Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Elbeszélés, novella

Fő kategória >Irodalom >Magyar irodalom >Elbeszélés, novella

Sorrend:

12

-20%
A BOGYÓSGYÜMÖLCSKERTÉSZ FIA

Szerző: Háy János

Európa, 2017

 

Háy János írja nagy sikerű könyvéről: "Na most van ez a bogyósgyümölcskertész. Ennek a bogyósgyümölcskertésznek van ez a fia. Na most ez a fiú először elmegy rókát vadászni, aztán gimibe Pestre. Ott aztán beleszeret a Napba, utána meg egy valódi lányba. Aztán lesz egy rockzenekara, az Originál láger, meg kiugrik az ötödiken a konyhaablakból, meg jól belecsőröznek a gyomrába az Egyetempresszó előtt, meg kirúgja egy lány Bécsben, mert ez a fiú külföldön már nem olyan nagy szám, mint Magyarországon. Na most ilyenekről szól ez a könyv, és lehet rajta nevetni, még az ember könnye is kicsordul tőle. Vagy azért, mert sírni kell."

Ez egy tiszta, megbízható érzés. Ebben minden benne van különben, meg mindenki. Én is például. Aki ezt elolvassa, az biztosan tovább él. Azt most nem tudom, hogy mennyivel: egy vagy két évvel vagy tízzel, csak hogy tovább.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.11.26
A készlet erejéig!
-20%
NAGY EMBEREK GYEREKCIPŐBEN

Szerző: Szerb Antal

Athenaeum Kiadó, 2017

 

Fiatal költők versei hangzanak el itt néhány perc múlva. "Fiatal költők" ...vajon lehet-e költő más, mint fiatal? Fiatalság és költészet lényegszerűen összetartozik a dolgok örök rendjében, aki igazán fiatal, egy kissé mindig költő, és aki igazán költő, mindig fiatal marad - írta Szerb Antal 1941. december 3-án, majd két hét múlva elhangzik a rádióban is Gobbi Hilda és Szendrő József közreműködésével. Az adás nem egyedi eset volt, Szerb 1934 és 1938 között számos előadás anyagát állította össze Cs. Szabó László kérésére, aki a Magyar Rádió irodalmi osztályát vezette. A jelen kötet különlegessége abban rejlik, hogy a hagyatékban fellelt Rádióelőadások dosszié anyagát közli, a benne lévő gépiratok fotójával együtt. Némely írás előzménye megjelent a Nyugat hasábjain, más jegyzet posztumusz kötetekben újabb vagy rövidebb változatban, van téma, amelyik regényben köszön vissza, de mindezek együtt elsősorban az író nagyobb lélegzetű alkotásainak keletkezésére világítanak rá.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.11.25
A készlet erejéig!
-10%
KARÁCSONYI LEGENDÁSKÖNYV

Szép történetek a szeretet ünnepére

Szerkesztette: Kindelmann Győző

Szent István Társulat, 2017

 

December táján megszaporodnak a reklámok, díszesebbé válnak a kirakatok, a posta milliószám kézbesíti az üdvözlőlapokat, s az utcák megtelnek ajándékokat keresgélő, ideges, hajszolt emberekkel: fogyasztókkal. Pirosba öltözött Mikulás szórólapokat osztogat. Sültgesztenyeárus lesi a pénztárcákat. A jászol Istene fröccsöntött műanyag betlehemből néz ránk, és a pénztárgép csörgése minden más hangot elnyom.

A profán világ szinte minden területen betört a karácsony misztériumába. Az angyaldalos betlehemi istálló, a mennyei fényben nyájukat legeltető pásztorok nem illenek többé szellemi tájképünkbe. Pedig sokakban él még a hajdani decemberek titokteljes várakozása, az adventi koszorú gyertyáinak pislákoló fénye, és a szenteste gyermeki vágyakat betöltő varázsa.

Nekik szól ez a könyv.

 
1 900 Ft
Akció: 1 710 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
HARMINC ÉV NAPSÜTÉS

Szerző: Grecsó Krisztián

Magvető Könyvkiadó, 2017

 

Vajon a család jelentheti-e nekünk az otthont az időben, vagy minden alkalommal újra meg kell küzdenünk ezért az otthonosságért? Grecsó Krisztián történetei legszemélyesebb emlékeinket idézhetik fel: a nagymamákkal töltött nyarakat, a szabálytalan karácsonyestéket, az önálló élet első bizonytalan lépéseit, a hosszú vágyakozásokat és a rövid találkozásokat. A szerzővel ismerős terepen barangolhatunk, mégis minden más. A falu és város közötti kulturális váltások megélése, a helyekhez és helyzetekhez való visszatérés ambivalenciája most is ott van az írásokban, de mindent közelről látunk, így a történetek egyszerre komikusak és drámaiak. A Harminc év napsütés olyan, mint egy varázslatos kalendárium, benne a generációk közötti kommunikáció lehetőségei és lehetetlenségei, a velünk élő múlt kiismerhetetlen történetei.

 
3 299 Ft
Akció: 2 805 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
A RÓZSASZÍN RUHA

Szerző: Péterfy-Novák Éva

Libri Kiadó, 2017

 

Az Egyasszony szerzőjének legújabb tárcanovellái a körülöttünk lévő világról szólnak: nőkről és férfiakról, anyákról és lányaikról, feleségekről és férjekről, gyerekekről és felnőttekről, Nagykörúton innen és túl. Péterfy-Novák Éva éles szemmel fedezi fel a repedéseket a kirakatüvegen, és szókimondóan, ám humorral és empátiával tárja azokat olvasói elé.

 
2 999 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
CSILLAGMAJOR

Szerző: Lázár Ervin

Helikon Kiadó, 2017

 

A Csillagmajor ott van, ahol a föld összeér az éggel, a valóság a látomással, a reménytelenség a csodával, a pusztulás a feltámadással, a szociografikus próza a szárnyaló lírával, ahol korhadt gyökérből mitikus fa nő.

Lázár Ervin élete végéig nem tudott szabadulni szülőföldje mágneses vonzásától. Írói képzelőerejének legfőbb forrása a gyermeki fantáziavilág és a pusztai emberek sajátos mitológiája, fantasztikummal átszőtt archaikus hiedelemvilága. Újra és újra visszatért hozzá, újra és újra megírta a pusztát. Ennek az állandó alkotói küzdelemnek a legsűrűbb ötvözete ez az elbeszélésciklus, amelyben gyermekkora valóságos figuráit gyúrta össze sárból és vérből. A pusztulásra ítélt uradalmi majort Csillagmajorként teremtette újjá és tette örökkévalóvá.

 
3 499 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.11.01
A készlet erejéig!
-20%
LEONA ÉS LEÓ

Szerző: Csaplár Vilmos

Pesti Kalligram, 2017

 

Csaplár Vilmos új novelláskötete az emberi természet rejtett erőit fürkészi. Éles, groteszk, megrendítő történetek életünkről.

 
3 000 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-15%
PÁRDUCPOMPA

Szerző: Tóth Krisztina

Magvető, 2017

 

Posta, trolibusz, orvosi ügyelet, plázasétány, iskola, végállomás, tömött vasúti kocsi, kutyafuttató - Tóth Krisztina ötven története a mi mindennapi életünkben játszódik. Mintha mi állnánk saját magunk előtt a sorban. Gogol szelleméhez hűen: ha nevetünk, magunkon nevetünk. Már pedig abszurd humorból és empatikus iróniából itt nincs hiány. A Párducpompa elbeszélései groteszken realista pillanatfelvételek, lírai lassítások, precíz megfigyelések arról, miképpen élünk és félünk a mai Magyarországon. Pontos történetek az útvesztésről út közben. A bevándorlásról és a kivándorlásról, a szegénységről és a betegségről. A Blaha Lujza térre az aluljáróból huszonöt lépcsőfok vezet a felszínre, derül ki az egyik írásból. Haza a mélyben.

 
3 299 Ft
Akció: 2 805 Ft
Kezdete: 2017.06.22
A készlet erejéig!
-15%
ASSZONYOKKAL NEM LEHET VITÁZNI

Szerző: Móricz Zsigmond

Szépmíves, 2017

 

Irodalmi szenzáció. Az ismeretlen Móricz. Lehet-e egy tollforgató művészről hiteles pályaképet festeni, ha csak részleteiben ismerjük életművét? Nyilvánvaló, hogy a száz százalékos szövegismeret csak megközelíthető ideál lehet, de minél teljesebb, annál hitelesebb az írói profil. Minden bizonnyal másképpen értékeljük alkotói indulását, ha ismerjük lappangó zsengéit - állapítja meg Urbán László irodalomtörténész, a kötet összeállítója.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.22
A készlet erejéig!
-15%
TANÁR ÚR KÉREM

Szerző: Karinthy Frigyes

Helikon Kiadó, 2017

 

Az 1916 óta számtalan kiadást megélt Tanár úr kérem ez alkalommal több más Karinthy-humoreszkkel kiegészítve jelenik meg. A minden generáció "kötelező olvasmányává" lett novellafüzér darabjai az idők során klasszikussá nemesedtek, a Magyarázom a bizonyítványom egyes mondatai - "Ez nem hármas, ez kettes, csakhogy az osztályfőnök úr olyan furcsán írja a kettest" - szállóigévé váltak. És bizony furcsán néznek arra, aki nem tudja, hogy ki is az a Steinmann grófnő...

 
999 Ft
Akció: 850 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÉV NOVELLÁI 2017

Magyar Napló, 2017    

 

Immár tizenhatodik éve jelennek meg a népszerű antológiák - Az év novellái és Az év versei -, amelyek a magyar irodalmi élet színe-javát tárják az olvasók elé. A reprezentatív gyűjtemények - hagyományainkhoz híven - mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján az elmúlt év legjobb novelláiból és verseiből nyújtanak színvonalas, sokoldalú válogatást.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-50%
A TÓPARTI GYILKOSSÁG

Szerző: Ambrus Zoltán

Eri Kiadó, 2006

 

A tóparti gyilkosság rémes titkát sok hókuszpókusz, álarcos hűség-esküvés, a néma cimborák kéttagú társaságának megalapítása után beszéli el a fantaszta színész fiú barátjának, a töprengő, érzékeny lelkű, benyomásokra rendkívül fogékony, de ép, egészséges kis debreceni diáknak. Lóránt Agenor megölte Satopper Főbusz kapitányt, mert elrabolta nővére becsületét, rálehelvén szájára; egy parti padról taszította bele a tóba. Az elbeszélésnek ez a tetőpontja s egyik legszebb lapja Ambrus egész munkásságának: Flaubert-rel temperált Cervantes - Bourget tollából.

 
1 680 Ft
Akció: 840 Ft
Kezdete: 2017.12.04
A készlet erejéig!
-20%
1945 ÉS MÁS TÖRTÉNETEK

Szerző: Szántó T. Gábor

Noran Libro Kiadó, 2017

 

Szántó T. Gábor kötetének címadó elbeszéléséből Török Ferenc rendezett nagyjátékfilmet, mely a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválról és az amerikai Miamiból is közönségdíjjal tért haza.

Tudjuk, mi történt a II. világháború Európájában, de tudjuk-e, mi történt közvetlenül utána a hazatérő zsidókkal, a kitelepített svábokkal, a lakosságcsere áldozatául esett felvidéki magyarokkal? Mi történt azokkal, akik saját kezükbe szerették volna venni az igazságszolgáltatást?

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-40%
BÚCSÚ ÉHESTŐL

Szerző: Toroczkay András

Magvető Könyvkiadó, 2015

 

Ki ez az Éhes? Mintha valamit folyton akarna az embertől. De mit? Tényleg képes beverni valakinek a pofáját, ahogy ő mondja, ha másfelől legkedvesebb elfoglaltsága, hogy egy kerthelyiségben üldögél, és számolja a csillagokat? Azt állítja, Kotordpatán született. És hogy neki Kotordpata az Alföld, Magyarország, ergo a világ közepe és szívcsakrája. Ráadásul szerinte mindenki patai valamiképpen. Az ember hajlamos hinni neki.

 
2 990 Ft
Akció: 1 795 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
A SEBÉSZ ÉS MÁS NOVELLÁK

Életreszóló olvasmányok

Szerző: Csáth Géza

Kossuth Kiadó, 2017

 

Csáth Géza kétszer született. 1887-ben Szabadkán Brenner Józsefként, aki művésznevén nagyon fiatalon, a Nyugat szellemi körében lett a magyar irodalmi és zenei élet fölfedezettje. Életművének hosszú tetszhalála után az 1970-es években újra berobbant a köztudatba, szülőföldjén is, Pesten is sorra jelentek meg munkái, naplói. Mára már közmegegyezés szerint a késő XX. századi modernség előfutára, tragikus alakját az utódok esszék, szépirodalmi művek sorában idézik meg.

 
995 Ft
Akció: 795 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
AZ ELSŐ

Szerzők: Dragomán György, Fiala Borcsa, Garaczi László, Háy János, Lakatos Levente, Nyáry Krisztián

Menő könyvek, 2017

 

Még előtte? Vagy régen túl, de még mindig olyan, mintha tegnap történt volna?

Legyen nagyon jó, vagy kevésbé, mindenki emlékszik AZ ELSŐ alkalomra. Amiről nem beszél senkinek. Vagy épp elmondja mindenkinek. Ami annyiféle történet, ahányan vagyunk.

 

Milyen nehéz szavakat találni ARRA, amit nevezhetünk szexualitásnak, intimitásnak, csak olyan nehéz nem orvosian, nem gügyögve, vagy épp vulgárisan. Ami nem csak a testről szól, hanem az érzésekről is. És ami, valljuk be, igenis fontos és szép része az életnek.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
PETELEI ISTVÁN ÖSSZES NOVELLÁI I-II.

Változatlan utánnyomás

Szerkesztő: Debreczeni Attila, Imre Mihály, S. Varga Pál

DUPress, 2014

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
PRIUSZ

Szerző: Bertók László

Magvető, 2016

 

Bertók Lászlót az ötvenes évek közepén néhány kamaszkori verséért, irodalmi kör alapításáért, iskolai újságszerkesztésért börtönbüntetésre, majd honvédségi munkaszolgálatra ítélték. Meghurcolásának, priuszának, nagy nehezen, évekkel később elért rehabilitálásának dokumentumait a maga "hozzáfűznivalóival" először 1990-ben publikálta a Jelenkor hasábjain. A Priusz (Balassa Péter szavaival) "meglepően áttetsző" szövegét a szerző szülőföldjéről, őseiről, családjáról szóló vallomásokkal, három újabb interjúval és számos képpel kiegészítve olvashatjuk újra.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A MÁSIK FORRADALOM

Alternatív ötvenhat

A szerzők: Babiczky Tibor, Bereményi Géza, Berg Judit, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Gerlóczy Márton, Háy János, Horváth Viktor, Kemény István, Kiss Tibor Noé, Maros András, Márton László, Rainer M. János, Szécsi Noémi, Totth Benedek, Vámos Miklós

Cser Kiadó, 2016

 

A történelemben nincs ha - szól az unásig ismert közhely. De az irodalomban van! Sőt, az irodalom csupa ha: fikció, képzelgés, játék. Az 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt a HÉVÍZ művészeti folyóirat szerkesztői arra kértek tizenhat szerzőt, rugaszkodjanak el a makacs tényektől, és írjanak olyan novellát, melyben az ötvenhatos sztori valahogy másként alakul. Írják meg a másik forradalmat. Mi lett volna ha? Például ha Rákosi női álruhában visszatér Magyarországra, hogy újra átvegye a hatalmat? Ha Arnold Schwarzenegger beront az Andrássy út 60-ba egy gépfegyverrel? Ha az Amerikai Egyesült Államokhoz csatlakozott Magyarországról Márai Sándor ír naplót?

 
2 995 Ft
Akció: 2 545 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MÓRICZ ZSIGMOND PRÓZAI MŰVEI - 13. KÖTET - BARBÁROK

Elbeszélések

Kossuth Kiadó

 

Móricz Zsigmond életművének hatása és értékelése napjaink irodalmi közvéleményében rendkívüli változásokon megy át. A Móricz-naplók és más forrásmunkák kiadása, a legújabban kézbe vehető Móricz-monográfia, az „újraolvasó” tanulmánykötetek, a megpezsdült irodalomtörténeti eszmecserék az olvasóközönséget is egy új Móricz-kép megismerésére sarkallhatja. Sorozatunk alkalmas eddig indokolatlanul háttérbe szorult remekművek fölfedezésére és a közismert – inkább csak emlegetett – munkák élményteli befogadására.

 
1 590 Ft
Akció: 1 270 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MÓRICZ ZSIGMOND PRÓZAI MŰVEI - 7. KÖTET - HÉT KRAJCÁR

Elbeszélések

Kossuth Kiadó

 

Móricz Zsigmond életművének hatása és értékelése napjaink irodalmi közvéleményében rendkívüli változásokon megy át. A Móricz-naplók és más forrásmunkák kiadása, a legújabban kézbe vehető Móricz-monográfia, az „újraolvasó” tanulmánykötetek, a megpezsdült irodalomtörténeti eszmecserék az olvasóközönséget is egy új Móricz-kép megismerésére sarkallhatja. Sorozatunk alkalmas eddig indokolatlanul háttérbe szorult remekművek fölfedezésére és a közismert – inkább csak emlegetett – munkák élményteli befogadására.

 
1 590 Ft
Akció: 1 270 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KELTA KERINGŐ

Szerző: Szabó Ádám

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

Ebben a történetben volt sok minden. Volt benne három ember. Volt benne repülőút. Volt benne ferde tornyú kisváros. Volt benne tengerpart. Volt benne piros esernyő. Volt benne eső. Volt benne csatangolás az esőben. És volt benne Toscana. De nem a napsütötte, hanem a ködös. Mint egy breton, walesi, ír vagy skót, vagyis egy kelta táj. A festő arra gondolt: micsoda motívum. Micsoda műkereskedelmi űrt fog ezzel kitölteni. Mindenki csak a napfényes Toscanát ismeri, könyvek tucatjait, filmek százait lehet olvasni, megnézni róla, és giccsfestmények tömkelegén festik meg. No de majd ő. Majd ő megmutatja.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KEVERT

Szerző: Zelei Bori

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

Ez a kötet közösségi finanszírozással jött létre. Tavaly télen kezdtem el írni, amikor anya meghalt. Akkor vettük nem sokkal előtte ezt a kabátot. A temetőben voltam, aztán elkezdtem fázni, és asszem, sírtam is, és akkor még nem akartam hazamenni, úgyhogy elkezdtem nyargalászni a temető utcáján. Aztán megláttam a földön ezt a kupakot, és csodák csodája, a bokorban ott volt hozzá a toll is. Golden brown, ez volt ráírva. És akkor leírtam ezt a három betűt ott a kukára, és azóta ez az én tagem. Ezt írom azóta is. Akkor este egészen meghibbantam, felmentem sötétedéskor a kilátóra, oda is odatettem a kézjegyem, és aztán lefelé is a villanyoszlopokra, mert amúgy meg futottam, nagyon sötét volt, és rohantam villanyoszloptól villanyoszlopig, és akkor mindet meg is tageltem, ha már ott vagyok.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SENKIFÖLDJE

Szerző: Marton László Távolodó

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

Senkiföldjén csupa ódon holmi – levelek, fényképek, könyvek és bakelitlemezek – között keresi a helyét e novellafüzér kiégett hőse. Bárhova is keveredik a világban, először a bolhapiacra látogat el. Felkutatott tárgyai hol megrendítő, hol mulatságos emlékeket csalnak elő, de azokban mindig közös a mélységes személyesség és a fanyar humor. Ez a kettősség olyan hangoltságot teremt, ami nemcsak jellegzetessé, de roppant élvezetessé is teszi – az író és zenei újságíró – Marton László Távolodó stílusát. S az már csak hab a tortán, hogy egyik-másik történetéből nem maradhattak ki kedvenc együttesei sem.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A BŰNÖS

Szerző: Esterházy Péter, Szüts Miklós

Magvető, 2015

 

Néhány éve Szüts Miklós akvarell naplójegyzeteit látva mondta Esterházy Péter, majd írok hozzájuk gyilkossági történeteket. Nem egészen így lett. A napló ott hevert az írónál, közben megjelent A kardozós változat, A Márk-változat és Az évek iszkolása. Végül egyetlen gyilkosság története született meg, de az mindent überel.

 
2 690 Ft
Akció: 2 285 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-10%
GYERMEK-BÁBEL

Novellák, versek, tárcák

Szerző: Kalász Márton

Szent István Társulat, 2015

 

Gyermekkora emléksorai ihlették Kalász Márton írót, műfordítót, Kossuth- és Stephanus-díjas költőt, hogy immár 80. életévén túl, egy nagyvárosban élve, a hajdani vidéki ősök világát és hagyományát felelevenítve novellák, versek és esszék által megmutassa: milyen nyelven beszél -még ma is- magyarul.

 
1 600 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
FULL(K)EUFÓRIA

154 magyar mese a szerző előadásában

MP3-CD-melléklettel

Szerző: Parti Nagy Lajos

Kossuth Kiadó, 2015

 

 „Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy…” – így kezdődnek Parti Nagy Lajos közkedvelt magyabszurd meséi. Az MP3-CD-n hallható a teljes sorozat, mind a 154 mese a szerző előadásában. Ezek a mesék először 2011 áprilisa és 2014 áprilisa között jelentek meg az Élet és Irodalom Páratlan oldalán. Hamisítatlan Parti Nagy szövegek, amelyekben csak úgy röpködnek a csodás szókreálmányok és frenetikus mondatok, melyek elemi erővel idézik fel a rendszerváltás utáni Magyarország atmoszféráját.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
-15%
A VASTAGBŐRŰ MIMÓZA

Írások melegekről, melegségről

Szerző: Nádasdy Ádám

Magvető, 2015

 

Nádasdy nagy szerelmi író. A tárgyban fájdalmasan sokat tud és fájdalmasan sokat nem tud. E kettő föltételezi egymást. Olyan nincs, hogy döngicsélés van meg zümmögés, és az nem jelent semmit. *** Egyszer, már több, mint harminc éve, voltam Berlinben (Nyugat-Berlinben) egy meleg irodalmi fölolvasáson. Azt reméltem, érdekes lesz, de annyi történt csak, hogy a (közepes vagy dilettáns) szövegekben a sie helyett er állt, az ő helyett ő, s ezt önmagában érdektelennek gondoltam.

 
2 690 Ft
Akció: 2 285 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-35%
JELENETEK EGY VAKONDŰZŐ ÉLETÉBŐL

Szerző: Fehér Béla

Magvető Könyvkiadó, 2013

 

Neve: Ecsedi Gyula. Státusza: hazatelepült disszidens. Foglalkozása: vakondűző. Lakókocsijával járja az országot, rendelésre kifüstöli a gyep alól a mindent felásó kártevőket. Ötvenedik születésnapjához közeledve szeretne végre révbe érni. Apja szocialista világa és a rendszerváltás utáni Magyarország közé szorulva keresi a megoldást, s emlékszik vissza addigi életére: furcsa kuncsaftok, gazdag és ágrólszakadt magyarok, III/3-as apák, disszidálás, a fényes Párizs, mosóporszagú berber nők, leszbikus feleség, maffiózók és albínó vakondok képei járnak körtáncot. Fehér Béla formabontó szerkezetű regénye múlt és jelen közt ugrálva villantja fel azokat a pontokat, melyeket összekötve kirajzolódik Ecsedi Gyula kalandos élete, és küzdelme, hogy végre megtalálja honját a hazában.

 
2 990 Ft
Akció: 1 945 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
PÁRIZS, ISTEN HOZZÁD!

Magyar írók párizsi novellái és feljegyzései

Noran Libro Kiadó, 2015

 

„…Párizsról nem lehet túlzást írni. Egy embernek a fantáziája nagyon szegény ahhoz, hogy túlszárnyalja, amit annyi generáció hordott itt össze. Akármit olvasott is Párizsról, lassanként rá fog jönni, hogy mindaz itt hatványozott  mértékben megvan. És amiről maga azt hitte, hogy az valami kivételes csodabogár, meglátja, hogy az itt hétköznapiság…” (Nagy Endre)

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZÜLŐFÖLDEM

Szerző: Tamási Áron

Helikon Kiadó, 2015

 

A kötet Tamási Áron két önéletrajzi írását tartalmazza. Tamási 1939-ben adta ki Szülőföldem című művét, mely az Amerikából a falujába hazautazó író vallomása. Ez a könyv nemcsak a szülőföld szeretetéről, hanem a kisebbségi sorban élőkkel való sorsvállalásról is szól. A művet a háború után elhallgatták, második, hasonmás kiadása csak 1986-ban Baselban jelenhetett meg. A másik, a Vadrózsa ága életének utolsó hónapjaiban íródott, a tervezett kötetnek azonban csak két fejezete készült el. Benne az 1926 és 1934 közötti időszak hétköznapjai elevenednek meg, a korabeli kolozsvári irodalmi élet és az Erdélyi Helikon mindennapjai.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A NEVETŐ MAGYARORSZÁG 2.

Szerző: Gracza György

Helikon Kiadó, 2013

 

Krónikás adomák, fortélyos történetek, dzsentri úrhatnámság, szalonok és kávéházak pletykái, bírósági és színházi csacskaságok, tárczák és beszélyek – A nevető Magyarország kora sikerkönyve volt, de üzenete, értéke mit sem változott az eltelt száz esztendő alatt: a történetek ma is elevenen hatnak, a kötet ékes bizonyítéka annak, hogy a humor örök. Mi ez valójában: görbe tükör Magyarországról, a magyarokról? Szarkasztikus Monarchia-kép? Maró önkritika? A történelem romantikus oldala, netán az emlékezés megszépítő homálya? Gracza György összeállítása ritka pillanatfelvétel a 19. és 20. századi Magyarországról, Budapestről, a vidékről és egyáltalán arról, hogy milyenek is voltunk-vagyunk valójában. Egy könyv, ami nekünk szól. Rólunk.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
PETELEI ISTVÁN ÖSSZES NOVELLÁI III-IV

Csokonai könyvtár

Szerkesztő: Török Zsuzsa

Debrecen University Press, 2014

 

Petelei István (1852-1910) marosvásárhelyi születésű novellista és hírlapíró. Novellisztikáját, számos kortársához hasonlóan, hírlapírói tevékenysége és a 19. század második felének sajtóirodalma befolyásolta. A különböző sajtóorgánumokban megjelent írásait gyakran alakította át a lap vélt vagy valós közönségének igényei szerint. Időnként írásait kötetekbe is rendezte, sajátos kompozíciókat alkotva, A posztumusz kiadásokban az eredeti kompozíciókat nem ismerhették az olvasók. A jelen kiadás újdonsága, hogy Peteleinek mind a hét autográf kötetét tartalmazza a novellák eredeti kompozíciójának, a novelláskönyvek megjelenési sorrendjének megtartásával és a kötetekre, illetve az egyes szövegekre vonatkozó jegyzetekkel.

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
MÉG MA VELEM LESZEL

Szerző: Herold Ágnes

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

Nő mondja, férfi mondja... és mi másról mondhatná érzéki pezsgésű vagy izzású monológját, mint a férfiról meg a nőről, a nőről meg a férfiról? A könyvet lassan, ízlelgetve, vissza-visszalapozva kell olvasni, mint minden jó könyvet: szereplői rólunk beszélnek, arról, ami férfi és nő találkozásaiban a legfontosabb pillanat: amikor én veled vagyok, te velem vagy, együtt vagyunk, egymásban, egymásért. Az elbeszélések és a párbeszédek összeállnak egy nőkből és férfiakból álló baráti-szerelmi kör történetévé, amelyet többen mesélnek el nekünk. Így születik ez a több szempontú regény, amelyben ki-ki a maga módján látja önmagát, a történteket és a másikat. Öröm-szöveg Herold Ágnes regénye, amelyben teljes természetességgel jelenik meg férfi és nő kapcsolatának ritka csodája.

Kálmán C. György

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A JÓISTEN MEGVAKUL

Szerző: Papp Sándor Zsigmond

Libri Könyvkiadó, 2014

 

A Semmi kis életek című nagy sikerű regény szerzőjének negyedik novelláskötete A Jóisten megvakul. Papp Sándor Zsigmond, akit a kritika néhány évvel ezelőtt ígéretesen tehetséges prózaíróként emlegetett, mára ezt az ígéretet beváltotta.

A kötetben olvasható tizenhat novella mindegyikében különös, megmagyarázhatatlan események történnek a szereplőkkel. Kisebb-nagyobb bűnök áldozatai és elkövetői ők. Egy asszonyt a férje Krisztus-pózban szegel fel a falra, egy másik feleséget megmérgeznek, kétségbeesett kései elégtételként elcsattan néhány pofon, egy könyvelő hulláját a lépcsőházban találják meg a lakók, s nem kevesen esnek áldozatul féltékenységből elkövetett gyilkosságnak.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
CSODÁKKAL TELI ÉJSZAKA

14 megható történet a magyar és a világirodalom nagyjaitól

Athenaeum 2000 Kiadó, 2014

 

Jön a Jézuska még hat nap, még öt nap, még három nap. Hosszú idő! Nagyon hosszú még az utolsó óra is rettenetesen hosszú. Ám amikor megérkezik, a csodákkal teli éjszakán bármi megtörténhet.

Tizennégy varázslatos mesét válogattunk össze kedves olvasóinknak e csepp kis ajándékkönyvbe a szeretet ünnepéről, magyar és világirodalmi szerzők tollából. Megható vagy éppen kacagtató történeteik hatására karácsonykor egy kis időre elfeledhetjük szívünk minden szomorúságát és figyelmünkkel végre egymás felé fordulhatunk.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KOVÁCS EMMA SZÜLETÉSE ÉS MÁS ELBESZÉLÉSEK

Szerző: Láng Zsolt

Koinónia Kiadó, 2006

 

A szerző újabb elbeszéléseinek gyűjteménye valakinek a születéséről szólnak, akit senki nem vár, senki nem akar, és többnyire azon van az egész kisváros, amelynek kórházában Kovács Emma mégis kipottyan a dadák tenyerére, hogy világra soha ne jöhessen... Láng Zsoltnak a Koinónia Kiadónál korábban megjelent kötetei: A szomszéd nő (2003) Berlinév (2004) Itthonév (2005)

 
1 750 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KIÉ ERDÉLY?

Szerző: Kovács András Ferenc et alii

Koinónia Kiadó, 2006

 

Kovács András Ferenc, Láng Zsolt, Salat Levente, Selyem Zsuzsa és Visky András szövegei a játékosság, a végiggondoltság és a szentség felől kérdeznek rá a köztudatban rögzült Erdély-képre. Ezekkel az írásokkal lehet vitatkozni, lehet egyetérteni, lehet felháborodni miattuk és rajongani értük, de figyelmen kívül nem hagyhatók.

 
1 750 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ITTHONÉV

Szerző: Láng Zsolt

Koinónia Kiadó, 2005

 

A Berlinév finomra csiszolt, tüneményes fényjátékokkal bíró ötvenkét tárcanovellája az Itthonév-ben ötvenegyre apad, annak jeléül, hogy az "itthonév" tulajdonképpen nem is köthető a naptárhoz, valami másról van szó, az itthonlét befejezetlen folyamatáról. A könyv különös izgalma, hogy a Berlin-év valóban megváltoztatja az otthonról leírt mondatokat, és ha a két könyvet mintegy "összeolvassuk", kiderül, az író zarándokútja újabb meglepetésekkel kecsegtet.

 

 
1 650 Ft
Akció: 1 320 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
BERLINÉV

Szerző: Láng Zsolt

Koinónia Kiadó, 2004

 

Ez a naplószerű írás a próza és az esszé határterületén született; elegáns, igen olvasmányos 52 szövegből állt össze. A szerző nem a kívülálló pozícióját veszi fel, hanem a beszélgetőét, aki, miközben a városra néz, a járókelők arcába pillant, vagy ismerőseivel, ott-szerzett barátaival áll szóba, önmagára legalább ugyanolyan mértékben kíváncsi. Utcák, múzeumok, Berlin felhői, autók, építkezések: a mindennapi élet rutinja mögül is kitetsző, tulajdonképpen nagyszerű és esendő megismételhetetlensége a létezésnek. Felméri Judit fekete-fehér fotói nem illusztrálják az írásokat, hanem párhuzamos világot villantanak fel, egy igen sajátos útikönyvvé varázsolva a könyvet.

 
1 650 Ft
Akció: 1 320 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÁLLOMÁS, ÉJSZAKA

Szerző: Bodor Ádám

Koinónia Kiadó, 2011

 

− A lábnyomokból elillanó meleget kereső kutyákról. − Mi van? − A kutyákról szól. A novella. A vacogó kutyákról… (részlet a könyvből) „… úgy áll a dolog, hogy sokféleképpen folytatható egy novella, és a befejezés teljesen szabad, úgy fejezi be mindenki, ahogy akarja vagy tudja, de senki nem úszhatja meg. Semmit sem lehet megúszni.” Vida Gábor, a Látó szerkesztője Bodor Ádám Állomás, éjszaka (Megérkezés északra, Kriterion Könyvkiadó, Bukarest, 1978) című novelláját folytatja tíz erdélyi szerző: Balázs Imre József, Demény Péter, Dragomán György, Hajdú Farkas-Zoltán, Hertza Mikola, Láng Zsolt, Molnár Vilmos, Potozky László, Szabó Róbert Csaba, Székely Csaba.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A SZOMSZÉD NŐ

Szerző: Láng Zsolt

Koinónia Kiadó, 2003

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
BÉDEKKER

Lengyel történet. Portugália

Szerző: Szőnyi György Endre

JATE Press, 2002

 
1 200 Ft
Akció: 1 020 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-50%
FELIRATOK A FEHÉR ÉGEN

Szerző: Kornis Mihály

Kalligram Könyvkiadó, 2008

 

Kornis Mihály új kötete folytatása a nagy sikerű Vigasztalások könyve és Lehetőségek könyve című műveinek, de most előadásainak és esszéinek tárgya „komolyabb”, bár ugyanazzal a szenvedéllyel ír 1956 örökségéről, mint az istenkérdésről, a színházról, az irodalomról vagy barátairól (Feldmár Andrásról, Esterházy Péterről, stb.). A kötetben külön ciklust kapnak az interneten megjelent blogbejegyzései, élvezetes, személyes internetes napló-beszámolói.

