A CSODASZARVAS MONDÁJA - KÉZAI SIMON NYOMÁN

-20%
A CSODASZARVAS MONDÁJA - KÉZAI SIMON NYOMÁN

Szerző: Kézai Simon

Szabó Károly fordításában

Dorner Anita illusztrációival

Kairosz Kiadó, 2023

4 900 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 920 Ft
Kezdete: 2023.04.11   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A mítosz és a valóság határvidékére invitál e képeskönyv mindenkit, aki kíváncsi népünk eredetére. Lapjain a magyarság eredetmondája, a Csodaszarvas-monda elevenedik meg abban a formában, ahogyan azt a 13. század második felében Kézai Simon, IV. László magyar király krónikása megörökítette.

 

A rendszerint csodás elemekkel átszőtt eredetmondák már a születésünk pillanatában a nemzeti összetartozást erősítették. A régmúlt ködébe vesző mesés történeteknek azonban mindig volt valami valóságtartalma. Az élő szájhagyomány alapján 1285 körül lejegyzett Csodaszarvas-mondában szereplő Ménrót avagy Nimród fejedelem valóban létező történelmi személy volt, a Biblia a legjelentősebb ókori, mezopotámiai uralkodóként őrizte meg az emlékét.

 

Ha őseink nem merítettek volna erőt a Csodaszarvas-mondából, akkor talán ahhoz sem lett volna erejük, hogy több mint egy évezreden át fenntartsák a magyarok birodalmát itt, Európa szívében, a Kárpát-medencében. Napjaink globalista, értékpusztító világában ezért fontos nekünk is megőriznünk nemzeti mítoszainkat, legendáinkat. Legyünk arra büszkék, hogy államalapító dinasztiánk, az Árpád-ház a hagyomány szerint a dicső Nimród királyig vezette vissza családfáját, és adjuk tovább utódainknak ezt a csodaszép mondát! Ehhez kívánok meghitt, szeretetteljes időutazást!

 

A kötet adatai:

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2023

Terjedelem: 64 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789635141593
Kiadó
Kairosz Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu