FACES - AZ ARC TÖRTÉNETE

-20%
FACES - AZ ARC TÖRTÉNETE

Szerző: Hans Belting

Atlantisz Kiadó, 2018

 

 

5 895 Ft
Akció: 4 715 Ft
Kezdete: 2019.02.09   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Hans Belting legújabb könyve az arc történetét tekinti át.

A könyv számos színes és fekete-fehér illusztrációt tartalmaz.

 

"Az arc története? Merész vállalkozás egy olyan témába belevágni, mely szétfeszít minden keretet és az ember által ismert képek képéhez vezet. Mert mi is „az arc”? Arca mindenkinek van. Ám mindenkié egy a többi között, s csak akkor válik arccá, ha kapcsolatba lép a másokéval, ha megnézi őket vagy azok nézik meg őt."

 

Az újkori Európában a portré szállta meg azt a helyet, melyet a régi kultúrákban a maszk foglalt el. Emlékeztető ereje paradox módon abból fakad, hogy a megjelenített személy valójában soha nincs jelen.

 

A digitális világ arcainak a testi világban immár nincs megfelelőjük, testetlen szellemalakok, nem tartoznak senkihez, csakis képként léteznek.

Az elmúlás emlékét egy múlt és jövő nélküli időfolyammal helyettesítik. Az élet és a halál ellentétében nem értelmezhetőek. Egy régtől ható impulzus szolgálatában állnak, mely az empirikus világ elhagyására és a fizikai téren, a testek korlátain túli, imaginárius világ megalkotására ösztönözte az embert. Ebben az utópiában érvényét veszti arc és maszk – a történelem során egymást kölcsönösen meghatározó – ellentéte.

 

Hans Belting korunk talán legismertebb művészettörténésze. 2004-2007 között a bécsi Nemzetközi Kultúratudományi Kutatóközpont vezetője, számos tudományos akadémia tagja.

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789639777484
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu