Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Szűrés
Szerző(k) 
Sorozatcím 
Ár
205 Ft - 35 100 Ft
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Büntetőjog


Termék sorrend módosítás:

12

-10%
  KÁRJÓVÁTÉTEL A BÜNTETŐJOGBAN, MEDIÁCIÓ A BÜNTETŐÜGYEKBEN

Szerző: Görgényi Ilona dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2006

 

A bűncselekményekre történő büntetőjogi reagálások történetében a kárhelyreállító igazságszolgáltatás több évszázados múltra visszatekintő, váltakozó erősséggel érvényesülő, régi és egyben új paradigma is. A fogalmi alapvetéseken túlmenően a könyv tartalmazza a kárhelyreállító igazságszolgáltatás célkitűzéseinek, formáinak és alapelveinek a bemutatását, amelynek során a büntetőügyekben történő mediációra vonatkozó legújabb elméleti megközelítések, gyakorlati programok, s az európai uniós és más nemzetközi standardok feldolgozása hangsúlyos arányt képvisel. A mediáció nemzetközi szintű fogalom-meghatározásait, tipologizálását, a kapcsolódó büntetőjogi elveket és a mediációs eljárás alapelveit, jogi garanciáit részletesen elemzi a szerző. Bemutatja továbbá a mediáció jogintézményének jellemzőit a bűncselekmény, valamint annak elkövetője és elszenvedője oldaláról, illetve a mediátor szemszögéből, figyelemmel a magyar törvényi rendelkezésekre is.

 
6 500 Ft
Akció: 5 850 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
  BÜNTETŐJOG I. - Jogi szakvizsga felkészítő kötet - Elfogyott

Szerkesztés lezárva: 2015. szeptember 15.

Szerzők: Dr. Balla Lajos,Dr. Belegi József, Dr. Czine Ágnes PhD, Dr. Deres Petronella PhD, Prof. Dr. habil. Domokos Andrea, PhD, Dr. Győri György, Dr. Kovács István

Szerkesztő: Prof. Dr. Domokos Andrea

Lektor: Prof. Dr. Gellér Balázs

Patrocinium Kiadó, 2015

 

A szerzők a kötetet az Igazságügyi Minisztérium által kiadott hivatalos tételsor mentén írták meg, tematikusan rendezve az egyes témakörökhöz tartozó joganyagot és bírósági gyakorlatot. A kötet célja egyrészt az, hogy átfogó ismereteket biztosítson minden témakörben, másrészt pedig rávilágítson az egyes kérdésekkel kapcsolatban jelentkező jogértelmezési és joggyakorlatban felmerülő problémákra is.

 
4 400 Ft
MAGYAR BÜNTETŐJOG - ÁLTALÁNOS RÉSZ - Elfogyott

Kézirat lezárásának dátuma: 2014. szeptember 1.

Szerzők: Görgényi Ilona, Gula József, Horváth Tibor, Jacsó Judit

Complex Kiadó, 2014

 

Az Országgyűlés 2012. június 25-ei ülésnapján fogadta el a negyedik magyar Büntető Törvénykönyvet, amely 2013. július 1-jén lép hatályba. A tankönyv kézirata 2014. szeptember 1-én lett lezárva, így a kötet a kihirdetett törvény általános részi szabályainak elemzését tartalmazza.”

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatói által írott tankönyv a már megjelent általános rész tankönyv átdolgozása a 2012. évi C. törvénynek megfelelően. A szerzők munkamódszere keretében az új Btk. Szabályainak elemzésével párhuzamosan folyamatos visszautalások találhatóak a még jelenleg hatályos 1978. évi IV. törvényre. Így biztosítja az átmenetet, illetve a biztosabb felkészülést a hallgatók részére.

 
5 565 Ft
  ÚJ BTK. KOMMENTÁR - Frissítés az első kiadáshoz - Elfogyott

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyvkiadó, 2014

 

2013-ban jelentette meg a Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó a 2013. július 1-jén hatályba lépett új Btk. kommentárját. A kommentár kimondott célja, hogy helyesen tárja fel  a jogalkotó - az Alaptörvény 28. cikkével összhangban lévő – valódi szándékát. A nyolckötetnyi anyag azonban egyaránt szól a jogalkalmazónak, jogalkotónak, diáknak és laikus érdeklődőnek. A szerzők igyekeztek az egyes jogszabályokat olyan magyarázatokkal ellátni, amelyek tükrözik a joggyakorlatból eredő következtetéseket, a jogirodalmi nézeteket, valamint saját véleményüket is. Ilyen formán nem is egyszerű kommentár készült, hanem inkább egyfajta, a hagyományos értelemben vett glossza, amely talán alkalmas a jövőbeni jogfejlődés segítésére is, legyen szó jogalkalmazásról, vagy jogalkotásról.

 
4 950 Ft
ÚJ BTK. KOMMENTÁR - Elfogyott

Főszerkesztő: dr. Polt Péter

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt., 2013.

 

Figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó legújabb, 8 kötetből álló sorozatát, mely az Új BTK kommentár címet viseli. Az új büntetőkódexet magyarázó kiadvány 2013. július 17-én jelent meg, dr. Polt Péter főszerkesztésében, dr. Miskolci Barna és dr. Gasz Péter szakmai szerkesztők koordinálásával és olyan neves szerzők közreműködésével, mint: dr. Szűcs András, dr. Lajtár István, dr. Czencz Zoltán, dr. Polt Péter, dr. Gellér Balázs, dr. Vaskuti András, dr. Csák Zsolt, dr. Elek Balázs, dr. Gál István, dr. Kőhalmi László, dr. Békés Ádám.

 
17 900 Ft
ÚJ BTK. KOMMENTÁR - Fóliázott változat - Elfogyott

Főszerkesztő: dr. Polt Péter

Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt., 2013.

 

Figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó legújabb, 8 kötetből álló sorozatát, mely az Új BTK kommentár címet viseli. Az új büntetőkódexet magyarázó kiadvány 2013. július 17-én jelent meg, dr. Polt Péter főszerkesztésében, dr. Miskolci Barna és dr. Gasz Péter szakmai szerkesztők koordinálásával és olyan neves szerzők közreműködésével, mint: dr. Szűcs András, dr. Lajtár István, dr. Czencz Zoltán, dr. Polt Péter, dr. Gellér Balázs, dr. Vaskuti András, dr. Csák Zsolt, dr. Elek Balázs, dr. Gál István, dr. Kőhalmi László, dr. Békés Ádám.

 
15 000 Ft
  BÜNTETŐ ANYAGI JOGI ISMERETEK (ÁLTALÁNOS RÉSZ) - Elfogyott

Szerző: Sántha Ferenc

Bíbor Kiadó, 2004

 

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán akkreditált felsőfokú jogi asszisztens képzés keretében számos, a szélesebb értelemben vett büntetőjog körébe tartozó tantárgy oktatására kerül sor. Ezek közül kifejezetten a büntető anyagi jog körébe tartozó kérdésekre koncentrál a Büntetőjogi alapfogalmak elnevezésű tárgy, amelynek írásbeli háttéranyagát képezi ez a jegyzet. Bár elsősorban a jogi asszisztens hallgatók számára készült, minden bizonnyal haszonnal fogathatja mindenki, aki a büntető anyagi jog elsajátítása során szeretné az első lépéseket megtenni. A jegyzet szükségképpen mellőzi a tudományos igényt és - annak ellenére, hogy e joganyag hagyományos, a jogász képzés folyamán már megszokott tematikáját követi-, a különböző részkérdéseket kifejezetten a jogi asszisztens képzéshez szükséges részletességgel tárgyalja.

 
1 300 Ft
BEVEZETÉS A BŰNÜGYI TUDOMÁNYOKBA - Elfogyott

Szerzők: Csemáné Váradi Erika, Bartkó Róbert, M. Nyitrai Péter

Bíbor Kiadó, 2004

 

E jegyzet a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán akkreditált felsőfokú jogi asszisztens képzés keretein belül oktatásra kerülő bűnügyi tudományokra vonatkozó alapismeretek minél hatékonyabb elsajátításához kíván hozzájárulni. Erre figyelemmel az egyes fejezetek elsősorban leíró jellegűek és ezért fő szabályként nem azt célozzák, hogy a kapcsolódó elméleti álláspontokat ütköztessék, hanem arra törekednek, hogy minél világosabbá és hangsúlyosabbá tegyék az egyes kérdéskörök kulcselemeit és főbb megfontolásait. Jelen írás a bűnügyi tudományok nem minden diszciplínáját taglalja, hanem - figyelemmel a jogász-képzés e tekintetben ismert fő csapásirányaira, illetve követelményeire - a büntetőjog-tudomány és a kriminológia tudományterületeire koncentrál.

 
1 575 Ft
IGAZSÁGÜGYI PSZICHIÁTRIA - Elfogyott

Második, átdolgozott kiadás

Szerkesztette: Kuncz Elemér

Medicina Kiadó, 2011

 

Jelen könyv méltó utóda a Huszár Ilona és Kuncz Elemér által szerkesztett, azonos című

műnek, melyet az azóta eltelt időben bekövetkezett változásoknak megfelelően aktualizáltak a terület ismert szakértői. Az első megjelenés óta eltelt több mint tíz évben sok minden megváltozott: átalakult az igazságügyi pszichiátriai tevékenység jogi háttere, változtak az eljárási jogszabályok, változott a kábítószer-fogyasztás, -függőség forenzikus megítélése, szemléletváltás történt a cselekvőképesség-belátási képesség megítélése terén, alapvetően átalakult a munkaképesség-csökkenéssel, egészségkárosodással kapcsolatos szakértői véleményezés rendszere, szemlélete.

A könyv szerkezete két nagy egységből áll. Az általános rész - többek között - magáról az

igazságügyi pszichiátriai szakértői tevékenységről, annak szabályairól, a szakértő jogairól, kötelességeiről, jogosultságairól szól a jogtudomány különböző területeire vetítve. A második nagy egység a büntetőjogi és polgári peres problémákat tárgyalja az egyes pszichiátriai kórképekben.

A szerzők remélik, hogy e könyv megbízható útmutatóként szolgál majd mind a gyakorlott igazságügyi pszichiáter szakértők, mind a szakterülettel most ismerkedők számára, és a határterületek iránt érdeklődő gyakorló és elméleti jogászok, joghallgatók számára is hasznos olvasmány lesz. 

 
4 900 Ft
  EINFÜHRUNG IN DAS UNGARISCHE STRAFVERFAHRENSRECHT - Elfogyott

Szerzők: Herke Csongor, Hautzinger Zoltán, Mészáros Bence, Nagy Mariann

Dialóg Campus Kiadó, 2008

 

Diese Publikation ist ein Leitfaden zum ungarischen Strafprozessrecht, wobei die gegewärtige Rechtslage im Mittelpunkt steht. Das Buch kann sowohl für Forscher, die sich für die rechtlichen Bestimmungen und Lösungen fremder Rechtssysteme interessieren, als auch für alle anderen, die sich aus verschiedenen Gründen über das ungarische Strafprozessrecht informieren möchten, nützlich sein. Mit dem vorliegenden Überblick sollen unter Aufzeigung der Etappen und der Erkenntnisse seiner Vorgeschichte das System, die Prinzipien und die Institutionen des geltenden ungarischen Strafverfahrensrechts dargestellt werden. Dieser beschränkt sich im Rahmen des zur Verfügung stehenden relativ geringen Umfangs auf das Wesentliche. Zudem sollte der Leser die folgenden Erklärungen nur als Grundriss, als aktuelle Situationsanalyse des sich ständig ändernden, mitunter im Kreuzfeuer der Diskussionen stehenden Rechtsgebietes betrachten.

 

 
4 768 Ft
BÜNTETŐ JOGSZABÁLYOK - Nem kapható!

Szerkesztette: Dr. Herke Csongor

Dialóg Campus Kiadó, 2003

 

A Büntetőjogi jogszabályok gyűjteménye a legfontosabb - a jogászi gyakorlatban, a kollokviumon, záróvizsgán és szakvizsgán egyaránt használható - törvényeket, rendeleteket és határozatokat tartalmazza.

 
1 280 Ft
  EMBERI JOGOK ÉS BÜNTETŐ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS EURÓPÁBAN - Elfogyott

A tisztességes eljárás büntetőügyekben - emberijog-dogmatikai értekezés

Szerző: Bárd Károly

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2007

 

A könyv írásának kezdetén elsősorban az foglalkoztatott, hogy mennyiben járulhat hozzá a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság az európai államok igazságszolgáltatási rendszereinek közelítéséhez. A vizsgálat során aztán olyan alapvető kérdésekkel szembesültem, mint az igazságszolgáltatás szerepe a demokráciában, a tisztességes eljáráshoz való jog helye az alapjogok rendszerében vagy a jogokról való lemondás és annak korlátai. Elsősorban a strasbourgi esetjog alapján elemzem a tisztességes eljárás azon elemeit, amelyek értelmezésében mind a mai napig bizonytalanság észlelhető a magyar joggyakorlatban: mit kíván a bírói pártatlanság, hogyan teremthető meg az összhang a véleménynyilvánítás szabadsága és a bíróságok tekintélyének megőrzése iránti érdek között, mi legyen a törvénysértően megszerzett bizonyítékok sorsa, meddig terjed a hallgatás joga? Nos, ezekről a kérdésekről szól a könyv. Meg sok minden másról...

Bárd Károly

 

 

 
7 938 Ft
AZ IDŐSKOR VIKTIMOLÓGIÁJA - Elfogyott

Szerző: Dr. Sárkány István

Lektor: Dr. Szabó András

BM Kiadó, 1999

 

 

„Az idős emberek áldozattá válásának kérdései, azok a sajátos kriminogén hatások, körülmények és tényezők, amelyek e korábban alig érintett területen kifejthetik a hatásukat, nem csak a büntetőjogászok és a kriminológusok figyelmét kelthetik fel, hanem mindenkit foglalkoztathatnak, aki a társadalom egészséges fejlődése iránt felelősséget érez.”

 

Dr. Dávid Ibolya

 
840 Ft

12

Termék sorrend módosítás:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.