HÉVÍZI GYÓGYMÓDOK

-20%
HÉVÍZI GYÓGYMÓDOK

Szerkesztette: Dr. Bermann Annamária

SpringMed Kiadó, 2014

 

 

3 200 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 560 Ft
Kezdete: 2019.08.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

„Magyarország rendkívül gazdag gyógyvizekben, ásványvizekben. Az 1930-as évektől, ahol lefúrtak a föld mélyébe kőolajért, földgázért, nagyon sok helyen gyógyvíz tört fel helyettük. A gyógyvíz legalább olyan érték, mint a keresett szénhidrogének.

A Balaton-felvidéken van egy hely, ahol a gyógyvíz nem mesterséges fúrás eredménye, hanem több évezreddel ezelőtt a forrás természetesen tört elő a föld mélyéből.

Ez a gyógyvíz a hévízi tó.

 

A hévízi tó partján az elmúlt kétszáz év hatalmas fejlődést hozott. A régen leírt történetek, a legendák – amik a csodás gyógyításokról szólnak – megelevenedtek. A hévízi tó gyógyító hatására alapulva kórház épült a tó partján, gyógyházak, gyógyszállodák alakultak a településen

Az elmúlt évszázadokban, de különösen az utóbbi évtizedekben, a tóról szerzett empírikus tapasztalatok és az orvostudomány megalapozott tudása összefonódott, harmóniába került egymással.

Így lehetséges, hogy évente egy milliónál több ember fürdik meg a tóban, több százezres nagyságban  kezeltetik magukat, a kórházban és a gyógyszállodákban. A hévízi fürdés és kezelések hatására sokan gyógyultan távoznak.

A gyógyító munkáról, a gyógyítást szolgáló hévízi gyógymódokról szeretnénk megemlékezni, a hévízi kórház munkatársaival.”

 

A tartalomból:
A Hévízi-tó (Dr. Bergmann Annamária)
A Hévízi-tó és én (Görög Ibolya)
A hévízi gyógyiszap (Dr. Gyarmati Noémi)
A hévízi súlyfürdő (Végh György)
A fizikoterápia eszközei (Kvárta Jánosné)
Passzív mozgás szárazon és vízben (masszázs, tangentor) (Lovász Lajos, Tihanyi János)
Gyógytorna (Varga Terézia)
Prevenció, rehabilitáció (Dr. Mándó Zsuzsanna)

A szerkesztőről:
Dr. Bergmann Annamária – főorvos
1978-ban fejezet be egyetemi tanulmányait a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, azóta a Hévízi Gyógyfürdőkórházban dolgozik, 1983-tól reumatológia-fizioterápiás szakorvosként. Szakmai érdeklődési területe egyrészt az osteoporosis – 18 éve a hévízi osteoporosis betegklub háziasszonya – másrészt a balneológia elkötelezett híve, 10 éve tart előadásokat a magyarországi vízkincsről. 15 éve tanít fizioterápiás asszisztenseket és gyógymasszőröket, vizsgaelnöki minősítése van.

A kötet adatai:
Formátum: 128x133mm
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 232 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-615-5166-44-0
Kiadó
SpringMed Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu