EGY COLITISES NAPLÓJA

-10%
EGY COLITISES NAPLÓJA

Szerző: Tóth Anikó Ida

SpringMed Kiadó, 2020

2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2021.01.22   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A betegség neve colitis ulcerosa. Ha ezt a könyvet olvassa, az valószínűleg nem véletlen, és tisztában van a betegség komolyságával és lényegével. Ez a könyv, amit most átnyújtok, egy olyanfajta támasz lehet mindenkinek, aki ettől a betegségtől szenved, ami pont ahhoz kell, hogy a beteg felismerje: gyógyszerek, orvosok ide vagy oda, csak Ő tud tenni azért, hogy az élete jobb legyen, és minden tünet a ködbe vesszen. Naplómat ajánlom mindenkinek, aki bármilyen formában találkozik vagy találkozott a kórral, ami egyre nagyobb tömegeknél jelentkezik, és a legveszélyeztetettebbek azok a fiatalok, akik éppen csak beléptek a nagybetűs életbe. De! Mindig van remény...

 

A szerző három részben írja meg betegségének történetét, annak hatását élete eseményeire az érettségitől a családalapításig. Megpróbáltatásait, testi és lelki szenvedéseit, félelmeit ebben a naplóban rögzíti 2007-től, betegsége első jelentkezésétől napjainkig.

Írásából céltudatos, önállóan gondolkodó fiatal nő képe rajzolódik elénk, akinek a legnagyobb megpróbáltatás az, hogy testét nem kontrollálhatja, hogy terveit a colitis újra és újra meghiúsítja. A számára legfontosabb események, a tanulmányok végzése, a vizsgák időpontja, a megfelelő munkahely elnyerése és megtartása, esküvőjének időpontja, az otthonteremtés, a gyermekvállalás során tehetetlen kiszolgáltatottja a betegségnek.

Egyszerű fogalmazásában drámai hatású a szenvedésének leírása, melyet a betegség tünetei, a vizsgálatok és az azokra való felkészülés, a gyógyszerek mellékhatása, a teherbeesés kálváriája során átél.

Objektíven, de elmarasztalás nélkül számol be kezelőorvosaival való kapcsolatáról.

Orvosok számára megszívlelendő, amit a végül megtalált, számára ideális kezelőorvosról ír: a beteg számára legfontosabb az orvos hitelessége, segítőkészsége, magabiztossága és őszinte meggyőződése az ajánlott gyógymódban. Ezek teremtik meg azt a feltétlen bizalmat, mely a jó orvos-beteg kapcsolat és a sikeres kezelés alapja.

A szerző betegsége során szépen leírt személyiségfejlődésen megy át: türelmes lesz önmagával, betegségével szemben; a teste feletti feszes kontroll megkísérlése, ingerültség és harag helyett panasz esetén időben jelentkezik orvosánál segítségért.

A napló az áhított gyermek szerencsés megszületésével végződik.

Fordulatosan és megragadóan fogalmazott, betegek, hozzátartozóik és orvosaik számára egyaránt tanulságos írás. Dr. Kovács Ágota, gasztroenterológus főorvos

 

A kötet adatai:

Formátum: 120 x 180 mm

Megjelenés éve: 2020

Terjedelem: 232 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155166891
Kiadó
SpringMed
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu