Első olvasásra tán meghökkentő cím. De valóban az-e?
A könyv orvos szerzői képzeletbeli kulturális-kulináris kalandozásuk során számos nép gasztronómiájával és gasztrokultúrájával, jellegzetes ételeivel és a fogyasztásukkal kapcsolatos szokásokkal és hagyományokkal ismertetik meg az Olvasót.
Az olvasmányos és tartalmas leírásokat táplálkozás-élettani ismeretek is kiegészítik, ezzel segítve azon olvasókat, akik az ételekről tudni szeretnék, hogy mit fogyaszthatnak el úgy, hogy fittek és egészségesek legyenek.
A dietetikus társszerző a receptleírásoknál tömör tanácsokkal látja el a fogyókúrázókat, a cukorbetegeket és a lisztérzékenyeket, megjelölve a helyettesítési lehetőségeket az ételek alapanyag-összetételben.
A több, mint 300 receptleírást számos színes fotó illusztrálja, ezzel is könnyítve az ételek otthoni elkészítésére készülőket.
A szerzők célja, hogy kedvet hozzanak különböző népek konyhájának felkereséséhez, és rávilágítsanak, hogy az étrendi előírások betartására szorulóknak sem kell kimaradniuk az étkezés örömeiből!
30 ország – 300 recept!
A kötet adatai:
Formátum: 130x200mm
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 620 oldal
Tartalomból:
Egészségügyi ismeretek – cukorbetegségről, lisztérzékenységről, táplálkozási tanácsok fogyókúrázoknak
Gasztronómiai világkalauz: jellegzetességek, érdekességek, tippek és tanácsok
Európai konyhák (mediterrán, kelet-és közép európai, nyugat-európai)
Ázsiai konyha
Dél-Amerikai konyha