A BIBLIA ÉS AZ INDIAI EXEGÉZIS

-20%
A BIBLIA ÉS AZ INDIAI EXEGÉZIS

Hermeneutikai Füzetek

Szerző: Rekha Chennattu

Szerkesztő: Fabiny Tibor

Fordító: Földváry Kinga, Kaposi Luca, Kránitz Mihály, Szita Bánk

Hermeneutikai Kutatóközpont, 2010

 

 

800 Ft
Akció: 640 Ft
Kezdete: 2019.01.22   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az indiai exegézis iránti érdeklődés nem új jelenség, a 16. század óta több próbálkozás történt a Biblia indiai szemszögből való feldolgozására. A kötet először röviden összefoglalja az erre vonatkozó múltbeli próbálkozásokat, majd integrált és holisztikus indiai megközelítést mutat be. A 19. és a 20. század folyamán a hinduizmusból megtért számos indiai exegéta ugyanezt az indiai vallásos hermeneutikát követte mind a bibliaolvasásban, mind Jézus történetének előadásában. Sokan próbálkoztak azzal, hogy felélesszék a régi indiai történetmesélés hermeneutikáját, és egy indiai biblikus exegézis módszertant dolgozzanak ki.

 

Rekha Chennattu a katolikus Mennybe felvett Szűzanya Rendjének tagja (Religious of the Assumption), amely világszerte mintegy 1500 szerzetesnővért számlál. Doktori tézisének címe: Johannine Discipleship as a Covenant Relationship. Munkájában Chennattu a jánosi tanítványságteológiát az ószövetségi szövetségfogalommal kapcsolja össze. A szerző Jahve és Izrael kapcsolatát látja megvalósulni a Krisztus választásával kialakuló és János apostol körében továbbélő tiszteletet, kölcsönös szeretetet és engedelmességet megélő közösségben.

A kötet adatai:
Kötés: Puhakötés
Megjelenés éve: 2010
Terjedelem: 170 oldal

Tartalomjegyzék:

Fabiny Tibor: Ajánlás; Kránitz Mihály: Előszó. India és a kereszténység; Rekha Chennattu: Indiai exegézis a múltban és napjainkban; Tanítványság és szövetség: János 15–16 értelmezése; Nők az egyház küldetésében. A János 4 értelmezése

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-879-862-6
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu