PROGRAMOZÁSI ISMERETEK HALADÓKNAK

-20%
PROGRAMOZÁSI ISMERETEK HALADÓKNAK

Szerzők: Juhász Tibor - Kiss Zsolt

Műszaki Könyvkiadó, 2012

2 190 Ft
Akció: 1 750 Ft
Kezdete: 2020.01.05   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Könyvünk azoknak a középiskolás diákoknak, felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak és más érdeklődőknek szól, akik már elsajátították a programozás alapjait, gyakorolták egyszerűbb programok írását. Részletesen tárgyaljuk az objektumorientált programozás fogalmait, bemutatjuk az objektumorientált programok tervezését, készítését. Kitérünk az összetett adatszerkezetek ismertetésére, felhasználására. Áttekintjük és példákon keresztül szemléltetjük a bonyolult feladatok programozásánál alkalmazott algoritmusokat, köztük a rekurzív módszerek, a visszalépéses keresés, a dinamikus programozás, a mohó algoritmus alkalmazását. Külön fejezetben foglalkozunk a gráfalgoritmusokkal.

Elvonatkoztatva a konkrét programozási nyelvektől, az algoritmusokat mondatszerű leírással adjuk meg. Szükség esetén a Visual Basicre hivatkozunk. A gyakorlatok megoldása C++ és Visual Basic nyelven letölthető a kiadó honlapjáról (ld. lentebb). Az egyes fejezetek végén pedig kiemelkedően nagyszámú feladat segíti a bemutatott módszerek gyakorlását.

Manapság egyre több felsőfokú oktatási intézményben tanítanak programozást. Ezen intézmények hallgatói a tananyag szemléletes, könnyen érthető áttekintését találják meg könyvünkben. Könyvünket javasoljuk azoknak az olvasóknak is, akik tanulmányaiktól függetlenül megismerkednének az objektumorientált programozás alapjaival, az összetett adatszerkezetek, összetett algoritmusok alkalmazásával.

A kötet adatai:

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2012

Terjedelem: 312 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789631645781
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu