HATALOMELMÉLET

-10%
HATALOMELMÉLET

Különös tekintettel az államra

Szerző: Samu Mihály

Korona Kiadó, 2000

3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2020.04.19   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A szerző - több évtizedes munkásságának összegzéseként - az állam hatalomelméleti vonatkozásának szintézisét adja. A hatalomelmélet a politikai és a jogi viszonyok elméleti elemzésének alapkategóriája.

Az olvasóközönséget talán a demokratikus és diktatórikus hatalomgyakorlásról írottak érdekelhetik a legjobban. Samu Mihály rávilágít arra a veszélyre, melyet a többség zsarnoksága hordoz magában. Ennek kapcsán vetődik fel a kisebbségi lét kérdése. A nemzetállami szerveződés a XX. században meghaladottá vált - állítja a szerző.

Könyvében - az újfajta szemléletmód mellett - természetesen helyet kaptak a hatalomelmélet hagyományos vizsgálati szempontjai is: az állam sajátosságai és fogalma, az államszervezet struktúrája, az állami funkció, az államok rendszerezése (többféle szempont alapján), az állam és az egyén viszonya...

A monográfia szerencsésen ötvözi a teoretikus, elemző és értékelő szemléletmódot, meggyőzően mutatja be a modern demokratikus közélet problémáit, azokra számos megoldási javaslatot kínál, mellettük meggyőzően érvel. A könyv egészét az aktuális kérdések, a nemzeti kisebbségi gondok iránti fogékonyság, azaz a demokratikus jogállam iránti elkötelezettség jellemzi.

Ajánljuk a könyvet mindazoknak, akiket szintén foglalkoztatnak ezek a gondolatok, legyenek egyetemisták vagy „csupán” állampolgárok.

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2000

Terjedelem: 286 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu