Úgy tartják, hogy a megfelelő fűszerek használatához és összeillő fűszer-kombinációk létrehozásához alapos ismeretekre, nagy tapasztalatra és sok kísérletezésre van szükség. Dr. Stuart Farrimond élelmiszertudós bestseller szerző szerint azonban a tudományos felfedezések mára a fejük tetejére állították a bevett elképzeléseket, korábban nem használt fűszerek kerülhetnek egyes fogásokba – a kreatív szakácsok legnagyobb örömére.
A fűszer nagykönyve bemutatja a világ különböző régióinak és országainak hagyományos fűszereit, valamint azokat a könnyen elsajátítható, tudományosan megalapozott elveket, amelyek forradalmasítják a fűszerek felhasználását. Emellett számos elismert séf ajánlja kedvenc fűszerkeverékeit és receptjeit. Így ahelyett, hogy teljesen az alapokkal kellene kezdenünk, az itt bemutatott fűszerkeverékek alapján szabadjára engedhetjük a fantáziánkat.
A kötet adatai:
Kötés: keménytáblás
Megjelenés éve: 2018
Terjedelem: 224 oldal