A SZABADIDŐSPORT ÜZLETI KÉRDÉSEI

-15%
A SZABADIDŐSPORT ÜZLETI KÉRDÉSEI

Szerző: Szabó Ágnes

Akadémiai Kiadó, 2024

4 200 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 570 Ft
Kezdete: 2024.04.19   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

„A könyv komplex módon, gazdálkodástani alapokon közelít a szabadidősporthoz. Jelen kiadvány közvetlen előzményeként tekinthető a témában a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskolájában 2012-ben megvédett doktori disszertációm, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetében a könyv címét viselő tárgyam kifejlesztése, amely tárgy a tantárgyfelelősségem alatt több mint 10 éve fut. A tárgyat folyamatosan fejlesztjük, alakítjuk több jelenlegi szerző- és oktatótársammal (Havran Zsolttal, Jandó Zoltánnal, Máté Tündével).

Ezen folyamatos fejlesztés fontos állomása, hogy legyen egy olyan (szak)könyv, melynek célja, hogy olvasói elsajátítsák a szabadidősport alapvető fogalmait, koncepcióit, működési modelljeit, részletesen megismerjék az értékteremtés egyes dimenzióit, a szabadidősport piacait (fogyasztói; szponzori; sportszerek, sportfelszerelések, sportruházat; sportszakember; merchandising piacokat), és a különböző érintettek (pl. szolgáltató vállalatok, állam) szerepét, feladatait, ezekhez az érintettekhez való viszonyt. Az üzleti működés hangsúlyosan előkerül, a szolgáltatások jellemzői, a stratégiai tervezés, a nemzetköziesedés vonatkozásában is. Hiányt pótló, hogy a szabadidősport-rendezvények és a szabadidősport-turizmus is helyet kapnak a könyvben.

A könyv központi gondolata az értékteremtés. Ehhez kapcsolódik a fenntarthatóság is, mint a szabadidősport területén viszonylag újonnan vizsgált terület, így ez a téma szintén tárgyalásra kerül. Ilyen, vagy ehhez hasonló könyvet − amelyben komplex módon, gazdálkodástudományi alapokon kerül tárgyalásra a szabadidősport − nem találtunk a magyar piacon. A hallgatók mellett a területen működő gyakorlati szakembereknek is tud támpontokat, rendszerezett ismereteket adni.

A könyvhöz a legfőbb elméleti hátteret a chikáni Vállalatgazdaságtan tankönyv és tantárgy adja. A vállalatgazdaságtan elméleti háttere, kontingencia-elmélete és érintett-felfogása kiemelten fontos számunkra. Az értékteremtés, az állam, a piacok és a szervezetek, vállalatok vizsgálata »vállalatgazdaságtan intézeti örökség«. A vállalatgazdaságtan mellett a közgazdaságtan és a szociológia tudományterületei is megjelennek.” A szerző

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: kartonált

Megjelenés éve: 2024

Terjedelem: 272 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789634549970
Kiadó
Akadémiai Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu