ADATVÉDELEM A GYAKORLATBAN - HVG Különszám

ADATVÉDELEM A GYAKORLATBAN - HVG Különszám

A munkahelyi adatkezelés, a hírlevélküldés szabályai

HVG Kiadó, 2018

 

2 990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A kiadvány közérthetően bemutatja a GDPR elméleti hátterét és a megfeleléshez szükséges teendőket.

 

A GDPR kapcsán attól hangos a média és az adatvédelmi tanácsadók világa, hogy a húszmilliós bírságplafon megváltozik; de nem a szám – az marad -, hanem a pénznem: forint helyett euró. Barátkozzunk a gondolattal: húszmillió euró lesz a kiszabható legmagasabb bírság (ami valójában lehet magasabb, vállalkozások esetében az előző pénzügyi év teljes világpiaci forgalmának legfeljebb négy százalékát kitevő összeg is)! (…)

Itt az idő a személyes adatok kezelésével összefüggő folyamatok alapos átvilágítására. Egy vállalkozás sem mehet el könnyedén a változások mellett: érdemes azonosítaniaz adatkezeléseket, azok célját, jogalapját és ezekhez megfelelően hozzáigazítani az informatikai rendszereket, valamint az informatikai biztonsági eszközöket. E nem kis feladat elkezdéséhez, a tennivalók felméréséhez nyújt hasznos segítséget kiadványunk szakértő szerzők tollából. (Részlet a Bevezetőből)

 

Mit kell tudni...

...az adatvédelem alapfogalmairól? az adatkezelés jogalapjairól? az érintetti jogokról? az adatkezelés és az adatfeldolgozás elhatárolásáról? az adatvédelmi incidens kezeléséről? az adatvédelmi hatásvizsgálatról? az adatvédelmi tisztviselőről? a munkaviszonnyal összefüggő adatkezelésekről? az ügyféladatok kezeléséről? az adatvédelmi megfelelés ellenőrzéséről? a jogorvoslati lehetőségekről? az információ- és adatbiztonságról?

 

+ Az adatvédelmi rendelet szövege

 

A kötet adatai:

Formátum: A/4

Kötés: puha kötés

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 82 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu