ELSODORTAK - A VÖRÖSISZAP-KATASZTRÓFA UTÓÉLETE: A PER

-15%
ELSODORTAK - A VÖRÖSISZAP-KATASZTRÓFA UTÓÉLETE: A PER

Szerző: Dr. Sándor Zsuzsa

Szerkesztő: Bleyer András, Jolsvai Júlia, Pataki Judit

Ab Ovo Kiadó, 2014

3 250 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 765 Ft
Kezdete: 2020.05.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Magyarország eddigi legnagyobb ökológiai katasztrófája csaknem négy évvel ezelőtt, 2010. október 4-én történt. Az Ajkai Timföldgyár X. számú vörösiszap-tározójának gátja átszakadt és a kiömlő vörösiszap elöntötte Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyen. A katasztrófának nyolc halálos és kétszáznál több sebesült áldozata volt. Orbán Viktor miniszterelnök már a katasztrófa másnapján „tudta”, hogy emberi mulasztás történt…

 

Tizenöt ember áll évek óta a bíróság előtt. A gyárigazgatótól kezdve a Pelikán nevű gátőrig. Valóban ők a felelősek a gátszakadásért, az emberéleteket követelő tragédiáért? Valóban azokat vádolta meg az ügyészség, akik tényleg bűnösök? Vagy a politika beavatkozott volna a büntetőeljárásba? Sértett-e törvényt a nyomozóhatóság, vagy az ügyészség? Biztosították-e a vádlottak védekezéshez való jogát? Vagy csak most, a bíróság előtt élhetnek a jogaikkal? Igazat mondott-e a kormány, amikor azt állította, hogy meg akarja menteni hatezer ember munkahelyét?

Az Elsodortak elsősorban a katasztrófa nyomán indult büntetőeljárással foglalkozik, és ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat. Remélhetőleg, mire az ítélet – és ennek a könyvnek a második része – megszületik, a válaszokat is megismerhetjük.

A kötet adatai:
Kötés: papír kötés
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 232 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-615-5353-48-2
Kiadó
Ab Ovo
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu