EVOLÚCIÓ ÉS MEGISMERÉS

-15%
EVOLÚCIÓ ÉS MEGISMERÉS

Az evolúciós gondolat sorozat

Szerkesztette: Kampis György, Ropolyi László

Typotex Kiadó, 2001

 

 

4 900 Ft
Akció: 4 165 Ft
Kezdete: 2020.05.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Vajon a világ ugyanolyan-e a denevér, a kutya, a majom vagy az em­ber számára? Tudjuk, hogy a kutya a szagok világában él, a denevér a fülével lát. A majom, bár sokban hasonlít ránk, nem tud beszélni, ezért nem használ nyelvi fogalmakat, amelyekkel mi a világot feldaraboljuk. Lehet-e mégis azonos a különböző fajok világa? Mi a kö­vetkezménye annak, ha nem? Az evolúció kutatása segíthet elkép­zelnünk az elképzelhetetlent. Ezen keresztül jobban megérthetjük azt is, mit jelent egyáltalán megismernünk valamit.

 

Ugyanezt a kérdést fordított irányból; az emberi megismerés felől is indíthatjuk. A megismerés kutatásával a kognitív tudomány foglalko­zik a biológia, a pszichológia, a nyelvészet, a számítástechnika és a filozófia határvidékén. Legmodernebb formájában az elmét nem az elvont ész lakhelyének, hanem az adott fajban rejlő biológiai tehetőségek kiaknázási eszközének tekinti. Evolúció és megismerés tehát itt is egymást támasztja alá.

 

Jelen kötet a IX. Magyar Kognitív Tudományi konferencia (MAKOG) előadá­sait tartalmazza a címbeli tág témában, a terület vezető hazai kutatóitól, tanáraitól és PhD diákjaitól.

 

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Megjelenés éve: 2001
Terjedelem: 414 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-2792-79-8
Kiadó
Typotex Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu