EREDMÉNYKIMUTATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ SZÁMLAOSZTÁLYOK

-10%
EREDMÉNYKIMUTATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ SZÁMLAOSZTÁLYOK

Szerző: Dr. Nagy Gábor

Saldo Kiadó, 2019

4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2019.04.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A vállalkozónál a felmerülő költségek, ráfordítások, illetve bevételek törvényi előírásnak megfelelő elszámolása jelentős mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy az azokból összeállított beszámoló megbízható és valós összképet mutasson a vállalkozó vagyonáról, vagyona alakulásáról, pénzügyi helyzetéről, jövedelemtermelő képességéről. Mindennek alapvető biztosítéka a számviteli törvény szerint elkészített számviteli politika, a különböző szabályzatok és nem utolsó sorban a vállalati számlarend.

 

A számviteli, az adózási, a gazdasági környezet azonban – sajnos – évről-évre változik, a gazdasági tevékenység során újabb és újabb problémák, megoldandó feladatok jelentkeznek, eddig még nem tapasztalt kihívásoknak kell eleget tenni. Olyan gazdasági eseményekre kell választ adni, amelyek korábban nem voltak jellemzőek.

 

Ezek és a naponta felmerülő kérdések motiválták jelen kézikönyv összeállítóit abban, hogy igyekezzenek naprakészen bemutatni, leképezni az eredményt meghatározó, befolyásoló tételeket (és a vonatkozó adókapcsolatokat is).

 

Tekintettel a terjedelmi korlátokra, a kézikönyv összeállításánál elsősorban azt vettük figyelembe, hogy az eredménykimutatást – ismereteink szerint – leggyakrabban összköltségeljárással készítik el, a költségeket elsődlegesen a költségnemek szerint könyvelik, a 6-7. számlaosztályokat nem használják. (Forgalmi költségeljárással készülő eredménykimutatáshoz szükséges költségadatok tartalmukban a kézikönyvben bemutatottakkal megegyeznek, eltérés alapvetően a 6-7. számlaosztályok számláin kimutatandó közvetett és közvetlen költségek könyvelésénél van. Így a kézikönyv számukra is hasznosítható információkat tartalmaz.)

 

A kézikönyvben utalunk a számviteli törvény, a személyi jövedelemadó törvény és a kapcsolódó KSH útmutató előírásaiban mutatkozó eltérésekre is, elsősorban a jövedelmek, a személyi jellegű egyéb kifizetések vonatkozásában.

 

Az egyes számlák tartalmi szabályai mellett részletes számlaösszefüggéseket is bemutat a kézikönyv. A használatot bizonyára elősegíti a kézikönyvhöz mellékelt számlakerettükör is. Indokolt esetben a tartalomra vonatkozó előírásokat részletesebben is bemutattuk a mellékletekben.

 

A 2019. január 1-jétől érvényes – már közzétett – változásokra is tekintettel voltunk.

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: ragasztókötött

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 312 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu