AZ EURÓPAI MAGÁNJOG FEJLŐDÉSE

-10%
AZ EURÓPAI MAGÁNJOG FEJLŐDÉSE

a kezdetektől a XX. század végéig

Második, bővített kiadás

Szerző: Hamza Gábor

Novissima Kiadó, 2022

6 300 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

5 670 Ft
Kezdete: 2023.12.02   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A közös európai jog, a ius commune Europaeum megteremtése, a következő évtizedek kiemelkedő fontosságú, széles körű együttműködést igénylő feladata. E hosszú távú munka előfeltételét képezi a közös (jog)történeti alapok feltárása és bemutatása.

Az európai jog alapját elsősorban a XII. századtól a XIX. századig a legtöbb európai országban alkalmazott római jog alkotja, amely tartalmilag ma is meghatározza az európai és igen sok tengerentúli állam magánjogi rendszerét. A szerző e tényből kiindulva az európai magánjogfejlődés felvázolása során figyelmét az egyetemes érvényű római jogi tradíció továbbélésének bemutatására összpontosította.

Mivel a ma is élő római jogi hagyomány az európai kultúra lényeges alkotórészét képezi, a szerző elengedhetetlenül szükségesnek tartotta e tradíció hatástörténetének bemutatását számos Európán kívüli ország vonatkozásában is.

Jelen kötet a 2002-ben megjelent „Az európai magánjog fejlődése – A modern magánjogi rendszerek kialakulása a római jogi hagyományok alapján” című könyv új, bővített kiadása.

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2022

Terjedelem: 488 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786156484116
Kiadó
Novissima Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu