AZ ELTŰNŐ MUNKA NYOMÁBAN. A BIG DATA ÉS A PÉNZTŐKE ÉVSZÁZADA

-15%
AZ ELTŰNŐ MUNKA NYOMÁBAN. A BIG DATA ÉS A PÉNZTŐKE ÉVSZÁZADA

Szerző: Forgács Imre

Gondolat Kiadó, 2015

2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2020.05.02   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A jövedelmi különbségek évtizedek óta folyamatosan nőnek szegények és gazdagok, országok és régiók között. A fiatalok jó egynegyedének már az Európai Unió déli tagállamaiban sincs munkája. A görögök esetében ez az arány közelít a tragikus 60%-hoz, igaz a jövőjük a pénzügyi válság miatt is kilátástalan. Ráadásul egyes szakértők szerint a digitális forradalom következtében Földünkön idővel több munkahely fog megszűnni, mint amennyi új keletkezik.

 

E tendenciák változatlansága esetén egyre kevesebben lesznek azok a szerencsések, akik értelmes alkotó munkát végezhetnek. Talán a legújabb kori népvándorlók tömegei sem csak a helyi hadurak kegyetlenkedései elől menekülnek a fejlettebb országokba.

 

Több tízmillióan azért is vállalják a veszélyt és a megaláztatást, mert hazájuk reménytelenül lemaradt a tőkéért folytatott globális versenyben. Vajon tehetünk-e még valamit e drámai folyamatok ellen, vagy a 20. századból már ismert katasztrófák felé sodródik a világ?

 

Forgács Imre jogász, volt igazságügyi és rendészeti miniszter. Előző könyve Globális Egyesült Államok? Utópia vagy utolsó esély címmel 2013-ban jelent meg a Gondolat Kiadónál.

 

A kötet adatai:

Kötés: Kartonált

Megjelenés éve: 2015

Terjedelem: 255 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-693-637-2
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu