A SZERETET ÉS AZ ÉLET BÖLCSŐJE

-20%
A SZERETET ÉS AZ ÉLET BÖLCSŐJE

A házasság és a család értékteológiája és szociáletikája értékszociológiai kutatások fényében

Szerző: Farkas Péter

L’Harmattan Kiadó, 2014

2 990 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 390 Ft
Kezdete: 2020.09.06   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Sokan ma a család válságáról beszélnek. A család azonban ma is a magánélet centruma, amelynek szocializációs hatásai továbbra is maradandóbbak, kötelékei erősebbek, kapcsolatrendszere pedig fontosabb más intézményeknél. Nem alakult ki életképes alternatívája, tehát a család intézménye nincs válságban. (Természetesen a társadalom válságjelenségei jelentősen érintik.)

A család által képviselt szellemi, etikai, vallási, szociális értékek az egyén jólétének, lelki egészségének és a társadalom fejlődésének alapját jelentik. A családok képezik a társadalom gazdasági, humán és szociális tőkéjét, ezért különösen fontos értékteremtő tevékenységük méltó erkölcsi és anyagi elismerése.

A család az egyház tanítása szerint szentség, mert olyan szövetség, amelynek modellje a szentháromságos szeretet, mert az emberi szabadság legmagasabb fokának gyakorlását teszi lehetővé, és annak keresésére késztet, ami a szeretett személy java és az élet nagylelkű továbbadásának forrása a házastársak révén.

Kötetünkben a család és házasság morálteológiai és szociáletikai áttekintését szeretnénk nyújtani, felhasználva a biblikus, dogmatikai, kánonjogi, kateketikai és liturgikus hátteret is. Ezeket egészítik ki a családszociológiai értékkutatások fejezetei.

 

A szerző szociológus, teológus, politológus, humánökológus, katekéta és tanár képzettségekkel rendelkezik. A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Családpolitikai és kutatási igazgatója és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem óraadó tanára.

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 302 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-791-0
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu