Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Kairosz Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >J-L >Kairosz Kiadó

Sorrend:

-20%
1956 AKKOR ÉS MA

Szerző: Lipták Béla

Kairosz, 2017

 

"Harmadéves műegyetemistaként naplót vezettem a szabadságharc alatt. Ez a napló három nyelven napvilágot látott, és bemutatta, hogy mit tett, érzett, gondolt azokban a napokban egy húszéves magyar diák. A hatvan év előtti napok bemutatása mellett szükségét éreztem megfogalmazni, hogy mit is üzen 1956 a jelennek. Ezt azért tettem, mert tudom, hogy aki nem tanul a múltból, megismétli azt. Tudom, látom, hogy újra meg kell fogalmaznunk a 16 pontot, ki kell mondanunk azt, amiben mindannyian egyetértünk. Újra meg kell tanulnunk összefogva és okosan szeretni a hazát. Tudnunk kell, hogy 1956 üzenete örök érvényű!"

(Részlet a szerző előszavából)

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
KOMMENTÁR JÁNOS EVANGÉLIUMÁHOZ

Szerző: Órigenész

Kairosz, 2017

 

Órigenész (185-253) az ókeresztény tudományos gondolkodás és spiritualitás meghatározó alakja, aki hatalmas életművet hagyott hátra. Munkássága legjelentősebb részét az ó- és újszövetségi szent szövegek helyes olvasatának megállapítása és magyarázata képezte. A Kommentár János evangéliumához az első reánk maradt újszövetségi kommentár, amely óriási hatást gyakorolt a későbbi évszázadok értelmezőire is. Ez az evangélium-magyarázat a teológus egyik legterjedelmesebb munkája, amelyet egyéb műveihez hasonlóan, mecénása, Ambrosziosz kérésére készített Alexandriában és Kaiszareában. Órigenész számára a János szerinti evangélium kitüntetett jelentőségét az adja, hogy a szeretett tanítvány a jó hír mellett a legmélyebb teológiai tanítást is kínálja. A művet Somos Róbert fordította.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-20%
  A MÚLTBÓL A JÖVŐBE – GAZDASÁGI-TÁRSADALMI DILEMMÁINK

Szerző: Csath Magdolna

Kairosz Kiadó, 2017

 

A neves közgazdász ebben a könyvében a múltból a jövőbe tekint: először megvizsgálta, hogy 2010-ben, a választások előtt mi foglalkoztatta a politikusokat és a Fidesz választási programjában ígértek 2010 és 2015 között mennyiben valósultak meg. 2016-17-et vizsgálva arra koncentrál, mit kellene tennie Magyarországnak azért, hogy a jövőben ne lemaradó ország, hanem képességeit kihasználva kreatív munkahelyeket és jó életminőséget kínáló ország legyen. A szerző rámutat, hogy egyes problémák mintha örökösek lennének: a kisvállalkozások helyzete, a tudás hasznosítása, az innováció támogatása és a versenyképesség. A célja az, hogy szigorúan szakmai alapon lehetséges megoldásokat javasoljon.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.22
A készlet erejéig!
-20%
AZ EMBER HÍVŐNEK SZÜLETIK

A Gyűrűk Urától Európa atyjáig

Szerző: Botos Katalin

Kairosz, 2017

 

A szerző régóta érlelte magában a gondolatot, hogy szakmai és irodalmi ismeretei során hozzá közel került nagy egyéniségeket bemutasson a szélesebb közönségnek. Miért is? Mert ő maga is meglepődött, milyen keveset tudunk e kiváló, mégis csaknem elfelejtett személyiségekről. Élettörténetük annyira izgalmas, hogy felfedezésnek is érdekes. Többüknél például az, hogyan váltak hitetlenekből hívőkké. Másoknál meg az, hogy hívő létük ellenére milyen rendkívüli világi alkotásokra, politikai teljesítményekre voltak képesek - amelyekben azért burkoltan benne volt keresztény világnézetük. Álljon itt néhány név kedvcsinálóként: Tolkien, Chesterton, Toynbee, Kumarappa, Adenauer vagy Robert Schuman.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-20%
  VÉDD MAGAD! AMIT EGÉSZSÉGRŐL ÉS BETEGSÉGRŐL MINDENKINEK TUDNI KELL

Szerző: Bene Éva

Kairosz, 2017

 

Hasznos és hézagpótló könyvet tart az olvasó a kezében. Mostanában sokat írnak és szólnak az egészséges életmód előnyeiről, de mégis hiányzik az olyan áttekinthető és szakszerű tájékoztatás, mely minden ártalmas betegségről szól, és a gyógyulás illetve a megelőzés útját is megmutatja. Nem érthetetlen tolvajnyelven írt orvosi szakkönyv, nem is humánbiológiai tanulmány, hanem egy nagy élettapasztalattal rendelkező orvos egészségtana tárul a könyv lapjain elénk, aki tudja, hogy az egész embert kell gyógyítani, ha az emberek életminőségén kívánunk javítani. Nehéz kérdésektől egyszerűen és közérthetően írni csak az tud, aki nagyon ért a témához. Ezért bizalommal és érdeklődéssel olvashatja bárki ezt a könyvet, hiszen melyikünk nem szorulna gyógyulásra? Dr. Bolberitz Pál

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-20%
A NAGY KORSZAKVÁLTÁS

Szerző: Cséfalvay Zoltán

Kairosz, 2017

 

Ez a könyv eredetileg naplónak készült az OECD-ben eltöltött napokról. Ám ahogy szaporodtak a bejegyzések, egyre inkább körvonalazódott: egy korszakváltás éveit éljük. Mikor kezdődik egy új korszak? Amikor a régi fogalmaink már nem működnek, vagy már annyit kell csavargatni rajtuk, hogy egyre távolabb kerülnek a valóságtól. A globalizáció korának fogalmait használjuk - mint például nemzetközi kereskedelem, munkatermelékenység vagy kis- és középvállalkozói szektor -, amelyek egyre nehezebben húzhatók rá a robotok, a digitális óriásvállalatok, az új globális értékláncok, a platformok, a több százmilliósra növekvő felhasználói hálózatok és a dinamikus startupok világára. Talán jobban megérthetjük a körülöttünk zajló átalakulást akkor, ha megfordítjuk a nézőpontot, és abból indulunk ki, amit látunk, egy új korszak legfontosabb jellemvonásaiból.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-20%
CSONT AZ ÉN CSONTOMBÓL

A házasság misztériuma

Szerző: Heidl György

Kairosz, 2017

 

Az emberi személy nem elvont fogalomként létezik, hanem a másikhoz való viszonyában, a másikat és önmagát pedig testként tapasztalja meg, mégpedig férfiként vagy nőként. A férfi és a nő sem önmagában, hanem egymásra való irányultságában létezik: egyenrangúságban és kölcsönösségben. Férfi és nő minden más emberi szeretettől különböző, az életadás lehetőségét is magában hordozó kapcsolata beteljesedhet a hitvesi szeretetközösségben, amelyben eredendően van valami túlvilági, isteni, szent. A könyv első részében a férje helyett a halált vállaló Alkéstis történetének drámai, filozófiai és képzőművészeti értelmezéseinek segítségével vizsgálja a szerző a halált legyőző hitvesi szeretet eszméjét, a házastársak síron túli összetartozásának reményét. A második részben a nyugati házasságteológia kialakulását, az egyházatyák vonatkozó munkásságát elemzi.

 
3 000 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ IGE MÉRLEGÉN

Interjúk keresztény közéleti személyiségekkel

Szerzők: Lőrincz Sándor

Kairosz, 2017

 

Nem tettem mást, csak kérdeztem. Politikusokat, női vezetőket, 1956 szemtanúit, írókat, költőket, tanárokat, színészeket, a kulissza napszámosait, a gyermekvédelemben és a szociális ellátórendszerben dolgozókat, civil szervezetek képviselőit és az Ige embereit. Ők pedig őszintén válaszoltak, hiszen - Máraival - nemcsak fotocellás ajtók vannak, hanem emberek is akadnak, akik a közeledő lépteire önműködően nyílnak, tárulnak, átengedik és beengedik a közeledőt.

 

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HITVALLÓ SZENT MAXIMOS TEOLÓGIÁJA

Szerző: Vassányi Miklós

Kairosz, 2017

 

A Maximos-kutatás napjainkban nem egyszerűen reneszánszát éli, hanem eddig soha nem látott csúcsra jutott. A szerző fő célkitűzése különösen Maximos krisztológiájának, szerzetesi etikájának, valamint misztikusunió-elméletének tárgyalása. Történeti források alapján bemutatja Maximos korát, legújabb szakirodalom tükrében kísérletet tesz élettörténetének rekonstrukciójára, majd részletesen és elemezően ismerteti egyes műveit (krisztológia, pneumatológia, liturgia értelmezés). A könyv célja mindenütt a történeti rekonstrukció és kontextusba helyezés, teológiai értelmezés, illetve Maximos szellemi arcképének minél teljesebb megrajzolása.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EMBERKÖZPONTÚ GAZDASÁG

Szakkönyv az etikus és fenntartható gazdasághoz

Kairosz, 2017

 

Ez a könyv azoknak az előadásoknak a lenyomata, amelyek az értékalapú, emberközpontú gondolkodás, működés alapjait fogalmazzák meg. Különféle témák, különféle megközelítések, de azonos irányba mutató szándékkal: az erényetikai, erkölcsös gazdasági szereplő, vezető személyiségének megformálásával. Ez vallási értelemben nem hittérítő könyv, de igyekszik terjeszteni azt a hitet, amely szerint az erkölcsi alapú működés tartós eredményt és boldogságot hozhat. A könyvet ajánlom mindenkinek, aki érzi, hogy érték- és identitásválságú korunknak ezen a területen is paradigmaváltásra van szüksége.

(Fodor István, az Ericsson egykori vezérigazgatója majd elnöke)

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-50%
  EURÓPA VÉGNAPJAI - A DEMOGRÁFIAI ÖSZEROPPANÁS KÖVETKEZMÉNYEI

Szerző: Pokol Béla

Kairosz Kiadó, 2015

 

A népességfogyás egész Európa gondja, s míg a keleti uniós országokban ezt a cigánykérdés súlyosbítja addig a gazdagabb nyugati államokban a befogadott muszlim lakosság rohamosan növekvő létszáma és integrációs problémái teszik a kérdést elsőrendű problémává. A nyugati nagyvárosokban már ma is százezres és milliós muszlim közösségek élnek párhuzamos társadalmakban - a többségi társadalmak kultúrájával, szokásaival és elvárásaival a legellenségesebb módon szemben állva -, akik magas születési rátájuk következtében a 2050-es évekre a legtöbb városban már többséget alkotnak majd az elöregedő és zsugorodó létszámú európai gyökerű lakossághoz képest.

 
2 800 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
1956 ÉS A MEGTORLÁS FEKETE KÖNYVE

Szerző: Jobbágyi Gábor

Kairosz, 2016

 

Huszonöt éve írom ezt a könyvet, amelynek egyes részletei megjelentek, és most továbbfejlesztve újabb fejezetekkel bővítettem...Magam úgy határoztam, hogy 'harag és részrehajlás' nélkül próbálom feltárni a lehazudott tényeket, próbálok legalább tanulmányokban, könyvekben igazságot szolgáltatni a forradalom és a megtorlás áldozatainak.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZABADON VÁLASZTOTT

Szerző: Balsai István

Kairosz, 2015

 

Arról hogy mi történt Magyarországon a hetvenes, nyolcvanas években a nem hivatalos nyilvánosság berkeiben, két fontos területen találunk forrásokat. Az egyik a titkosszolgálati jelentések sora, amelyekben az ügynökök számoltak be tartó tisztjeiknek a munkahelyi közösségek, baráti társaságok kevésbé rendszerkonform megnyilatkozásairól, nemegyszer torzított formában, gazdáik elvárásainak megfelelően. A másik forrást a résztvevők visszaemlékezései jelentik.

 

Balsai István kötetének első részében egy vele készült interjút olvashatunk Pindroch Tamás kérdései nyomán.

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  TÖRTÉNETI ALKOTMÁNYUNK VÍVMÁNYAI ÉS A 2011. ÉVI ALAPTÖRVÉNY

Szerző: Zétényi Zsolt

Kairosz, 2015

 

Jelen vizsgálódásunkban gondolatkísérletet végzünk arról, milyen esélyei vannak a történeti alkotmánynak a jelen jogalkalmazója, elsőrendűen Alkotmánybírósága, a Kúria, s az alapjogokkal foglalkozó bíróságok számára. A történeti magyar alkotmány olyan élő, organikus joganyag, amely Magyarországnak a Szent Korona-tanban gyökerező, több évszázados törvényhozási folyamatban létrejött sarkalatos és alaptörvényeit továbbá szokásjogának lényeges elemeit öleli fel, ám mibenlétére mai válasz szükségeltetik erényeként hangoztatott rugalmasságára is tekintettel. Természetesen nem mellőzhető, fontos szempont, kérdés az sem, hogy a ma élő magyar ember, nemzettag mennyire érezheti magát egy történeti alkotmányos folyamat részesének.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TŰZMADÁR

Újabb ötvenkét mese

Szerző: Benedek Elek

Kairosz, 2015

 

Az évezredek során a mesélők ajkán megőrződött, élő szóval továbbadott, majd könyvekben megjelent mesék valóban aranykorba viszik el a hallgatókat és olvasókat: egy kiszámítható és élhető világba. Benedek Elek mondái, meséi közül több is bekerült az elemista iskolás könyvekbe, így azok a magyarság több nemzedékének tanítóivá váltak. Mesterévé a magyar meseírók táborának is, s megkerülhetetlen példaképei a hitben élő, családszerető, magyarságát minden időkben vállaló embereknek.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-50%
  SAKK ÉS PÓKER - KRÓNIKA A MAGYAR GAZDASÁGI SZABADSÁGHARC GYŐZTES CSATÁIRÓL

Szerző: Wiedermann Helga

Kairosz Kiadó, 2014

 

A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió már két éve játszotta a szimultán sakkot Magyarországgal, amikor 2010 júniusában a magyar oldalon új játékosok ültek a tábla mellé. A parti ezen az oldalon már nagyon matt közeli helyzetet mutatott.

A magas államadósság, a zsugorodó gazdaság, a munkanélküliek és a lakossági devizaadósok százezrei miatt Magyarország a csőd szélén táncolt. Azonnali váltásra volt szükség a magyar gazdaságpolitikában és a nemzetközi szervezetetekkel folytatott sakkjátszmában is. A második Orbán kormány az asztalhoz felkészülten, részletesen kidolgozott tervvel érkezett.

 
2 500 Ft
Akció: 1 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HOLOKAUSZT MARGÓRÁJA

Szerző: Bíró András

Kairosz, 2014

 

A maga nemében egyedülálló könyvet tart kezében az Olvasó: dokumentumok egész gyűjteményét – és ugyanakkor tankönyvet is. A dokumentumokat hálás emberek írták, megemlékezve csúf időkről, amelyeket mégis elviselhetővé, átélhetővé tett egy EMBER. Elmondja azt, hogy voltak szörnyű idők, „mikor az ember úgy elaljasult”, hogy vallása, meggyőződése alapján, vagy „csak úgy” internáló táborba zárhattak embereket, ott szigorúan, sőt megalázva, meggyötörve, reménytelen helyzetben őrizték őket.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
OSTROMNAPLÓ

Szerzetes nővérek a halálkatlanban 1944. március 19-étől 1946. február 16-áig

Szerkesztő: Fodor Eszter

Kairosz, 2014

 

A német megszállás előrevetette annak árnyékát, hogy a gazdag, sokrétű, komoly szociális tartalommal rendelkező katolikus egyházi tevékenység súlyos akadályokkal találkozik a közeljövőben. Így is történt. A háború és az ostrom világvégét idéző hangulata azonban nem bátortalanította el a papokat, szerzeteseket, apácákat. Tették, amit lelkiismeretük diktált. Aknatűzben, Sztálin-orgonák hangja mellett is imádták Istent (végezték a liturgikus szolgálatot), és szolgálták az arra rászoruló felebarátot. Minden egyes éhezőben, sebesültben, haldoklóban fölfedezték, meglátták a szenvedő Krisztust. Mindennek megindító tanúsága a Szociális Missziótársulat nővérei által közreadott ostromnapló.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KERESZTÉNY EMBER A MODERN VILÁGBAN

Szerző: Andreas Laun

Kairosz, 2014

 

A könyv szerzője katolikus püspök (Salzburg segédpüspöke), de egyszersmind ember is, csakúgy mint mi, olvasók, és azzal a szándékkal írta ezt a könyvet, hogy bemutassa nekünk, mi a katolikus Egyház hite, hogy ezt a hitet hogyan tanítja, és mire (valójában: Kire) alapozza. Természetesen nem kell elhinnünk, amit leírt. Senkinek sem kell hinnie, senkit sem lehet hitre kényszeríteni. A kényszer hitkérdésekben teljesen terméketlen, nem szül hitet, csak képmutatást, fájdalmat és hitetlenséget.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
UKRAJNA TÖRTÉNETE

Egy modern nemzet születése

Szerző: Szerhij Jekelcsik

Kairosz, 2014

 

Szergej Jekelcsik neves kanadai történész a nyugati történelemtudományban elfogadott koncepcióra támaszkodva a saját szemszögéből láttatja a modern ukrán nemzet kialakulását. A szerző meggyőző erővel és lebilincselően mutatja meg, hogy Ukrajna legutóbbi kétszáz évének története, más országok történetéhez hasonlóan, egyáltalán nem az államiság programszerűen maghatározott megszerzése egy ősidők óta létező nép által. Ez inkább intellektuális projekt, a politikusok, írók és közéleti személyiségek arra irányuló kísérlete, hogy beleplántálják az ukránokba a modern nemzeti identitást és megteremtsék a maguk államát.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZENT GYÖRGY A MAGYAR KULTÚRTÖRTÉNETBEN

Szerző: Magyar Zoltán

Kairosz Kiadó, 2006

 

A Kárpát-medence Szent György-hagyományainak néprajzi és művelődéstörténeti rétegKözel másfél évezreden át a hit diadalmas hőseként, győzhetetlen katonájaként és emberi példaként mint a légiónyi katonaszent egyike, igen fényes karriert futott be. Nyilvánvalóan a jelképes szférába vezet el a sárkányölés, a sárkányölő hős archetípusa is, mely ismeretes ... Folytatás ›› volt a Távol-Keleten Kínában és Japánban, és természetesen az eurázsiai népek folklórjában is. A sárkányölő hős személyében a Nap, a Hold, a Tavasz az, amely legyőzi a sárkányt megszemélyesítette legfőbb rosszat, a Telet.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  ALKOTMÁNYBÍRÁSKODÁS - SZOCIOLÓGIAI, POLITOLÓGIAI ÉS JOGELMÉLETI MEGKÖZELÍTÉSEKBEN

Szerző: Pokol Béla

Kairosz Kiadó, 2014

 

Hivatalban lévő alkotmánybíróként és kutatóként írta meg a Szerző a könyvben található elemzéseket. Az Alaptörvény hatályba lépése óta már ezer felett jár a döntések száma, melyekben értelmezték az absztrakt alaptörvényi rendelkezéseket. Az ezekben rejlő értelmezési formulák, illetve az eközben lezajlott viták összegző jellegű felmutatása élőbbé teheti a szélesebb jogászság és a szellemi körök felé is az Alaptörvény jogrendszerben betöltött szerepét. Belülről szemlélve az alkotmánybíráskodás folyamatát, ennek strukturális problémái is jobban felbukkannak, és ezek nyilvánosság előtti elemzése az alkotmánybírói döntés szociológiáját is a tudományos vizsgálódások és viták tárgyává teheti a jövőben.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A JOG REALITÁSA

Az etruszk vallástól a posztmodern jogelméletig

Szerző: Szmodis Jenő

Kairosz Kiadó, 2005

 

Szmodis Jenő "A jog realitása" című nagy eruditióval, remek stílusban megírt munkája arra tesz kísérletet, hogy a jogi jelenségek létét ontologikus aspektusból megvilágítsa. A vonatkozó jogfilozófiai álláspontok értékelő kritikájából kiindulva, s a római jog (az ősi jogtól a klasszikus joghoz vezető) fejlődésének újszerű elemzése alapján tárja fel a jog ontologikus létét, mint a jog realitását. A szerző a jogot az eddigiektől eltérően, új szempontból közelítve meg exponálja a jog ontologikus alapját, és számos eredeti megállapításra jut. A mű mind a szakemberek, mind az egyetemi hallgatók, valamint a jogi és filozófiai problémákra fogékony, művelt olvasók érdeklődésére tarthat számot.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
KI ŐRZI AZ ŐRZŐKET?

Az Ombudsmani jogvédelem

Szerző: Szabó Máté

Kairosz Kiadó, 2010

 

Egy könyv az állampolgár és a közhivatalok közötti lehetséges harmónia megteremtéséről, kísérlet a mediációra.

 
3 990 Ft
-15%
CENZÚRÁZVA

Szerző: Paul B. Coleman

Kairosz Kiadó, 2013

 

A szerző a Szabadságot Védők Szövetségének jogtanácsosa Bécsben, szakterülete az európai jog. Kötete több mint érdekes! A gyűlöletbeszéd témájával, annak az állam által kikényszerített cenzúrájával foglalkozik. E rövid könyv ezzel szemben jelent kihívást. A szerző ugyanis összegyűjtött számos gyűlöletbeszéd-ügyet és azokat a törvényeket, amelyek révén ezeket bíróságokon tárgyalták. Reflektorfénybe kívánja állítani azt a „világos és azonnali” veszélyt, amelyet Európa gyűlöletbeszéd-törvényei jelentenek. Egyben kifejezi reményét arra nézve, hogy Európa el fog távolodni e folyamattól és az egyik legalapvetőbb szabadság, a szólásszabadság tisztelete felé fordul.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.11.01
A készlet erejéig!
-10%
GLOBÁLIS ÖRVÉNYLÉSEK

Szerző: Bogár László

Kairosz Kiadó, 2013

 

Legnépszerűbb szerzőink egyike most nem a minket körülvevő anyagi struktúrák boncolását tárja elénk. Sokkal mélyebbre ás és így fogalmaz: „a fizikai térben megjelenő pusztítás valójában szellemi roncsoltságunk kivetülése csupán.” A jó és rossz, a jobb és bal, a fény és árnyék kategóriáinak lételemében mozgó ember jelenleg azt tapasztalja, hogy valamiféle öngerjesztő folyamatként minden összekeveredik, összefolyik, amely nemcsak a fizikai valóságban, hanem spirituális értelemben is végzetes veszélyt jelent. A kritikus ponton elinduló folyamat az „örvénylés”, az emberi létezés legfenyegetőbb metaforája. Van-e kiút ezekből az örvényekből, a lelki, erkölcsi, szellemi hanyatlásból? Kötete esélyt ad e kérdések megválaszolására néhány hosszabb vele készült interjú, és ahogyan ő fogalmaz, jó pár „hirtelen felindulásból” keletkezett írás formájában.

 
3 000 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
LUGÁNÓI TANULMÁNY II.

Elég volt a demokráciából!

Szerző: Susan George

Kairosz Kiadó, 2013

 

Susan George „Lugánói tanulmány” című könyve először 1999-ben jelent meg angolul. Azóta több mint 15 nyelvre fordították le, és a legtöbb országban egymás után több kiadást is megért. A magyar kiadást 2009-ben jelentette meg a Kairosz Kiadó. A könyv folytatása „Lugánói tanulmány II.” címmel először franciául és spanyolul látott napvilágot 2013-ban. Miről is szól a „Lugánói tanulmány II”? Ahogyan azt a szerző előszavában is olvashatjuk, a könyv megértéséhez nem szükséges az első rész ismerete. Ennek az az oka, hogy a második kötet elején a szerző visszatér a „Lugánói tanulmány” főbb megállapításaira, és értékeli, hogy azok mennyire bizonyultak igaznak. Elsősorban három területen, a természeti környezet változása, a társadalmi egyenlőtlenségek alakulása és a pénzügyi bizonytalanság területén váltak be tökéletesen az első könyv, vagyis a szerző jóslatai.

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÖNGYILKOSSÁG. MIÉRT TÁMADTA MEG HITLER A SZOVJETUNIÓT?

Szerző: Viktor Szuvorov

Kairosz Kiadó, 2013

 

Viktor Szuvorov – Vladimir Bogdanovics Rezun, hivatásos szovjet hírszerző irodalmi álneve.

 

V. B. Rezun 1978-ban svájci állomáshelyéről menekült Nagy-Britanniába. A Szovjetunióban távollétében halálra ítélték. A Kairosz Kiadónál korábban a szerzőnek a második világháborús témakörben írt két könyvét jelentettük meg: A Jégtörőt, amelyben Hitlerről mint Sztálin terveinek eszközéről ír, valamint az M-nap címűt, amelyben azt a kérdést járja körbe, hogy ki kezdte a második világháborút.  Az Öngyilkosság e témában írt harmadik, magyar nyelven szintén először megjelenő könyve. Miért támadta meg Hitler a Szovjetuniót? Fel volt-e készülve Németország erre a háborúra?

 

Úgy tűnik, ezekre a kérdésekre egyszerű a válasz. Viktor Szuvorov a rá jellemző meggyőző erővel rámutat a hitleri Németország felkészületlenségére, az öngyilkossághoz vezető útra.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-50%
ÉVA BRAUN - AZ UNOKAHÚG FELJEGYZÉSEI

Szerző: Sibylle Knauss

Kairosz Kiadó, 2005

 

"Ő volt Hitler álmainak asszonya. Csinos, fiatal, tetszeni vágyó, és teljesen vak a hatalmi politikához. (...) Ő megtartotta durcás pajkosságát, ahogy Hitlerre nézett, fejét oldalt billentve és azt mondta neki: "Úgy nézel ki ezzel a sapkával, mint egy sofőr." Ezt mindenki hallatára mondta, és így tudatossá vált bennük, hogy milyen intim a viszonyuk. És minden alkalommal, ha ez tudatosodott bennük, újra és újra megijedtek. Én még ma is megijedek, ha rágondolok." A Németországban nagy sikert aratott regény Hitler és Éva Braun különös kapcsolatát, szerelmük kialakulását és tragikus végkifejletét meséli el egy közeli családtag, az unokahúg szemszögéből.

 
2 800 Ft
Akció: 1 400 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
CSUPAFÜL 22 MESÉJE - Elfogyott

Szerző: Fésűs Éva

Szekeres Erzsébet rajzaival

Kairosz Kiadó, 2012

 

A nagy sikerű, alsó tagozatban olvasókönyvként is használt mesekönyv új rajzokkal jelenik meg a gödöllői iparművész, Szekeres Erzsébet jóvoltából, akit már ismerhetünk más Fésűs Éva-könyvek és a Benedek Elek mesekönyvünk illusztrátoraként.

 
2 500 Ft
A TÁRSAS ÉRINTKEZÉS PSZICHOLÓGIÁJA - Elfogyott

Szerző: Forgács József

Kairosz Kiadó, 2007

 

Joseph P. Forgas /Forgács József/ Budapesten született és iskoláit is itt végezte. A sydneyi Macquarie Egyetemen szerzett pszichológusi diplomát, majd ösztöndíjjal a Mannheim-i és később az Oxford-i Egyetemen tanult, doktorátusát is Oxfordban szerezte. Tizenkét könyve jelent meg és több mint száz tanulmányt és tudományos cikket publikált. Fő kutatási területe a kísérleti szociálpszichológia, és ezen belül a társadalmi interakciók, továbbá az emócióknak a gondolkozásra és az ítélkezésre tett hatásai. Közhely, hogy mindennap számos különböző társas helyzetben kell szerepelnünk, "viselkednünk" : a családban, a munkahelyen, a volán mögött vagy a metrón, a liftben, az óvodában vagy az iskolában, baráti körben, a kocsmában.

 
2 900 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.