A NAGY HAJSZA. A KÖZGAZDASÁGI ESZME TÖRTÉNETE

-15%
A NAGY HAJSZA. A KÖZGAZDASÁGI ESZME TÖRTÉNETE

Szerző: Sylvia Nasar

Gondolat Kiadó, 2016

4 450 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 785 Ft
Kezdete: 2020.05.02   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Sylvia Nasar neve a magyar olvasóközönség előtt sem ismeretlen: ő a szerzője az Egy csodálatos elme című bestsellernek is, amely a zseniális matematikus, John Nash (a játékelmélet kidolgozója) viszontagságos életútját mutatja be a Nobel-díj átvételéig. Nasar kedvelt témája a tudósok „külső és belső élete” – legújabb könyvében a közgazdaságtan úttörőinek regényes történetét írja meg. Ez a nagyszabású (a maga nemében páratlan) „közgazdasági tanregény” azt mutatja be, hogyan jutott el az emberiség az isteni büntetés (vagy éppen természeti szükségszerűség) több ezer évig népszerű és elégséges magyarázatától addig a – talán túlzottan optimista – akciótervig, hogy anyagi szükséglétei kielégítésének kulcsát teljes egészében a saját kezébe vegye.

Habár A nagy hajsza amolyan közgazdaságtani bevezetőként is olvasható (az angolszász világ több nagynevű egyetemén használják is ilyen funkcióban), szépirodalmi igényű prózája révén messze kiemelkedik a hasonló témájú tankönyvek sorából.

A modern közgazdaságtan három felvonásos drámájának (Remény, Félelem, Magabiztosság) főszereplői többek között Thomas Malthus, Karl Marx, Friedrich Engels, Alfred Marshall, Beatrice Potter, Sidney Webb, Irving Fisher, Joseph Schumpeter, John Maynard Keynes, Joan Robinson, Milton Friedman, Paul Samuelson, Amartya Sen.

 

A kötet adatai:

Kötés: Kartonált

Megjelenés éve: 2016

Terjedelem: 610 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-693-715-7
Kiadó
Gondolat Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu