A PULMONOLÓGIAI REHABILITÁCIÓ KÉZIKÖNYVE

-20%
A PULMONOLÓGIAI REHABILITÁCIÓ KÉZIKÖNYVE

Szerzők: Dr. Varga János Tamás – Dr. Szilasi Mária

SpringMed Kiadó, 2018

 

 

6 200 Ft
Akció: 4 960 Ft
Kezdete: 2019.08.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A pulmonológiai rehabilitáció (PR) egy multidiszciplináris program, amely egyénileg kialakított és megtervezett kezelések sorozatából áll. Célja, a légzőszervi betegek részére a lehető legjobb életminőség elérése.

 

Habár a pulmonológiai rehabilitáció több, mint százéves múltra tekint vissza, sajnos a tüdőgyógyászok szemlélete még nem változott meg teljesen, a rehabilitáció még nem került a mindennapi betegellátás fókuszába. Korábban a légzőszervi betegek egy része a rehabilitáció nélkül légzési rokkantként, karosszékbe kényszerülve töltötte el az életét. Ma már ettől messze vagyunk, de a rehabilitáció fontosságának felismerésén tovább kell dolgoznunk.

 

A nemzetközi GOLD ajánlás már fókuszba helyezi a rehabilitáció jelentőségét, hangsúlyozza szerepét, hatékonyságát. A legújabb ATS/ERS ajánlás is kiemeli, hogy a COPD összes terápiás intervenciója közül a pulmonális rehabilitáció a harmadik legköltséghatékonyabb beavatkozás. A rehabilitáció azonban nemcsak a COPD-s beteg számára jelent életminőség javulást, hanem sok más, a könyvben is részletezett betegség esetén is.

 

A rehabilitáció során a betegek életminőségét egy komplex rehabilitációs programmal javítani lehet, növelhető a betegek teljesítőképessége, terhelési toleranciája, csökken a nehézlégzésük.

 

A könyv szerzői gyakorló orvosként, egészségügyi szakemberként a tüdőgyógyászati rehabilitációval foglalkoznak. A kézikönyv felöleli mindazt a tudást, amelyet a gyakorló tüdőgyógyászoknak ismernie kell, hogy a betegek gyógyulását a ma már rendelkezésre álló programokkal elősegítsék.

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 176 oldal

 

 

A tartalomból:

1.A pulmonológiai rehabilitáció fogalma, fajtái

 

2.Rehabilitációs lehetőségek jelenleg és a jövőben

 

3.Rehabilitációs technikák a pulmonológiai gyakorlatban

 

4.Egyéb rehabilitációhoz társuló tevékenységek

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155166686
Kiadó
SpringMed Kiadó
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu