ALAPJOGI KOMMENTÁR - Gyakorló jogászoknak

-15%
ALAPJOGI KOMMENTÁR - Gyakorló jogászoknak

az alkotmánybírósági gyakorlat alapján

A kézirat lezárva: 2021. július 20.

Szerkesztő: Dr. Csink Lóránt

Szerzők: Dr. Csink Lóránt, Dr. Erdős Csaba, Dr. Gulyás Attila, Dr. Kecső Gábor, Dr. Kováts Beáta, Dr. Kurunczi Gábor, Dr. Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, Dr. Sulyok Katalin, Dr. Török Réka, Dr. Varga Ádám

Novissima Kiadó, 2021

7 200 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

6 120 Ft
Kezdete: 2024.04.07   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az alkotmányjogról gyakran az a kép alakul ki, hogy elvont, elefántcsonttoronyban űzött tudományág, aminek a hétköznapi jogi problémák megoldásához nem sok köze van. Ez a kötet nem kevesebbet tűzött ki célul, mint hogy ezt a tévképzetet eloszlassa. Kiindulópontja, hogy az alkotmányjog, és különösen is az alapjogok áthatják a mindennapjainkat, és közvetlenül kihatnak polgári, büntető, gazdasági és közigazgatási perek elbírálására.

 

Éppen ezért az alapjogok ismerete a gyakorló bírók, ügyvédek, ügyészek és közigazgatási szakemberek számára is hasznos és hasznosítható.

 

Az Alaptörvény talán legjelentősebb szervezeti változása az alapjogi bíráskodás bevezetése volt. Az Alkotmánybíróság közvetlenül vizsgálja, hogy az Alaptörvényben biztosított jogok érvényesülnek-e az egyedi döntésekben, és végső soron ki tudja kényszeríteni az alapjog-konform ítélkezést. A tapasztalat azt mutatja, hogy épp ezért az ügyvédi és bírói érvelésben is megjelennek, sőt hangsúlyt kapnak az alkotmányos szempontok. Mindennek ellenére korábban nem született olyan mű, amely szisztematikusan, gyakorlatias szemmel elemezte volna az egyes alapjogok jelentőségét. Ez a kötet ennek pótlására tesz kísérletet.

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: kartonált

Megjelenés éve: 2021

Terjedelem: 400 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155499784
Kiadó
Novissima Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu