Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Antológiák


Sorrend:

-20%
FOGOLY VAGYOK

70 történet a börtönről és a barátságról

Második kiadás

Szerző: Visky Ferenc

Koinónia Kiadó, 2017

 

A református lelkész-szerző 1958-ban egy konstruált perben kimondott ítélet nyomán kerül a szamosújvári börtönbe, ahol életreszóló barátságot köt Richard Wurmbrand bukaresti, lutheránus lelkésszel. A könyv nem a memoár hagyományos eszközeivel él, abban különös, hogy az igen mély barátságuk rendkívül izgalmas, némelykor kifejezetten humoros történeteit gyűjti egybe. A történetek fölelevenítik a börtön celláiba összezsúfolt romániai értelmiségiek életét, a vitákat, beszélgetéseket, nem utolsósorban a hatalom manipulációit annak érdekében, hogy megosszák, sőt egymás ellenségeivé tegyék őket.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.11.25
A készlet erejéig!
-10%
MAGYAR KARÁCSONY

Olvasnivalók Szentestére

Szent István Társulat, 2017

 

A karácsony, amióta csak ünnepli az Egyház Jézus Krisztus születésének napját, minden korban szépségek születését is serkentette az emberi alkotás legkülönbözőbb tartományaiban. A karácsony, mindaddig, míg a rádió és televízió hervasztani nem kezdte az emberek ajkán az eleven szót, a beszélgetés, az eszmélődés talán legbensőségesebb alkalma volt. A most megjelent kötet oldalain a magyar karácsonyi történetekből nyújtunk át néhányat, versekkel díszítve. Ezek a történetek a magyar elbeszélést, epikánkat is dajkálják, ringatják. Dallos Sándor, Pázmány, Arany, Sík Sándor, Babits, Podmaniczky Frigyes, Ady, Harsányi Lajos, Móra, Prohászka, Fekete István stb. írásai által talán újjáélednek otthonainkban az alkonyi ebéd-vacsora utáni bensőséges beszélgetések, és ezek keretében a karácsonyi történetek.

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.11.25
A készlet erejéig!
-20%
ÍRÓ LESZEK!

75 ifjú tehetség pályamunkája - vers és novellagyűjtemény

Kiskapu, 2017

 

A Kiskapu Kiadó és a konyvesbolt.hu közös irodalmi pályázatának nyertes műveit tartja a kezében az Olvasó. Két korosztályban (8–12 éves, valamint 13–16 éves) és két műfaji kategóriában (vers és próza) nevezhettek a lelkes írópalánták. 75 ifjú tehetség szárnypróbálgatása kapott helyet ebben a kötetben, melynek szerkesztője és kiadója szívügyének tekinti az értékközvetítést.

 
2 480 Ft
Akció: 1 985 Ft
Kezdete: 2017.06.22
A készlet erejéig!
-15%
VIRÁGIRODALOM

Szerző: Sümeginé Dr. Tóth Piroska

Corvina, 2017

 

Ez a kötet arra vállalkozik, hogy néhány perc örömet vigyen a hétköznapokba úgy, hogy fölvillantja egy-egy növény, virág portréját. Lehetnek néhány milliméteresek avagy méternyiek, parányi szirmúak, fürtösek, tölcséresek, ajakosok, füzérszerűek. Nyílnak vízben, földön, levegőben; a szabad természetben és a szobában. Gyönyörködtetnek, gyógyítanak, ízesítik és díszítik ételeinket. A népművészet minden ágának, de a költőknek és íróknak is örök ihletforrás lelki gazdagságot építő lényük. A szerző a végtelen bőségből csupán néhány villanásnyi képet adhat, de igyekezett a kis terjedelem ellenére is sokféleségüket érzékeltetni.

A kötetet 19. századi botanikai könyvek illusztrációi díszítik.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
Kortárs antológia. Alibi hat hónapra.

ALIBI HAT HÓNAPRA sorozat

Az antológia szerzői:
Balázs Géza, Bálint András, Alexander Brody, Csányi Vilmos, Csepreghy Nándor, Cserna-Szabó András, Darida Benedek, Dragomán György, Falusy Zsigmond, Forgách András, Géczi János, Grecsó Krisztián, Háy János, Hidas Judit, Iván Viktória, Jolsvai András, Kányádi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kincses Károly, Kovács András Ferenc, Kovács Emese, Kukorelly Endre, Lampé Ágnes, Láng Zsolt, Lángh Júlia, Litkai Gergely, John Lukacs, Magyar László András, Maros András, Márton László, Mód Orsolya, Nagy Gabriella, Nagy József, Nyilas Attila, Para-Kovács Imre, Polonyi Tünde Éva, Pomogáts Béla, Poós Zoltán, Sákovicsné Dömölky Lídia, Saly Noémi, Gottfried von Strassburg, Szabó T. Anna, Szálinger Balázs, Szederkényi Olga, Szőnyei Eszter, Szvetelszky Zsuzsa, Telkes Margit, Térey János, Torma Tamás, Tóth Krisztina, Tóth Szabolcs, Tulassay Tivadar, Vámos Miklós, Váncsa István, Vetsey Szilvia, Weiner Sennyey Tibor.

Szerkesztők:

Alexander Brody, Karsai Béla, Márton László, Nagy Gabriella, Torma Tamás

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
TÍZ IGAZ TÖRTÉNET

Szerzők: Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Tibor Noé, Maros András, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Tasnádi István, Vámos Miklós

Libri Kiadó, 2015

 

Ez a kötet tíz emberi jogi jogsértés történetét mutatja be. Az áldozatokat az Amnesty International lelkiismereti foglyoknak tekinti, rajtuk keresztül próbálja felhívni a figyelmet rendszerszintű jogsértésekre, és hétköznapi embereket mozgósítva javulást elérni az esetükben. Az olvasó most tíz magyar író: Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Tibor Noé, Maros András, Tasnádi István, Parti Nagy Lajos Simon Márton, Vámos Miklós interpretációjában találkozhat a sorsukkal.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
TÍZ IGAZ TÖRTÉNET 2.

Szerzők: Péterfy Gergely, Szécsi Noémi, Tompa Andrea, Térey János

Libri Kiadó, 2016

 

Ez a kötet tíz jogsértés áldozatának történetét mutatja be. Az áldozatokat az Amnesty International lelkiismereti foglyoknak tekinti, rajtuk keresztül próbálja felhívni a figyelmet rendszerszintű jogsértésekre, és hétköznapi embereket mozgósítva javulást elérni az ügyükben. A tömeges aláírás hatékony fegyver, minden negyedik esetben eredményes.

Az Amnesty International független, demokratikus szervezet, több mint hétmillió ember globális mozgalma, amely az igazságtalanságok ellen küzd. Az emberi jogok védelmét kormányoktól, politikai pártoktól, egyházaktól, ideológiáktól és gazdasági érdekektől függetlenül képviseli. Olyan világért kampányolunk, ahol mindenki jogai érvényesülnek. Olyan emberek támogatnak minket, mint te. Egyetlen kormány sem rejtőzködhet az Amnesty International figyelme elől. Egyetlen eset sem reménytelen.

 
2 499 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A VILÁG SOKKAL TÖBB... - SZERB ANTAL FÜVESKÖNYVE

Szerző: Szerb Antal

Lazi Könyvkiadó, 2016

 

Szerb Antal az egyik legolvasottabb írónk és legszellemesebb irodalomtörténészünk. Sikerének titkára éppúgy rávilágít ez az életművét összesűrítő" kötet, mint arra, hogy miként gondolkodott az életről és a könyvekről (ami persze nála nagyjából ugyanaz).

 

A világ sokkal több, mint amennyit véges érzékeinkkel felfogunk, véges szavainkkal kifejezhetünk.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
22 HÍRES ÁLLATTÖRTÉNET

Kossuth Kiadó, 2015

 

Folytatódik a Kossuth Kiadó népszerű sorozata, amelyben a magyar és a világirodalom klasszikusai – Maupassant, Kipling, Mark Twain, Jókai, Krúdy s mások – ezúttal állathistóriákat mesélnek nekünk. A kínálat pazar, hiszen az állatvilág ámulatba ejtő gazdagságához csak az irodalmi állathősök változatossága mérhető. Hol az emberfölötti szeretet képeiben, hol az állatot tulajdonaként bitorló ember gúnyrajzában találkozunk velük, máskor misztikus, kísérteties világ képviselőiként, példázatos mesék figuráiként vagy űzött, megkínzott vadakként látjuk őket. Tolsztoj szívszorító sorsú lova, Kaffka Margit dédelgetett verébfiókája egyaránt a mi hasonmásunk, olvasóké.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
-20%
22 HÍRES GYEREKTÖRTÉNET

Kossuth Kiadó, 2015

 

Folytatódik a Kossuth Kiadó népszerű sorozata, amelyben a magyar és a világirodalom klasszikusai – Balzac, Dosztojevszkij, Thackeray, Mikszáth, Gárdonyi, Kosztolányi s mások – ezúttal a gyereklét titkairól mesélnek nekünk. 

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
-15%
KÖRKÉP 2015

Harmincöt mai magyar író kisprózája

Szerkesztette: Király Levente

Magvető, 2015

 

Többek között Cserna-Szabó András, Darvasi László, Dragomán György, Egressy Zoltán, Garaczi László, Parti Nagy Lajos, Podmaniczky Szilárd, Szvoren Edina és Tóth Krisztina művei, az előző év novellatermésének legjava.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
SZÉP VERSEK 2015

Szerkesztette: Szegő János

Magvető, 2015

 

A kortárs líra legújabb aranytermését olvashatjuk ebben a kötetben: költőink izgalmas kísérleteit, párbeszédeit egymás műveivel és a hagyományokkal. Líratérkép a legtitkosabb zugokkal.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
22 HÍRES ROMANTIKUS TÖRTÉNET

Kossuth Kiadó, 2015

 

A gyöngéd Edgar Allan Poe. A békétlen Maupassant. A család misztikusa, Kosztolányi. Az állati természet hódolója, Jack London. Csodálatos írók ismerős és ismeretlen oldalukról. Velük együtt a magyar és a világirodalom más klasszikusai mesélnek nekünk a Kossuth Kiadó új, tematikus sorozatában: 22-22 híres romantikus, háborús, gyermek- és állattörténetben. Nyolcvannyolc írásos bizonyítéka annak, hogy remekművek olvastán is lerághatjuk a körmünket.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
-20%
PARAZSAK

Szerkesztő: Rozmán Kristóf

Savaria University Press, 2015

 

"Negyedszázad telt el azóta, hogy a szombathelyi főiskola (ma egyetem) hallgatói szépirodalmi antológiával jelentkeztek a nyilvánosság előtt (Kézbe zárt egek, szerk. Győrkös László, Fűzfa Balázs 1988). Ama kötet szerzői közül többen írnak ma is szépirodalmat. S persze azóta is voltak író-költő hallgatóink, de most látszott eljönni az idő, amikor ismét egy egész kötetnyi írást összegereblyézve látszik, hogy a szövegek együtt többet képesek elmondani a világról, mint külön-külön. Mert elsősorban közérzetjelentések ezek a szövegek, amelyek a mindennapokból éppen úgy építkeznek, mint az ünnepek közötti csöndekből. Szeretet, szerelem, szabadsághiány és -öröm egyaránt megtalálható bennük." /részlet Fűzfa Balázs irodalomtörténész ajánlásából/

 
2 015 Ft
Akció: 1 610 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A VIRÁG A FÉNY FELÉ HAJLIK

Szerző: Böjte Csaba

Helikon Kiadó, 2015

 

„Csodálom a szántó-vető embert, ki hitével meglátja a fekete földbe hulló, száraz magban az érett búzakalászt, s szövetségeseivel, a mindent átölelő, áldott napfénnyel és a tavaszi esővel jóságosan életet fakaszt. A földműves bölcs, ismeri az Isten adta vágyat, mi nemcsak őt, de mindent az ég alatt mozgat, késztet, hogy táplálja magát, csírát fakasszon, bőséges gyümölcsöt hozzon fajtája szerint. A paraszt nem állja útját a természetnek, hisz azt, ami nélküle is születne, ő szorgalmas alázattal támogatja, kisebb testvére lesz a magnak, gondozza figyelmesen, s mivel jóságosan szolgál, a mag érett búzakalásszal hálálja meg a fáradozásait.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AMERIKA DÉLIBÁB

Szerző: Márai Sándor

Helikon Kiadó, 2015

 

Amikor Márai 1952 áprilisában megérkezik New Yorkba, nemcsak földrészt, hanem ,,életet" is cserél. Nápoly után New York több mint kihívás - valóságos környezet-, életforma- és civilizációváltás. Az ,,újságba író" Márai két évtizedes Amerika-képe alapjaiban változik meg az új élethelyzettel, amikor szembesül az Újvilág közönyével.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A NAGY HÁBORÚ EMLÉKEZETE.

Az első világháború a magyar és a világirodalomban

Szerkesztette: Madarász Imre

Eötvös József Könyvkiadó, 2000

 

Az első világháborút lezáró békeszerződések nyolcvanadik évfordulóján az Eötvös Jósef Könyvkiadó a Madarász Imre által szerkesztett irodalmi antológiával emlékezett meg és emlékeztetett a világméretű tragédiára és áldozataira. Klasszikus magyar, cseh, német, francia, orosz, olasz, amerikai és angol költők, regényírók, novellisták remekműveiből válogatva idézte fel a harcterek és lövészárkok poklában vagy éppen a hátországban szenvedő Ember megpróbáltatásait, hitelesen, tehát borzalmasan ugyanakkor költőien, ezért katartikus erővel.

 
1 830 Ft
Akció: 1 555 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
SZÉCHENYI IGÉI

Szerző: Széchenyi István

Szekfű Gyula előszavával

Tinta Kiadó, 2014

 

Széchenyi Istvánnak, a legnagyobb magyarnak örök érvényű gondolatait tartalmazza ez az antológia. Először 1921-ben jelent meg Szekfű Gyula előszavával.

A TINTA Könyvkiadót a könyv ismételt közreadásával az a cél vezérelte, hogy problémákkal terhes korunkban Széchenyi István igéi útmutatóul szolgáljanak a magyarság előtt álló régi és új feladatok megoldásához.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ IGAZGYÖNGY FÁJDALOMBÓL SZÜLETIK

Szerző: Böjte Csaba

Helikon Kiadó, 2014

 

Böjte Csaba: A Békás-szoros égbe nyúló sziklái az évmilliárdok alatt mennyi életet hordoztak, és hordoznak ma is alázattal! Felkerekedtem és tisztelettel meglátogattam őket bölcs tanításukat kérve. Néztem és láttam is, ahogyan itt-ott a kopár sziklákra felkapaszkodnak a zuzmók, nyomukban, mint zöld bársony kézfejek, ott vannak a mohatelepek, hogy az ellobbanó nyarak melegét önmagukban életre váltsák. Fejlődnek, növekedve bontakoznak, friss hegyi harmat itatja őket, a kopár sziklák között csendes életet élnek, lassan megöregednek, magukba roskadva földdé válnak. Halálukból egy kis maréknyi föld születik, melyből friss virágok bomlanak, szép zöld pázsit fent az ég és a föld között, ott virítanak a hatalmas sziklaormokon. Szélben lengő kis zöld pamacs, naiv remény, mely minden évben a tél markában visszahull a földbe, melyből léte vétetett, s melyet ellobbant létével gyarapít.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%

Középiskolások, egyetemisták írásai a holokausztról

Szerkesztő: Kiss Márton

Savaria University Press, 2014

 

"Sokszínű gyűjtemény ez, amelyben a lírai és a prózai írások mellett, grafikák (Egyed Noémi alkotásai) és az egyik novella alapján írt angol nyelvű forgatókönyv (Kovács Attila) is helyet kapott. Fontosnak tartom az effajta kiadványokat, hiszen egyrészt a szerzők kézzel fogható módon is érzékelhetik munkájuk eredményességét, amely tovább információt adhat nekik az alkotásra, a gondolkodásra; másrészt fontos (és szerintem örömteljes) visszajelzés ez a pedagógusok számára, mert azt mutatja, hogy még mindig van értelme munkájuknak.

 
2 014 Ft
Akció: 1 610 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A KARÁCSONY FÜVESKÖNYVE

Békesség, remény, szeretet

Szerző: Hunyadi Csaba Zsolt

Lazi Könyvkiadó, 2014

 

A kötet mely egyedülálló ünnepi utazásra hívja az olvasót térben és időben számos szerző aforizmáit és bölcs gondolatait tartalmazza az advent, a karácsony, a szenteste, az ajándékozás és a szeretet témaköreiből, de nem nélkülöz némi szkepticizmust és humort sem.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZÍVHEZ SZÓLÓ TÖRTÉNETEK

Válogatás

Almandin Books, 2007

           

A magyar és a világirodalom legszebb, legérzelmesebb gyöngyszemei, mind versben, mind prózában. Mesék, elbeszélések szeretetről, emberségről, hitről, gyermeki szívről, földi és természetfeletti csodákról. Történetek, amelyek elgondolkodtatnak saját életünkről, erről a rohanó, stresszes, anyagias világról.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
85 KORTÁRS MAGYAR ÍRÓ

Burger Barna fotóportréi

Kossuth Kiadó Zrt., 2014

 

Díszdoboz a Pegazus jegyében, olyan kincsesládika tehát, amelyben az Olvasó tarthatja képeslapjait kortárs magyar írók fotóival, adataival, legfontosabb műveinek lajstromával és egy-egy tőlük vett, jellemző idézettel, szövegrészlettel. Nyolcvanöt szerző. Az ünnepi könyvhetek főszereplői, ott járnak vagy nemrég még ott jártak a sokadalomban a sátrak közt, s könyveikkel év közben is velünk tartanak.

Az ünnepi könyvheteket alapítóként szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a Kossuth Kiadóval közös vállalkozásban "az írók fotósának", Burger Barnának a fotóit gyűjti egybe, a szöveges hátoldal Tarján Tamás munkája. Az idézetek mindegyike folyamatos, betűhív műrészlet, a vastagított évszámok pedig arra utalnak, hogy a fölsorolt kötetek közül melyik szerepelt hivatalos ünnepi könyvheti listán.

Jó böngészést az Olvasónak; az sem baj, ha előbb-utóbb a képeslapok pedáns ábécé-rendje fölborul, s nehezebb lesz újra meg újra megkeresni a kedvenceket.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÉV NOVELLÁI 2014

Szerkesztette: Kontra Ferenc

Magyar Napló, 2014

 

Immár tizenharmadik éve jelennek meg a népszerű antológiák Az év novellái és Az év versei, amelyek a magyar irodalmi élet színe-javát tárják az olvasók elé. A reprezentatív gyűjtemények hagyományainkhoz híven mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján az elmúlt év legjobb novelláiból és verseiből nyújtanak

színvonalas, sokoldalú válogatást.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÉV VERSEI 2014

Antológia

Szerkesztő: Csontos János

Magyar Napló, 2014

 

Immár tizenharmadik éve jelenik meg népszerű antológiánk, amely alapkötete a Költészet Napján, április 11-én a Thália Színházban megrendezésre kerülő, rendkívül sikeres Versmaratonnak. Az év versei a magyar irodalmi élet színe-javát tárja az olvasók elé. A reprezentatív gyűjtemény hagyományainkhoz híven mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján az elmúlt év legjobb verseiből nyújt színvonalas, sokoldalú válogatást.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ÁTÉLÉSEK

Turczi 50

Főszerkesztő: Tarján Tamás

Tinta Kiadó, 2007

 

50 írás Turczi István ötvenedik születésnapjára

 
1 750 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HÍRES SZERELMI TÖRTÉNETEK

A világirodalom remekei

Ventus Libro Kiadó, 2006    

 

A testes kötet tizennyolc válogatott elbeszélést tartalmaz a 19. és 20. századi próza legnagyobb mestereitől.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HÍRES ROMANTIKUS TÖRTÉNETEK

A világirodalom remekei

Ventus Libro Kiadó, 2007

 

Minden szerelem a maga módján romantikus. Minden kapcsolat mélyén megtalálhatók az igazi érzelmek, a végletes szenvedélyek, amelyek csak az alkalomra várnak, hogy felizzanak, hogy a felszínre törjenek. Kötetünk írói (Joseph Conrad, Alphonse Daudet, Stendhal, J. W. Goethe, E. T. A. Hoffmann, Jack London, O. Henry, Török Gyula és mások) képzeletgazdagon és szenvedélyesen mutatják be az emberi érzelemvilágot, a szenvedélyeket, amelyek olykor a fantázia, a miszticizmus ködvilágába vezetik az embert.

 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
LEGENDÁS KOMÉDIÁSOK

Szerző: Kalmár Tibor

Kossuth Kiadó, 2012  

 

Kalmár Tibor legújabb könyvében a hajdanvolt komédiások élettörténetét, vidám, szórakoztató és érdekes sztorijait olvashatjuk. A kötetben többek között a humor olyan nagyágyúi szerepelnek, mint Alfonzó, Hofi Géza, Kabos Gyula, Kazal László, Kiss Manyi és Salamon Béla.

A szerző azokról a komédiásokról ír, akiket személyesen ismert és akikkel együtt dolgozott. Miközben az egykori pályatársak visszaemlékezéseit olvassuk, megismerhetjük a legendává vált nevettetők kulisszák mögötti énjét és híres tréfáikon ismét jót szórakozhatunk.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
EZ MICSODA, JÁNOS?

Népi erotikus és obszcén történetek

Noran Libro Kiadó, 2013     

 

Minden mese! És eredetileg minden mese felnőtteknek szólt.

„A nép számára az erotika a beszéd tárgya volt. Amit érzett, látott vagy látni vélt, elmondta.”

„A nép az erotikus értelmű, úgynevezett obszcén szavaktól sosem félt.”

„A nép anyanyelvén szól, néven nevez, és akkor pirul zavartan, ha körülírni kényszerül.”

„A ma élő magyar ember szájhagyományi kultúrájának, szellemi népművészetének mostoha évszázadok sokaságán át megőrzött élő, viruló műalkotásait becsülhetjük ezekben a mesékben. És ez nem kevés.”

 

Burány Béla orvos és néprajzkutató (Zenta, 1931–2008)

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
-35%
A XVIII. SZÁZAD KÖLTŐI

Unikornis Kiadó, 1996

 
2 000 Ft
Akció: 1 300 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-10%
ENCOUNTERS. A HUNGARIAN QUARTERLY READER

Szerkesztette: Zachár Zsófia

Balassi Kiadó, 1999

 

Az angol nyelvű kötetben magyar és külföldi szerzők novelláit, verseit és tanulmányait olvashatjuk a huszadik századi magyar történelem sorsfordulóinak eseményeiről a Habsburg Birodalom közép-európai örökségétől egészen a piacgazdaság nemrégiben lezajlott változásáig. Élénk és sokszínű képet kapunk a magyarok életéről magyarok és idegenek szemüvegén keresztül, hol szomorúan, hol ironikusan. A The Hungarian Quarterly Societyvel közös kiadás.

 
3 700 Ft
Akció: 3 330 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
EGÉSZRÉSZ. FIATAL KÖLTŐK ANTOLÓGIÁJA

Szerkesztette: k. kabai lóránt

L’Harmattan Kiadó, 2007

 

1969-ben Vas István három „hatásközpontot” nevezett meg az akkori magyar lírában: „1. Weöres 2. Pilinszky (esetleg Nemes Nagy Ágnessel kibővítve) 3. (és főleg) Juhász–Nagy.” De hol van már a tavalyi hó? E nagy költők katalizátorként nagyjából eltűntek a süllyesztőben; Weöres, Pilinszky, Nemes Nagy kissé halott, enyhe kisugárzású klasszikus lett; Nagy Lászlónak és Juhász Ferencnek pedig már a könyveit is csak nagyritkán vesszük elő. Kik léptek a helyükbe a nyolcvanas-kilencvenes években?

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR DRÁMA ANTOLÓGIÁJA I-II.

Szerkesztette: Kerényi Ferenc

Osiris Kiadó, 2005

 

A magyar költészet és novellisztika után elkészült drámairodalmunk áttekintő válogatása is. Harmincnégy dráma szövege olvasható a két kötetben: több mint négy évszázad legjava a műfajban, Bornemissza Pétertől és Balassi Bálinttól Weöres Sándorig és Örkény Istvánig, egyfelvonásostól a drámai költeményig, világsikerektől a méltatlanul elfeledett értékekig. Nem titkoltan azzal a szándékkal adja most közre őket az Osiris Kiadó, hogy megcáfoljuk a műfaj hazai szegényességéről szóló vélekedéseket, bővítsük az olvasói drámakínálatot, és gazdagítsuk az - úgymond - biztonsági műsorpolitikára alapozó színházi műsort. Ezek a szövegek szerves, elidegeníthetetlen részét alkotják kulturális örökségünknek, hiszen amint azt utószavában a kötetek válogatója és sajtó alá rendezője, Kerényi Ferenc írja: "A magyar dráma fejlődéstörténete - eredményeivel, problémáival egyetemben - pontos és méltó tükörképe nemzeti önismeretünknek és a világban elfoglalt helyünknek."

 
8 500 Ft
Akció: 7 225 Ft
Kezdete: 2017.09.14
A készlet erejéig!
-15%
ÉLET ÉS HALÁL KÖNYVE

Szerkesztette: Gyurgyák János

Osiris Kiadó, 2010

 

Ez a könyv meghívás a közös gondolkozásra az élet, az emberi létezés nagy, örök és egyetemes – következésképpen senki számára meg nem kerülhető – kérdéseiről (szerelem, humor, emberi természet, halál, hit, remény). A válogatásban divatok, presztízs-szempontok, kánonképzési elgondolások nem játszottak szerepet, még műfaji megfontolások sem (van itt minden: mese, vers, novella, regényrészlet, elbeszélés, filozófiai tanulmány, pszichológiai esszé, teológiai trak-tátus stb.). A szerkesztő csak két elvet követett: mond-e az illető írás valami újat, lényegeset, fontosat, s milyen színvonalon van megírva. A kötetet Takáts Márton illusztrációinak sajátos képi világa teszi teljessé.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR KÖLTÉSZET ANTOLÓGIÁJA

Szerkesztette: Ferencz Győző

Osiris Kiadó, 2003

 

Az antológiák feladata, hogy időről időre hozzáférhetővé tegyék jeles szerzők legfontosabb műveit. Másrészt azonban minden új antológia az irodalom önmeghatározásának új kísérlete is. Az Osiris klasszikusok sorozatban most megjelenő egykötetes magyar költészeti antológia a magyar líra évszázadainak legfőbb értékeit gyűjti egybe az Ómagyar Mária-siralomtól a XX. század már klasszikusnak tekinthető szerzőiig. Közli a magyar líra hagyományosan legjelentősebbnek tekintett darabjait, de anyaga nem korlátozódik a legismertebb versekre. Kevésbé ismert költők nagy versei és nagy költők kevésbé ismert versei is helyet kaptak a kötetben, amely mintegy ezerkétszáz oldalon feltérképezi a líratörténet alakulásának gyakran szerteágazó útjait. Az antológia népköltési munkákat nem tartalmaz. Elsősorban lírai műveket közöl, csupán egy-két indokolt esetben szerepel hosszabb epikus mű részlete. A kötet anyagát válogatta és az utószót írta Ferencz Győző.

 

 
5 200 Ft
Akció: 4 420 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR NOVELLA ANTOLÓGIÁJA I-II.

Szerkesztette: Domokos Mátyás

Osiris Kiadó, 2003

 

Prózairodalmunk leggazdagabban termő ága a tizenhatodik századtól napjainkig: a novella. Bornemisza Péter Ördögi kisirtetekjeitől vagy Heltai Gáspár Fabuláitól az erdélyi emlékírókon - Cserei Mihály, Apor Péter, Hermányi Dienes József - át napjainkig olyan világirodalmi szintű mű-velői voltak a műfajnak, mint Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond, Tersánszky Józsi Jenő, Füst Milán, Nagy Lajos, Kosztolányi Dezső, Csáth Géza, Kodolányi János, Gelléri Andor Endre, Papp Károly, Tamási Áron, Ottlik Géza, Mándy Iván és társaik. Ez a gyűjtemény több mint négy évszázados termésének színe-javát adja közre két kötetben, Domokos Mátyás szerkesztésében és válogatásában.

 
8 500 Ft
Akció: 7 225 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR ESSZÉ ANTOLÓGIÁJA I-II.

Szerkesztette: Domokos Mátyás

Osiris Kiadó, 2006

 

A reprezentatív igényű gyűjtemény a magyar irodalom történelemszemléletét mutatja be kiemelkedő értékű esszék sorozatában. A kötet István király intelmeitől Illyés Gyuláig bezárólag közel száz író, történész, gondolkodó kétszáz rövidebb-hosszabb esszéjét tartalmazza a magyar történelem időrendjében. Öt nagy fejezet (A honfoglalástól a felvilágosodásig, A reformkortól Világosig, Forradalom után Trianonig, Két háború közt és 1945-1989) jeleníti meg, hogy a magyar szellemi élet kiválóságai, mintegy megfogadva Bocskai István intelmét, minden korban "az dolgot magát nézve", illúziótlanul és nagyfokú intellektuális felelősségérzettel mondták el diagnózisaikat az ezeréves magyar múlt máig érő s az egész nemzet sorsát meghatározó kérdéseiről. A magyar önismeret nagy tükre ez a gyűjtemény, amelynek rendkívüli erénye, hogy - írók munkáiról lévén szó - a benne szereplő szerzők esztétikai élvezetet is kiváltó módon fejtik ki nézeteiket.

 
8 500 Ft
Akció: 7 225 Ft
Kezdete: 2017.09.14
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR ESSZÉ ANTOLÓGIÁJA IV.

Szerkesztette: Takáts József

Osiris Kiadó, 2007

 

Ha belelapozunk az angol, francia, német vagy amerikai esszék harminc-egynéhány éve kiadott magyar nyelvű gyűjteményeibe, azonnal észrevehetjük, milyen sokféle tárgy és sokféle forma jellemzi a beválogatott írásokat. Az esszé nemcsak a történelemről vagy nagy művekről szólhat, de a nevetésről, a cipőkről és a repülésről is; s rokon formák műfaji gyűjtőnevének tűnik, magában foglalva az aforizmát, a jellemrajzot, a párbeszédet vagy a meditációt is. Az Osiris Kiadó esszéantológia-sorozatának IV. kötete a magyar történelemről, illetve a világ- és magyar irodalomról szóló esszéket széles körűen bemutató gyűjteményei után - teljes formai és témabeli változatosságában állítja elénk e műfajt, a legjobb magyar esszéket közölve az utazásról, festményekről és szobrokról, a szabadságról, az antik világról, az olvasásról, városokról, nőkről és férfiakról, a jövőről, a moziról, hősökről - és természetesen az esszéről.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.09.14
A készlet erejéig!
-15%
MÁTYÁS ORSZÁGA

Irodalmi antológia

Szerkesztette: Eszes Máté

Zrínyi Kiadó, 2009

 

Az antológia a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség 2008. évi pályázatára beérkező legjobb művekből készült összeállítás.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
HAGYATÉK

Irodalmi antológia

Szerkesztette: Eszes Máté

Zrínyi Kiadó, 2010

 

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség most megjelent antológiája a legutóbbi irodalmi pályázatra beküldött művekből készült válogatás. A kötetet a témaválasztás és a műfajok sokfélesége jellemzi. Több pályamű családi hagyatékok feldolgozásából született. Ezek az alkotások szemléletesen bizonyítják, hogy a katonai erények és a hősiesség máig eleven részesei nemzeti önismeretünknek, irodalmunknak.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
A REMÉNY RABJAI

Gróf Batthyány Lajos és kora

Irodalmi antológia

Szerkesztette: Eszes Máté

Zrínyi Kiadó, 2008

 

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Írószövetség legutóbbi közös irodalmi pályázatának gróf Batthyány Lajos születésének 200. évfordulója volt a témája. Az antológia a beérkezett legszínvonalasabb pályaművekből ad közre egy csokorra valót.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZÖVEGGYŰJTEMÉNY A RÉGI MAGYAR IRODALOMBÓL II.

Szerkesztette: Kovács Sándor Iván

Osiris Kiadó, 2003

 

A korszakos jelentőségű, minden tekintetben hiánypótló szövegkiadás második kötete, amely az elsőhöz hasonlóan az alapszövegeket szaktanulmányokkal is kiegészíti. Külön erénye a szövegközlésnek a régies sajátosságokat megtartó mai átírás, a modern olvasat szerint tagoló interpunkció és a szövegek megértését segítő magyarázatok, illetve fordítások. A két kötet a magyar felsőoktatásban, a magyar szakos képzésben nélkülözhetetlen.

 
4 380 Ft
Akció: 3 505 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
SZÖVEGGYŰJTEMÉNY A RÉGI MAGYAR IRODALOMBÓL I.

Szerkesztette: Kovács Sándor Iván

Osiris Kiadó, 2003

 

E korszakos jelentőségű, minden tekintetben hiánypótló szövegkiadás előzményei között a ma már csupán nagyobb könyvtárakban fellelhető, Klaniczay Tibor és Barta János által közel negyven esztendeje összeállított szöveggyűjteményt, valamint a Weöres Sándor válogatta, Három veréb címmel megjelent kötetet nevezhetjük meg. Erről a korszakról ez az első átfogó, az alapszövegeket szaktanulmányokkal is kiegészítő, tudományos igényű vállalkozás, mely a hazai felsőoktatásban, a magyar szakos képzésben nélkülözhetetlen. Külön erénye a szövegközlésnek a régies sajátosságokat megtartó mai átírás, a modern olvasat szerint tagoló interpunkció és a szövegek megértését segítő magyarázatok, illetve fordítások.

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.