A KELET CSODÁLATOS ZAMATA

-15%
A KELET CSODÁLATOS ZAMATA

Szokatlan szempontok sorozat

Szerző: Piotr Kłodkowski

Fordította: Kertész Noémi

Typotex Kiadó, 2008

 

 

2 300 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 955 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Kelet csodálatos zamatát évszázadok óta fűszerek és legendák juttatják el a mi tájunkra, Európába. Gondoljunk csak a Szöktetés a szerájból vagy a Diótörő transzportált keletiességére!

Manapság a valóság megragadásában előbbre járunk, csak be kell fizetni egy turistaútra, a meglepetés kinek-kinek másképp jut ki.

 

Stílusa elegáns, könnyed, szellemes, olykor akár költői. Változatos, rövid írásokban kalauzolja az olvasót olyan helyekre, amelyeket honfitársai közül is sokan felkeresnek, ráadásul olyasmit mutat meg, ami mind valós, mind képzeletbeli keleti utazások során a hasznunkra válhat. Ez a kötet egy kis előkészület az útrakelőknek és pótlék az itthon maradóknak.

 

Piotr Kłodkowski Irántól Indiáig, Kínától Arábiáig, Kambodzsától Ceylonig keresztül-kasul bejárta a Kelet világát. Könyve nemcsak ismereteket és hangulatokat ad át, hanem sokszor kérdéseket tesz fel. Több írása olyan kérdésekkel zárul, amelyek az olvasót is újabb kérdésekre is sarkallhatják.Ír arról, hogy a nyugati mintára épült plázában egy kis mecset is húzódik, ahol a rituális mosdás helyét veszélyes vizeldének tekinteni, hogy a nyugati mintára trenírozott menedzser zug kutyahúsevő, hogy a bazár árusainak becsületessége is meglepő, hogy talán az Európából visszatérő keletiek is ugyanúgy sóvárognak Európa után, ahogy a Keletre visszavágyódó utazó teszi.

 

Ír arról, hogy milyen eszközökkel kényszeríti ki a kínai népesedéspolitika a tömeges "egykézést", ami végül is ahhoz vezet, hogy a városi családok zöme egyetlen, elkényeztetett királyfit nevel, aminek a társadalomszerkezet megváltozásán kívül az is következménye lehet, hogy a tradicionális és az iskolarendszer által még mindig szorgalmazott közösségi ethosz helyébe merőben új felfogás lép. Ír arról, hogy az iszlám világban nem csak arabok élnek, akik nem mindig örülnek, ha az arabokkal egy kalap alá veszik őket, és az arabok konfliktusait a muszlimok közös számlájára írják. Ír arról, hogy miért van az, hogy még a gyarmati örökséggel és a nyugati világgal legradikálisabban szembenálló államokban is átvesznek valamit a fehérek viseletéből: az egyenruha szabása mindenütt nyugati mintát követ.

Jó idegenvezetőre találunk a szerzőben!


A kötet adatai:
Formátum: A/5
Megjelenés éve: 2008
Terjedelem: 184 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-2790-02-2
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu