A MERCHANDISING SZERZŐDÉS

-10%
ÚJ
A MERCHANDISING SZERZŐDÉS

A kézirat lezárásának dátuma: 2020. június 30.

Szerzők: Strihó Krisztina

Wolters Kluwer Kiadó, 2020

4 190 Ft
Akció: 3 770 Ft
Kezdete: 2020.09.12   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Jogtudomány és közgazdaságtan (marketing), elmélet és gyakorlat karöltve vonul végig A merchandising szerződés című szakkönyvben.

 

A kétarcúság abban mutatkozik meg, hogy a merchandising egyrészről jogintézménynek, egy sui generis, atipikus szerződésnek minősül, másrészt egy közgazdaságtanban használatos fogalom, gazdasági eszköz. Ez utóbbi közvetlenül a definitív alapokat követően kerül ismertetésre, a merchandising többek között elhelyezésre kerül a marketing-mix körében, górcső alá vesszük a polctükör fényében. A két szakterület találkozási pontja tipikusan a reklámjog, konkrétan egy-egy reklámfilm, tehát a marketing területe.

 

A komplexitás nem csak a különböző tudományterületi érintettség miatt figyelhető meg, hanem már önmagában a jogi vetülete okán is. A jogi minősítés című rész keretében ismerheti meg az olvasó a merchandising, mint a Ptk.-ban nem nevesített, relatíve új típusú szerződés helyét a szerződések általános rendszerén belül. A szerző elhatárolja az arculat-átviteli szerződést a használati jellegű, atipikus szerződésektől, áttekinti az alapügyletre épülő szerződéses struktúrát, felvázolja a normatív hátterét (beleértve a jogvédelmi rendszerét is), végül ismerteti a szabályozási lehetőségeket. De lege ferenda javaslat kerül megfogalmazásra, amely egy általános jelleggel alkalmazható fogalmi meghatározást eredményez, annak a jogrendszeren belüli helyének megjelölésével.

 

A merchandising szerződés a „fair play” világában című részben szerepelnek a fő fogyasztóvédelmi és versenyjogi kapcsolódási pontok.

 

A szerző minősíti az „influencer-ek” megjelenését is, miszerint valójában a merchandising jelenik meg új köntösben, vagyis új megnevezés alatt.

 

Az olvasó nemzetközi kitekintést is kap, amely a globalizációval együtt járó gazdasági és társadalmi változások okán nélkülözhetetlen rész.

 

Számtalan gyakorlati eset kerül feldolgozásra (bírósági döntések, versenytanácsi határozatok és Szerzői Jogi Szakértő Testület szakvéleménye). A szerző konkrét példákkal fűszerezi a könyv tematikus egységeit.

 

A kötetet főként vállalati jogtanácsosok, reklámszolgáltatók, sportjoggal, reklámjoggal, szerzői joggal, polgári joggal, cégjoggal foglalkozó ügyvédek, jogászok, ügyvezetők, joghallgatók, egyetemi oktatók és a marketing, reklámozás, illetve a  kereskedelmi ügyletek iránt érdeklődő szakemberek számára ajánljuk.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789632959375
Státusz
ÚJ    
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu