AZ ISZLÁM ÁLLAM – TERRORIZMUS 2.0

-20%
AZ ISZLÁM ÁLLAM – TERRORIZMUS 2.0

Történet, ideológia, propaganda

Szerzők: Besenyő János, Prantner Zoltán, Speidl Bianka, Vogel Dávid

Kossuth Kiadó, 2016

2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2020.05.03   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A kötet hármas nézőpontból – a történet, az ideológia és a propaganda témaköreit vizsgálva –mutatja be a Közel-Kelet és a nagyvilág biztonságát ma leginkább fenyegető terrorszervezetet. A szerzők elsősorban azokat a területeket elemzik, ahol korábban ismeretlen, sosem alkalmazott módszerek, harci, finanszírozási és kommunikációs technikák jelentek meg.

A fegyverek és pokolgépek tárháza mára végérvényesen kiegészült a propagandagépezet hírközlési és informatikai eszközeivel. Ez a többszörösen összetett harc csak hasonlóképpen összetett válaszlépésekkel vívható és nyerhető meg egy olyan ellenséggel szemben, mely számára nincs áldozat, amit meg ne hozna „szent” célja érdekében. Az „Iszlám Állam” szóvivője ezt mondta egyik beszédében: „Meghalni győzelem – ez az, amiben a titok rejlik! Olyan néppel harcoltok, amely sohasem győzhető le!”

A világpolitikai folyamatokat érdeklődéssel követő olvasó számára nélkülözhetetlen forrás ez a könyv. Európa és benne Magyarország nem engedheti meg magának, hogy üzenetét ne vegye komolyan.

 

A kötet adatai:

Formátum: 135 x 205 mm

Megjelenés éve: 2016

Terjedelem: 256 oldal

 

Értékes, érdekes, hasznos könyv. Értékes, mert tudományos alapossággal mutatja be az „Iszlám Kalifátust”. Érdekes, mert nem általánosságokat ismétel, hanem a szervezet működésének konkrétumait ismerteti. Hasznos, mert segíti a probléma megértését.

 

Prof. dr. J. Nagy László DSc

egyetemi tanár

Szegedi Tudományegyetem, Újkori Egyetemes Történeti

és Mediterrán Tanulmányok Tanszék

 

 

Magyar kutatók egy csoportja elsőként vállalkozott arra, hogy önálló kötetben tárja elénk az „Iszlám Állam” alapvető jellemzőit. A szerzők racionálisan, közérthetően és kellő történeti távlatból mutatják be a szélsőséges szervezet helyét és jelentőségét az etnikai, felekezeti, törzsi és politikai feszültségek uralta közel-keleti térségben.

 

Dr. habil. Kalmár Zoltán

egyetemi docens

Pannon Egyetem Társadalomtudományok

és Nemzetközi Tanulmányok Intézet

 

 

Az „Iszlám Állam” bonyolult politikai pályája tekintetében ez a könyv bölcsen nem foglal állást: gyakorlati szinteken ad támpontokat, gondolatokat a külpolitika iránt érdeklődő olvasók számára. Különösen fontosnak tartom, hogy a könyvben nem mosódik össze az iszlám vallás és a terrorállam tevékenysége. Forrás a megértéshez, az egyéni értékítélet kialakításához.

 

Dr. Mihálffy Balázs (Abdel Rahman sejk)

elnök

European Fatwa Council for Halal Transactionst

 

Hiánypótló könyv – ennyire mély, ilyen szakértelemmel felvértezett szerzők által jegyzett mű most kerül először a szakma és a széles olvasóközönség kezébe.

 

Dr. Nógrádi György

biztonságpolitikai szakértő

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-09-8441-6
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu