DAGANATOS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE

-15%
DAGANATOS BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE

Táplálkozási és életmódtanácsokkal

Második kiadás

Szerkesztette: Dr. Bittner Nóra, Gyurcsáné Kondrát Ilona

SpringMed Kiadó, 2021

3 980 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 385 Ft
Kezdete: 2021.04.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A daganatos megbetegedések hazánkban is több százezer embert érintenek. A halálozási statisztikák alapján, a vezető halálokok közé tartozik a tüdőrák, a vastagbélrák és az emlőrák. Ezen betegségek kialakulásában is szerepet játszanak a rossz szokások: a dohányzás, az elhízás, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen ételek fogyasztása, valamint a stressz.

A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezésnek. Ha elfogadjuk a tényt, hogy odafigyeljünk a táplálkozásra, ha a mindennapjaink részévé tesszük a mozgást, akkor már sokat tettünk az egészségünk megóvása érdekében! Ráadásul, ugyanazon ételreceptek és tanácsok megfogadásával és betartásával, nemcsak a daganatok, hanem a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is tudjuk akadályozni.

A könyv alkotói évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok és dietetikusok. A szerzők jól átlátható rendszerbe foglalva ismertetik mindazon tudnivalókat, melyeket minden egészségtudatos egyénnek, illetve daganatos betegnek tudnia kell, hiszen az életmód- és étkezési tanácsok mindenkire vonatkoznak.

A tudás, az ismeretek, valamint a könnyen elkészíthető receptek segítik az olvasót a daganatos betegségek megelőzésében, de azokat is, akik daganatos betegségük kapcsán étkezési és életmódbeli útmutatást keresnek.

 

Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedéseket a daganatos betegségek követik a morbiditási és mortalitási statisztikákban. A hazai rákregiszterek adatai nagyrészt megfelelnek a nemzetközi tendenciáknak, európai viszonylatban a férfiak tekintetében első, a nők vonatkozásában a második helyen állunk a rák okozta halálozásban.

A daganatos betegségek kialakulásában egyértelműen szerepet játszik a környezetszennyezés, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alkohol és nem utolsósorban a dohányzás is. A primer prevenció a betegség kialakulásának megelőzését szolgálja, amelyre vonatkozóan táplálkozás szemszögéből nézve nincs ugyan egyetlen és mindenki számára előírható diéta, de az ajánlások figyelembevétele alapján összeállított étrend csökkentheti a kialakulás kockázatát. A mérsékelt zsírbevitel, az élelmirost-gazdagság, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, a túlzott cukorbevitel kerülése, a baromfi hús és a halak előnyben részesítése fontos tényezők a megelőzés oldaláról.

A szekunder prevenció a korai diagnózist és az adekvát kezelést jelenti. Az onkoterápia alatti diéta kialakításánál lényeges figyelembe venni, hogy leromlott állapotban a kezelés hatékonysága is csökken. Nem megfelelő energia- és fehérjebevitel az ellenállóképesség megváltozásához vezethet. Mindezek értelmében fontos dietetikus szakember tanácsának kikérése a kezelés ideje alatt az egyéni táplálásterápia kialakítása során.

A könyv onkológus és dietetikus szerzőpárosa a teammunkát kiemelve kíván segítséget nyújtani elsősorban a betegeknek, valamint a megelőzés miatt az egészséges embereknek egyaránt.

Kubányi Jolán, MSc, elnök

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

 

A kötet adatai:

Formátum: 148 x 210 mm

Megjelenés éve: 2021

Terjedelem: 252 + 16 oldal színes melléklet

 

A tartalomból:

1. rész:

A táplálkozás, az életmód és a daganatos betegségek összefüggései

1.1. Amit a daganatos betegségek kialakulásáról és felismeréséről tudni kell

1.2. A megelőzés lehetőségei

1.3. Életmódtanácsok, valamint a testmozgás lehetőségei a daganatos betegségek megelőzésében és kezelésében

 

2. rész:

Táplálkozási ajánlások az egészség megőrzésére és daganatok esetén

2.1. Étrendi ajánlások

2.2. Táplálkozási alapismeretek

2.3. Az étrendi ajánlások gyakorlati megvalósítása

2.4. Mesterséges táplálás, a tápláltsági állapot és a tápszerek jelentősége a daganatos betegek táplálkozásában

 

3. rész:

Ételreceptek az egészségtudatosság jegyében

3.1. Receptek jegyzéke

3.2. A receptek tápanyagtartalma

3.3. Útmutató az ételek elkészítéséhez

3.4. Mintaétrendek

3.5. Receptek

 

4. rész:

Hasznos információk

Színes melléklet

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155166983
Kiadó
SpringMed
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu