FEJLESZTÉSI KÉNYSZERPÁLYÁK

-10%
FEJLESZTÉSI KÉNYSZERPÁLYÁK

Szerző: Mezei Cecília

Dialóg Campus Kiadó, 2019

4 980 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2019.11.16   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A könyv a hazai helyi önkormányzatok fejlesztési eszközrendszerét, lehetőségeit, valamint a tényleges fejlesztési gyakorlatot tárja fel az európai uniós feltételrendszer és a visegrádi országok sajátosságai tükrében.

Noha a hazánkban 1989 óta zajló településfejlesztési folyamatok felfoghatók egyfajta sikersztoriként is, hiszen vitathatatlanul komoly közösségi beruházások történtek, mégis a kötet címe nem a fejlesztési lehetőségekre utal, hanem éppen a gyakorlat mögött meghúzódó kényszerpályákra. A helyi önkormányzatok fejlesztési kényszerhelyzetét ugyanis a helyi adottságokon, sajátosságokon és az ezek alapján alulról megfogalmazódó elvárásokon túl a felülről meghatározott szabályok és külső tényezők együttesen determinálják. Az egyes települések így eltérő fejlődési utakat járnak be, s ezek sokszor térben és/ vagy településkategóriákban jól kirajzolható mintázatokat hoznak létre.

A kötet a helyi gazdaságfejlesztési elmélet bázisán , de az egyedi jó gyakorlatok bemutatására épülő megszokott módszertantól eltérően, néhány ilyen mintázatnak járt utána.

 

A kötet adatai:

Formátum: 165x235 mm

Kötés: kartonált

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 234 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155945632
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu