A 21. SZÁZAD ÉLETTÉRHÁBORÚI A FÖLDÉRT, A VÍZÉRT, AZ ÉLELEMÉRT, A ...LÉTEZÉSÉRT!

-5%
A 21. SZÁZAD ÉLETTÉRHÁBORÚI A FÖLDÉRT, A VÍZÉRT, AZ ÉLELEMÉRT, A ...LÉTEZÉSÉRT!

Válságövezetek konfliktusai és háborúi

Szerző: Isaszegi János

Gondolat Kiadó, 2015

6 000 Ft
Akció: 5 700 Ft
Kezdete: 2020.05.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Minden háború egyforma. Nincs különbség az elmúlt évtizedek iraki, afganisztáni, balkáni, szomáliai, a jelenleg zajló ukrajnai, közel-keleti, szíriai, esetleges iráni, koreai, vagy éppen az I. világháború között. Mindegyiket a hatalom pozíciójából, a nemzeti, etnikai, vallási, nagyhatalmi és/vagy nagyvállalati lobbiérdekek érvényesítése mentén robbantották vagy provokálták ki, persze „a béke és a biztonság erősítése, stabilizálása, s a szenvedő civilek megsegítése céljából.”

 

Valamennyi esetben tetten érhetők az élettér-kiszélesítési törekvések és a személyes ambíciók, valamint a befolyásolás motivációja. Mégis mindegyik háború más és más. A szíriai vagy a lehetséges iráni háború sem ugyanaz, mint az iraki vagy az afganisztáni, vagy a „szláv testvérek” között zajló ukrajnai polgárháború, illetve intervenció.

 

A háborús vagy konfl iktusos régió kultúrantropológiai és geopolitikai különbözőségei, a nemzeti, etnikai, vallási, törzsi, szociális, gazdasági helyi és regionális tényezők, s persze a háborúzó felek, blokkok, az alkalmazott hadviselés formája sehol sem ugyanaz.

 

A kötet adatai:

Kötés: Keménytáblás

Megjelenés éve: 2015

Terjedelem: 326 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-693-633-4
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu