A LÉTEZÉS FELFEDEZÉSE

-20%
A LÉTEZÉS FELFEDEZÉSE

Egzisztenciális pszichológiai írások

Szerző: Rollo May

Park Kiadó, 2024

5 499 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 400 Ft
Kezdete: 2024.04.19   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

"Hitte, hogy a szenvedés fő ellenszere az alkotás, és szinte mindennél fontosabb kitartóan gyűjteni hozzá a bátorságot." Irvin D. Yalom

 

Ahhoz, hogy szembe tudjunk nézni az életünkkel, először szembe kell néznünk a halállal - vallják az egzisztenciális pszichológia képviselői. Keresztül kell rágnunk magunkat ezer szorongáson és félelmen ahhoz, hogy létünk megértéséhez közelebb kerüljünk. Hogyan tud mégis optimista lenni az egzisztenciális pszichológia? Rollo May könyve ehhez ad támpontokat, magyarázatot és tudományos hátteret. Feltárja előttünk az irányzat eredetét és alapjait, a kialakulásához vezető utat a társadalmi és művészeti háttér fényében magyarázza. Esettanulmányainak, példáinak hála sokkal világosabb képet kapunk arról, hogy mindaz az elmélet, amelyet elénk tár, hogyan valósul meg a gyakorlatban. Olyan erős kapaszkodót nyújt, amelynek segítségével rádöbbenhetünk: közös szorongásaink, közös tragédiáink megdolgozása vezet ahhoz az állapothoz, amelyben kiteljesedhet mindannyiunk személyisége és lelke. - Terék Anna pszichológus, költő, a Háttal a napnak szerzője

 

"Szenvedélyesen igyekszem megragadni a létezést önmagam és mások életében - e könyv írásai ebből a szenvedélyből táplálkoztak. Ez a törekvés mindig együtt jár az értékek és a célok keresésével is. Vegyük például a hétköznapi szorongás élményét: ha valaki nem éli át a szorongást, akkor a szabadságot sem fogja. A szorongás megmutatja, hogy az értékek - ha elhomályosulva is, de - ott élnek az egyénben. Értékek nélkül csak a meddő kétségbeesés létezne."

 

Rollo Reece May (1909. április 21. - 1994. október 22.) amerikai pszichológus, a Love and Will (Szeretet és akarat, 1969) című nagy hatású könyv szerzője, a humanisztikus pszichológiával és az egzisztencialista filozófiával rokonítható egzisztenciális pszichoterápia egyik fő képviselője. A létezés felfedezése az első magyarul is olvasható könyve.

 

A kötetet Kőváry Zoltán szakmai vezetésével fordította: Balogh Dávid, Baracsi Gabriella, Csernai Lilla, Csizmadia Laura, Dávid Patricia, Juhász Levente, Nagy Lili Anita, Stella Ágoston, Szabó Fanni, Tóth Gabriella, Vona Gábor.

 

A kötet adatai:

Kötés: kartonált

Megjelenés éve: 2024

Terjedelem: 284 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789636330279
Kiadó
Park Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu