A KÖZBESZERZÉSRŐL MÁSKÉPPEN

-15%
A KÖZBESZERZÉSRŐL MÁSKÉPPEN

Közjog és magánjog határán

Szerző: Juhász Ágnes

Lectum Kiadó, 2014

 

 

4 950 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 210 Ft
Kezdete: 2022.01.16   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A közbeszerzések joga sajátos, a közjog és a magánjog határán elhelyezkedő terület, amelyről hazánkban mindezidáig még nem jelent meg olyan munka, amely azt jogtudományi jelleggel dolgozta volna fel. A közbeszerzés-elméleti tanulmányok száma meglehetősen csekély, többségük a témához közjogi irányból közelít, miközben a magánjogi indíttatású tanulmányok száma elenyésző.

A kötet, amelyet az Olvasó a kezében tart, a közbeszerzések jogának átfogó, tudományos igényű feldolgozását tűzte ki célul oly módon, hogy a közbeszerzések jogát a közjog és a magánjog irányából egyidejűleg szemléli.

Alapos dogmatikai megalapozást követően a közjogi alapokon nyugvó közbeszerzési eljárás ismertetésén át jutunk el a szerző által magánjogi szerződésként definiált közbeszerzési szerződésig, amelynek elemei – a hatályos Kbt. és Ptk. rendelkezéseit egyidejűleg figyelembe véve és egymással szembe állítva – a szerződés dinamikája alapján kerülnek a vizsgálódások középpontjába.

A szerző gondolatmenetét ugyan elsődlegesen a hatályos Kbt. (a 2011. évi CVIII. törvény) rendelkezései köré fonja, ez alapján fogalmaz meg kritikát, azonban a kötet nem nevezhető pusztán a magyar közbeszerzési jogról készült helyzetképnek, hiszen az kiterjed a közbeszerzés nemzetközi és uniós jogi kereteinek ismertetésére is, amelyen belül olyan sajátos problémakörök is nagyító alá kerülnek, mint az in-house beszerzések vagy a kirívóan alacsony ajánlat megítélésének kérdése.

Az Olvasó a közbeszerzési jog határain túllépve megismerkedhet annak sajátos „nyúlványaival” is, így a kötetben helyet kaptak a közbeszerzés és a versenyjog, valamint a büntetőjog területén felmerülő kérdéskörök is. Az elemzések gerincét képező jogszabályi rendelkezéseket minden esetben a magyar bíróságok és az Európai Unió Bíróságának rendkívül bőséges ítélkezési gyakorlata egészíti ki.

A kötet adatai:
Formátum: 242*168*19 mm
Kötés: kartonált ragasztott
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 370 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789639640504
Kiadó
Lectum Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu