BANKMENEDZSMENT - Elfogyott

-15%
BANKMENEDZSMENT - Elfogyott

Bankszabályozás – Pénzügyi fogyasztóvédelem

Szerkesztette: Prof. Dr. Lentner Csaba

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt., 2013

 

 

6 900 Ft
Akció: 5 865 Ft
Kezdete: 2020.09.24   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A Bankmenedzsment – Bankszabályozás – Pénzügyi Fogyasztóvédelem című szakkönyv a pénz-, tőke- és biztosítási piacok nemzetközi környezetbe ágyazott, XXI. század eleji magyar rendszertanát foglalja magába.

 

Gazdasági kormányzással, pénzügyi joggal, közigazgatással, pénzügyi ellenőrzéssel foglalkozó jogászoknak, közgazdászoknak, könyvvizsgálóknak, bankembereknek, továbbá a banki ügyek, a pénzügyi kultúra, pénzügyi fogyasztóvédelem iránt érdeklődőknek kézikönyvként; az állam- és közigazgatás-tudományi, jogtudományi képzéseken, és az üzleti-közgazdasági szakokon tanuló hallgatóknak a pénzügyi jog, EU pénzügyek, banktan, pénzügytan stúdiumokhoz tankönyvként ajánljuk.

 

A könyv alkotószerkesztője, és rendszertani fejezeteinek megírója Lentner Csaba egyetemi tanár, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem pénzügytan professzora a piacgazdasági viszonyok között vitt aktív állami gazdaságpolitikai befolyásolás-, ellenőrzés és szabályozás híve. A kereskedelmi bankok, tőkepiaci szereplők és biztosító intézetek működése köré felvázolja a – pénzpiacokat klasszikusan szabályozó - regnáló monetáris politikát, de éppen annak megváltoztatására helyezi mondandójának súlyát. Nemzetközi példákkal igazolja, hogy a kormányzati fiskális politikáktól elszakadó jegybanki mechanizmusok károsak lehetnek a gazdaságpolitika egészére, majd a lehetséges változtatási irány tudományos koncepcióját adja. A bankszabályozás fejlődéstörténetére utalva szükséges állomásnak tartja – a másodlagos jelzálogpiaci válság által generált folyamatok leírását, és a magyar rendszerváltozás bankpolitikai ellentmondásainak elemzését követően – az állam aktív szerepvállalását a pénzpiacokon, a bankok intenzív felügyeletét és szabályozását. Tudományosan igazolja a jelenlegi kurzus bankpolitikájának létjogosultságát, és utal a továbblépés lehetséges irányaira.

 

A könyv kézikönyv jellegét elsősorban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének, illetve a Magyar Nemzeti Banknak, az Állami Számvevőszéknek, és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Pénz- és Tőkepiaci Tagozatának társszerzőként csatlakozott vezető szakértői biztosítják. A teljesség igénye nélkül: Seregdi László, Banyár József, Csere Bálint, Pap Judit, Sudár Gábor (PSZÁF vezetők), Szombati Anikó (MNB), Kolozsi Pál Péter (ÁSZ), Agócs Gábor (Magyar Könyvvizsgálói Kamara, KPMG). A gyakorló szakemberek mellett a könyv alkotói stábjában megjelenik Huszti Ernő c. egyetemi tanár is, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

A könyv leendő szakmai olvasó-közönségéhez szólnak Szász Károly PSZÁF elnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Domokos László Állami Számvevőszék elnök, Darák Péter Kúria elnök, és Patyi András Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektor beköszöntő gondolatai. Ugyancsak ajánlója e hiánypótló szakmai munkának Sárközy Tamás jogászprofesszor, a Magyar Jogász Egylet elnöke, Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke, és Lukács János intézetvezető egyetemi docens (Corvinus Egyetem), a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke.


A kötet adatai:
Formátum: B/5
Kötés: keménytáblás
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 526 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-08-5591-4
Kiadó
Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu