21 MAGYAR, AKI FORRADALMASÍTOTTA A PSZICHOLÓGIÁT

-20%
21 MAGYAR, AKI FORRADALMASÍTOTTA A PSZICHOLÓGIÁT

Szerkesztette: Kőváry Zoltán, Papp-Zipernovszky Orsolya

Szerzők: Bányai-Nagy Henriett, Bárdos Katalin, Borgos Anna, Csabai Márta, Danics Zoltán, Kéri Ibolya, Klinovszky Andrea, Kovács Petra, Kovai Melinda, Kőváry Zoltán, N. Kollár Katalin, Narancsik Gabriella, Nyerges Katalin, Palatinus Zsolt, Papp-Zipernovszky Orsolya, Péley Bernadette, Soponyai-Nagy Krisztina, Szokolszky Ágnes, Takács Mónika, Verebélyi Kincső

HVG Kiadó, 2024

6 990 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

5 590 Ft
Kezdete: 2024.06.08   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Hogyan vitték közelebb a pszichológiához Csíkszentmihályi Mihályt a repülő csészealjak?

Milyen módon tesztelte az anyai viselkedést Ranschburg Jenő?

Miért szállított Békésy György az aktatáskájában emberfejeket?

Miről beszélgetett az analízis során Franz Alexander Al Caponéval?

 

Napjainkban minden pszichológia iránt érdeklődő találkozik a transzgenerációs elméletekkel, de csak kevesen tudják, hogy ez a téma már egy évszázaddal ezelőtt élénken foglalkoztatta a magyar kutatókat. Az is alapvetés, hogy drámai hatásokkal jár, ha a kisgyermeket elválasztják az édesanyjától, de alig ismert annak története, miként fedezte ezt fel egy magyar pszichológus.

Ez a kötet segít, hogy arcokhoz, nevekhez és élettörténetekhez tudjunk kötni ismert fogalmakat és meghatározó elméleteket – az őstöréstől a Szondi-teszten át a flow-élményig. A kötet lapjain megelevenednek ikonikus helyszínek, műhelyek és módszerek, mint például a lipótmezei Sárga Ház, a pszichoanalízis Budapesti Iskolája vagy a Mérei-féle csoportozás.

A huszonegy tudós, gyakorló pszichológus és pszichiáter között találunk fontos tudományszervezőket, kísérletező tudósokat, iskolateremtőket, szakterületek megalapítóit, jelentős elméletalkotókat és nagy hatású tudomány-népszerűsítőket is.

Az egyes fejezetek szerzői olyan szakemberek, akik – családtagként, munkatársként vagy barátként – közelről ismerték a „főszereplőt”, vagy régóta foglalkoznak az illető munkásságával, így pályafutásuk legfontosabb állomásain túl a pszichológia nagyjainak magánéletébe is bepillanthatunk, és emberi oldalukról is megismerhetjük őket.

 

A kötet adatai:

Formátum: 200x270 mm

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2024

Terjedelem: 216 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789635655427
Kiadó
HVG Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu