AMIKOR A MÚLT JELEN VAN

-20%
AMIKOR A MÚLT JELEN VAN

Transzgenerációs öröklődés, sémák, traumák, kötődési zavarok

Szerzők: Pál Ferenc, Kádár Annamária, Káplár Mátyás, Koltai Mária, Lukács Liza, Szabó-Bartha Anett, Tóth Borbála, Tóth Erzsébet Fanni

Kulcslyuk Kiadó, 2023

4 500 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 600 Ft
Kezdete: 2023.11.25   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Elmúlt. Régen volt, hónapokkal, évekkel, évtizedekkel ezelőtt történt. Még csak az sem biztos, hogy velünk, lehet, hogy valamelyik felmenőnkkel.

 

De mégsem múlt el, hiszen nem sikerült magunk mögött hagyni. Ott van a gondolatainkban, az érzelmeinkben, az automatikus reakcióinkban, a választásainkban, a kapcsolatainkban. Ott van az ismétlődő tévedéseinkben és kudarcainkban, az önkorlátozó hiedelmeinkben, a magunkat és másokat romboló cselekedeteinkben.

 

Dehogy múlt el, hiszen velünk és bennünk él ma is. Itt van a jelenben, minden létező következményével - és elemi erővel formálja a jövőt.

 

.....

 

Ez a kötet a lezáratlan múltról szól. Azokról a hajdani (saját vagy transzgenerációs) sérelmekről, amelyeket még nem sikerült feldolgoznunk, ezért változatos formákban mutatják meg magukat a jelenben: például traumatünetként, sémaként vagy kötődési zavarként. Arról a múltról, amelyről talán még fel sem ismertük, hogy milyen módon áll a jelen keservei mögött, vagy éppen szinte teljesen átvilágítottuk, hatásain mégsem sikerült változtatnunk.

 

Mit tehetünk azért, hogy veszteségeinket végre el tudjuk gyászolni, és sebeink begyógyuljanak? Hogy a múlt ne bénító és örökös ismétlésre kényszerítő erőként legyen része a jelenünknek, és ne akadályozza, hogy szabadon alakítsuk a jövőt?

 

A kötet szerzői - nyolc kiváló elméleti és gyakorlati lélektani szakember - ezekre a kérdésekre a maguk szemszögéből és tapasztalatai alapján igyekeznek választ adni.

 

A kötet szerzői:

dr. Kádár Annamária, pszichoterapeuta, egyetemi docens

Káplár Mátyás, tanácsadó szakpszichológus, egyetemi tanszékvezető, a Nemzetközi Szondi Társaság elnöke

dr. Koltai Mária, pszichiáter, pszichoterapeuta, egyetemi oktató, a Magyar Családterápiás Egyesület kiképző terapeutája és volt elnöke

dr. Lukács Liza, krízistanácsadó szakpszichológus, neuroterapeuta

Pál Ferenc, római katolikus pap, mentálhigiénés szakember

dr. Szabó-Bartha Anett, klinikai szakpszichológus, egyetemi adjunktus

Tóth Borbála, klinikai szakpszichológus, a genodráma módszerének megalkotója

dr. Tóth Erzsébet Fanni, traumakutató, a bécsi Sigmund Freud Egyetem oktatója

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786156471390
Kiadó
Kulcslyuk Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu