ELFELEDETT ZENESZERZŐK

-15%
ELFELEDETT ZENESZERZŐK

Claves ad Musicam sorozat

Szerző: Szalóczy Péter

Typotex Kiadó, 2007

 

 

2 500 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 125 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Évek óta hallható a Magyar Rádió Bartók adóján a szerző népszerű zenetörténeti sorozata, Ritkán hallott remek művek címmel. A műsor már túl van a 155. adásán. Szalóczy Péter huszonöt éve kezdte el a szinte soha sehol nem hallható remek művek módszeres gyűjtését, melynek során nagyon izgalmas, beláthatatlan terjedelmű zeneanyagra tett szert. E munka eredménye e könyv, mely számtalan zeneszerzőt mutat be az elmúlt századokból, akiknek élete, munkássága mindeddig méltatlanul homályban maradt.

 

„Szalóczy Péter a zene iránti ritka érzékenységével egészen kivételes bűvkört teremtett meg ebben a könyvben. A feledésre ítélt remekműveket biztos szimattal fedezte fel, s csak szuperlatívuszban lehetséges »zenereanimáló« munkásságáról szólni!”

Szokolay Sándor

 

„A szerző egy kihalófélben lévő, nagy hagyományú orvostípus ritka képviselője, a humán kultúrában aktív szerepet vállaló orvos alakja.

 

A zene olyan területeit tárta föl, hogy hivatásos zenetudós is megirigyelné elhivatottságát, szaktudását, kutatásainak hozamát. Jó, hogy a hatalmas munka nem száll el az éterben, hanem nyomtatásban is megjelenhet.”

Görgey Gábor

 

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Megjelenés éve: 2007
Terjedelem: 180 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-9664-68-5
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu