbi időben pedig rendkívül nagy szerepet kaptak a programnyelvek tervezésében és az elosztott, párhuzamos és sokmagos programozásban. Könyvünkkel elsősorban a programnyelvekkel foglalkozó egyetemi hallgatók és informatikus szakemberek munkáját szeretnénk segíteni. Csörnyei Zoltán egyetemi docens, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán a Programozási Nyelvek és Fordítóprogramok Tanszék tanára.

 
3 100 Ft
Akció: 2 635 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZOFTVERTECHNOLÓGIA ÉS UML

A második kiadás változatlan utánnyomása

Szerzők: Sike Sándor, Varga László

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2008

 

A Szoftvertechnológia és UML azoknak az előadásoknak és a hozzájuk kapcsolódó gyakorlatoknak az anyagát tartalmazza, amelyeket a szerzők az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tartottak programozó matematikus hallgatók számára, a Programozási technológia című tantárgy keretében. Az objektumelvű programozási módszer kialakulásának és alapfogalmainak ismertetése után kerül sor a könyv fő témájának tárgyalására. Ennek lényege a számítógéppel megoldandó probléma modelljének megkonstruálása, amelyet példák sora követ. Az anyag kifejtése során a szerzők igyekeztek elkerülni az elemi matematikai ismereteket meghaladó formalizmusok használatát. A bevezetett fogalmak definícióit, azok tulajdonságait pontokba szedve, informális módon adják meg; és azok megértését, gyakorlatban történő felhasználását számos feladat megoldásának bemutatásával könnyítik meg az olvasó számára.

 

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
PÁRHUZAMOS ALGORITMUSOK

Szerző: Iványi Antal

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2003

 

A számítógépes problémamegoldás természetes és hagyományos világa a soros adatfeldolgozás. A különböző alkalmazási területek nagy teljesítményigényének és környezetük párhuzamos jellegének hatására azonban rohamosan fejlődik a párhuzamos feldolgozás is. A könyv tárgya a párhuzamos adatfeldolgozás, a párhuzamos algoritmusok tervezése és elemzése. A tárgyalt anyag nagy része az informatikai képzés alapvető kurzusait (adatszerkezetek, algoritmusok, analízis, diszkrét matematika, programozás) sikeresen elvégző hallgatók számára érthető. A véletlenített algoritmusok elemzése a binomiális eloszlás néhány tulajdonságán alapul, ezért ezekben az alfejezetekben a valószínűségszámítási ismeretekre is szükség van. A feladatok egy részének megoldásához hasznosak az operációkutatással, optimalizálással és szimulációval kapcsolatos ismeretek.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ANALÍZIS FELADATOKBAN I.

Második, javított kiadás kiadás

Szerző: Szili László

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2005

 

A kötet elsősorban a programozó (informatikus) szakos hallgatók számára készült, de hasznos lehet mindazoknak, akik az analízis bevezető fejezeteivel ismerkednek. A legtöbb témakörben a feladatok három csoportja különül el: a definíciók és tételek mélyebb megértését segítő feladatoké; az adott témakörrel kapcsolatos további fontos ismeretanyagoké; illetve a „technikáké”, gyakorlófeladatoké.

 
2 975 Ft
Akció: 2 530 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZOFTVERTECHNOLÓGIA ELMÉLETI KÉRDÉSEI

Második, javított kiadás

Szerzők: Kozma László, Varga László

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2007

 

Az informatika ma már az emberi tevékenység legbonyolultabb feladatainak ellátására is képes hatékony szoftvereszközöket gyártani. Ezért a szoftver előállításában egyre nagyobb hangsúlyt kap a szoftver gyártásának technológiája. Az objektum elvű megközelítés a programfejlesztési technológiáknak legnépszerűbb eszköze, mert flexibilisebbnek bizonyul számos más programozási stílusnál. Ez képezi alapvetően a szerzők vizsgálatának tárgyát is.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
SZOFTVERFEJLESZTÉS JAVA EE PLATFORMON - Elfogyott

Szerző: Imre Gábor

Szak Kiadó, 2007

 

A Java nyelv és a hozzá kapcsolódó technológiák folyamatos fejlődést mutatnak. Ez indokolttá tette, hogy a Javát három különböző kiadásra (edition) osszák. A Java Standard Edition (Java SE) hagyományos asztali alkalmazások és kisalkalmazások fejlesztését teszi lehetővé, a Java Micro Edition (Java ME) segítségével mobil eszközökre készíthetünk alkalmazásokat. Könyvünk témája a Java Enterprise Edition (Java EE), amely elosztott, sok felhasználóval rendelkező, vállalati méretű szoftverrendszerek fejlesztéséhez nyújt támogatást. A Java EE technológia a mögötte álló jelentős ipari támogatásnak köszönhetően napjaink egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb szerveroldali megoldásává vált, így megismerése minden szoftverfejlesztő és -tervező hasznára válik.

 
6 500 Ft
SZOFTVERFEJLESZTÉS JAVA SE PLATFORMON - Elfogyott

Szerző: Kövesdán Gábor

Szak Kiadó, 2014

 

Napjainkra a szoftverfejlesztés egyik vezető platformjává a Java nyelv vált: széles körben használják ipari és kutatási feladatok megvalósítására. A könyv feltételezi, hogy az Olvasó már rendelkezik általános programozói alapismeretekkel, de a Java nyelvet az alapoktól kezdi. A nyelvnek az íráskor aktuális, 7-es verzióját tárgyalja. A téma ismertetése az aktuális programozási trendeket és technológiákat veszi alapul, és bemutatja a Java nyelv ezekhez való kapcsolódását is. 

 
5 900 Ft
PROGRAMFEJLESZTÉS C NYELVEN - Elfogyott

Átfogó bevezetés a C programozási nyelvbe

Szerző: Stephen G. Kochan

Kiskapu Kiadó, 2008

 

Ebből a könyvből megtanulhatjuk a C nyelvű programfejlesztés fogásait. Függetlenül attól, hogy az olvasó gyakorlott fejlesztő, vagy csak most kezdi tanulni a programozást ebből a könyvből világos képet kap majd egy olyan nyelvről, amely számos ma használt objektum-központú programozási nyelv alapjául is szolgált (C++, Objective-C, C#, Java).
A könyv minden témakört példákon keresztül mutat be. Minden új nyelvi elemet teljes, működő programok illusztrálnak benne. A szerző részletes elemzést ad minden a könyvben bemutatott C függvényről, a nyelvi alapelemek ismertetése mellett pedig mindenütt felhívja a figyelmet a követendő stílusra is. A fejezetek végén található gyakorlatoknak köszönhetően a kötet oktatási anyagként és egyéni tanulásra egyaránt kiváló.
A könyv a C nyelv valamennyi elemét és szolgáltatását érinti, még a legfrissebb ANSI C99 szabványban bevezetett változtatásokat is. A C nyelv összefoglalását, valamint a szabványos C könyvtár függvényeinek rövid leírását a függelékek tartalmazzák. Ezek a részek kiváló referenciaként szolgálhatnak a gyakorló programozó számára is.

 
6 980 Ft
PYTHON 3 PROGRAMOZÁS - Elfogyott

Szerző: Mark Summerfield

Kiskapu Kiadó, 2009

 

A Python 3 a nyelv eddigi legjobb változata: hatékonyabb, kényelmesebb, következetesebb és kifejezőbb, mint korábban bármikor. Mark Summerfield, az egyik legismertebb Python-programozó most bemutatja, hogyan írhatunk olyan kódot, amely teljes mértékben kihasználja a Python 3 képességeit. A Python 3 programozás – az első könyv, amely teljesen a Python 3 szemszögéből íródott – összegyűjti mindazt a tudást, ami a programok írásához, a szabványos vagy külső Python 3-könyvtárak használatához, illetve a saját könyvtármodulok készítéséhez szükséges.
Summerfield sok éves Python-tapasztalatára alapozva páratlan betekintést nyújt a Python 3 nyelvű fejlesztésbe. Először is bemutatja a Python „szívét”: a nyelvnek azt a nyolc kulcsfontosságú elemét, amelyek a gyors és megbízható programok írásához szükségesek. Ezekre az alapelemekre építve aztán új témakörökkel ismertet meg minket, amelyek elmélyítik a gyakorlati tudásunkat – egyszerre egy fogalmat és egy gyakorlati példát tárgyalva.

 
6 980 Ft
AZ ADATTÁRHÁZ-KÉSZÍTÉS TECHNOLÓGIÁJA - Elfogyott

az architektúrától a dimenzionális modellezésen át az üzletiintelligencia-alkalmazásokig Oracle eszközök ismertetésével

Szerző: Bánné Varga Gabriella

Typotex Kiadó, 2012

 

Olyan könyvet foghat kézbe az olvasó, amely hiánypótló a magyar nyelvű informatikai könyvek piacán. Maga a téma – az adattárház-készítés technológiája –annyira széleskörű, hogy könyvtárnyi szakirodalma van, még ha csak az egyes részterületeket figyeljük is, de sajnos nagyrészt angolul. Ez a könyv nagyon jó átfogó képet ad a témáról, miközben a fontosabb részterületeket (architektúra, dimenziós adatmodellezés, ETL folyamat, BI eszközök) egészen mélyrehatóan is ismerteti. Mégis sikerült megtalálni az egyensúlyt, hogy „olvasmányos” maradjon, és ne vesszen el a részletekben.

 
4 300 Ft
A SZÁMÍTÁSTUDOMÁNY ALAPJAI - Elfogyott

Információelmélet sorozat

Második, javított kiadás

Szerzők: Katona Gyula, Recski András, Szabó Csaba

Typotex Kiadó, 2006

 

A véges matematika különféle lehetőségek összeszámlálásával, különféle struktúrákkal (pl. gráfelmélet) és algoritmusokkal foglalkozik. A számítógépek elterjedése óta mind a matematikában, mind annak (műszaki, közgazdaságtani, biológiai stb.) alkalmazásaiban különösen fontos szerepet játszik.

 

 
2 900 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.