EGY TESTBEN A KERESZT ÁLTAL

-20%
EGY TESTBEN A KERESZT ÁLTAL

Princetoni javaslat a keresztények egységére

Hermeneutikai Füzetek

Szerkesztő: Carl E. Braaten és Robert W. Jenson

Fordító: Tóth Sára

Hermeneutikai Kutatóközpont, 2005

 

 

800 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

640 Ft
Kezdete: 2022.08.20   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A tizenhat észak-amerikai teológus által 2003-ban megfogalmazott Princetoni javaslat az ökumenizmus történetében páratlan dokumentum, amely a Carl E. Braaten és Robert W. Jenson által létrehozott Center for Catholic and Evangelical Theology (Katolikus és Evangéliumi Teológiai Központ) kezdeményezésére született. Aláíróinak többsége a régi, elbürokratizálódott és a politika fogságába esett ökumenével szemben egy új, alulról kezdeményezett, hitvallásos ökumenét képvisel. Nem egyházaik (ortodox, római katolikus, episzkopális, evangélikus, református, pünkösdista) nevében, hanem egyházaikhoz szólnak.

 

Szerintük ma nem arra van szükség, hogy divatos világi áramlatok hatására a kereszténység kétezer éves tanítását revízió alá vegyük, hanem arra, hogy az ősi tanúságtétel ma is erőteljesen szólalhasson meg. Vallják, hogy a kereszténység mai megosztottsága és az ebbe való beletörődés bűn, amelyből a kivezető út egyedül a bűnbánat, és a Krisztusban már létező egység áldozatokkal járó kimunkálása: egy testben a kereszt által.

A kötet adatai:
Kötés: Puhakötés
Megjelenés éve: 2005
Terjedelem: 47 oldal

Tartalomjegyzék:

Előszó (Fabiny Tibor); Robert W. Jenson: Vizekre vetett kenyér; Egy testben a kereszt által, Princetoni javaslat a keresztények egységére: I. A létező és a vágyott egység; II. Az ökumenikus mozgalom rövid története; III. Egység és misszió; IV. Egyházaink megosztottsága és az igazság tanítására való alkalmasságunk; V. Az ökumenikus kihívás elfogadása; VI. Ökumenikus felelősségünk; VII. Egy testben a kereszt által; A munkacsoport tagjai és a Princetoni javaslat aláírói

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-861-683-8
Kiadó
Hermeneutikai Kutatóközpont
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu