A vér magas húgysavszintje kockázati tényező, mely a szív-és érrendszeri betegségek, valamint a köszvény kialakulásának kockázatát egyaránt növeli. A magas húgysavszint (hiperurikémia) nőknél okozhat gyakrabban problémákat, főként, ha túlsúly, esetleg cukor-
baj is társul hozzá. Fontos megismerni, milyen módon lehet a húgysavszintet az étkezési szokások megváltoztatásával és életmódváltással kordában tartani. A fegyelmezettebb étrend és a testsúlycsökkentés szintén hozzájárul a húgysavszintcsökkenéshez, sőt ezzel még a cukorbetegség kialakulását és számos más betegség (vesekövesség, daganatos betegségek) kialakulásának kockázatát is lehet csökkenteni. A könyv több, mint 100 receptet, számos ételfotót, purintáblázatot és 40, a betegek által leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat tartalmaz. A könyv végén szójegyzék, orvosi kifejezések magyarázó szótára is segíti az olvasót. Ajánljuk a könyvet a magas húgysavszint kialakulását vagy csökkentését kívánó olvasóknak, és a már köszvényben szenvedőknek egyaránt.
A kötet adatai:
Formátum: A/5
Kötés: puhatáblás
Megjelenés éve: 2024
Terjedelem: 148 oldal + színes ételfotók oldal
Tartalomjegyzék:
Ajánlás (Szűcs Zsuzsanna MSc)
I. A húgysavszintcsökkentő, purinszegény étrend alapjai
1. Bevezetés
2. Mi okozhatja a magas húgysavszintet?
3. Hogyan táplálkozzunk a köszvény elkerülésére, a húgysavszint csökkentésére?
II. Húgysavszintcsökkentő, purinszegény ételek
1. Mintaétrendek
2. Ételreceptek jegyzéke
3. Receptek leírása
III. Kérdezz! Felelek! 40 kérdés és felelet a húgysavcsökkentés diétájáról
IV. Hasznos információk
Élelmiszerek purintartalma
A SpringMed Kiadó könyvajánlója
V. Színes melléklet ételfotókkal