 
2 800 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
KARÁCSONYI ÉS MÁS MERÉNYLETEK

Szerző: Sajó András

Universitas Kiadó, 1996

 

Művelődéstörténeti elemeket magába foglaló, vegyes műfajú elbeszélésgyűjtemény.

 
325 Ft
-20%
BERZSENYI DÁNIEL PRÓZAI MUNKÁI

Berzsenyi Dániel összes munkái

Szerző: Berzsenyi Dániel

Universitas Kiadó, 2011

 

Ez az első alkalom, hogy a Berzsenyi életmű ezen része teljes egészében megjelenik nyomtatásban. A kötet a Berzsenyi Dániel összes munkái címet viselő új kritikai kiadás kezdő darabja. A sorozatot a költemények és a levelezés közzététele teszi majd teljessé.

 
5 880 Ft
Akció: 4 705 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VARJÚKIRÁLY

Szerző: Szecsődi Krisztián

Savaria University Press, 2008

 

"Komor, már-már sötét történet ez, amelyben a lélek egyre mélyebb rétegeibe ereszkedünk. Olyan „kazamatás”, szorongatóan szűk helyre, melyek a Biblia metaforáit magukba zárva világosságot ígérnek. És mégis, minden fejezetben és részletben ott munkál egy Adyéhoz hasonló, nyugtalanító, fekete szimbólumrendszer, amely az elbukás lehetőségének fenntartásával gyönyörű vívódásokat ábrázol és kínál fel. A torokszorító jelenetek sora egyre sodróbb, magával ragadóbb lesz, míg végül mi is szerves részévé nem válunk az útnak és Marie életének. Kívánok hát bátorságot a nekirugaszkodáshoz, és a bibliai utalások (előzetes vagy utólagos) ismeretével, ragyogó megérkezést az olvasónak." Ambrus Attila

 
1 000 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
KÉPESKÖNYV

Szerző: Dobai Lili

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A kötet kilenc írást tartalmaz, amelyek a novella és az esszé egyesítéséből született ’esszénovellák’, fiktív és valóságos művészettörténeti tényeket szőnek egybe, rejtetten és utalásszerűen pedig filozófiai és művészetelméleti kérdésekre is reflektálnak. Az egyes szövegeket a képi utalásokon, szimbólumokon, összefüggéseken alapuló intellektuális detektív-szál kapcsolja össze, a megfejtésekhez pedig egy szubjektív elbeszélői hang reflexiói, tényközlései vagy kitalált felismerései vezetnek. Ugyanakkor a könyv nem elméleti munka, hanem a – gyermekkori képeskönyvek iránt a felnőttekben is élő kívánságot szem előtt tartva – az írásra és a képekre egyenrangúként tekintő, ismereteket és tudást közvetítő, történetmondást követő szépirodalmi alkotás.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÁTKELÉS BUDAPESTEN

Szerző: Térey János

Libri Könyvkiadó, 2014

 

Térey János verses novellái a közelmúlttól a közeljövőig világítják át Budapest ismert és ismeretlen helyszíneit és annak hol nagyszabású, hol kisszerű figuráit. Apró gesztusok, csendes élethazugságok és észrevétlen tragédiák tárulnak fel az elbeszélő röntgenszeme előtt, ahogyan az óbudai gázgyártól a Kőbányán át Terézvárosig be-benéz a lefüggönyözött szobák és szívek mélyére. Egy pornórendező érzelmi válsága, testvérféltékenység egy külvárosi rockzenekarban, a temetetlen múlt feltámadása a Svábhegyen, vagy épp egy budafoki asztaltársaság kedélyes kegyetlenkedései: Téreyt minden érdekli, ami emberi, és minden, ami itt történik körülöttünk.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  KÉT TŰZ KÖZÖTT - MAGYAR ÍRÓK ELSŐ VILÁGHÁBORÚS NOVELLÁI

Noran Libro Kiadó, 2014

 

A kötet szerzői többek között: Ady Endre, Bánffy Miklós, Kassák Lajos, Kóbor Tamás, Kosztolányi Dezső, Molnár Ferenc, Móra Ferenc, Szép Ernő, Tersánszky Józsi Jenő, Zsolt Béla.

A válogatás megjelenésének különleges aktualitását adja az első világháború kitörésének 100. évfordulója.

 
2 690 Ft
Akció: 2 150 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.