HŐSEINK NYOMÁBAN - TANULMÁNYKÖTET A HADISÍROK KUTATÁSRÓL

-15%
HŐSEINK NYOMÁBAN - TANULMÁNYKÖTET A HADISÍROK KUTATÁSRÓL

Szerkesztette: Tóth Zsolt

Zrínyi Kiadó, 2013

4 500 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

3 825 Ft
Kezdete: 2020.05.01   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Számos országban már évtizedes múltra tekint vissza a hadisírkutatás, amelynek fő célja az elesett katonák ismeretlen helyen lévő nyughelyeit megtalálni, a hősi sírokban nyugvók személyét azonosítani, végtisztességüket megadni. Hazánkban még kevésbé ismert ez a kegyeleti szempontokat és tudományos követelményeket szem előtt tartó, a történelem- és nemzettudatunkat is erősítő tevékenység. Ám mind nagyobb az igény a történelmi, hadtörténeti teljességre, a szakszerű hadisírkutatásokra, valamint a kiegyensúlyozott, egészséges hőskultusz visszaállítására. Minderre már említhetünk néhány nagyszerű példát.

A fenti felvetések, igények tették indokolttá jelen tanulmánykötetünk megjelenését, amellyel egyúttal elhelyezhetjük a magyar hadisírkutatás hazai alapköveit is a szakirodalomban. Ezért a minél átfogóbb kép érdekében nem csupán a hivatásos, ám szintén elhivatott kutatók munkáit is.

A honi hadisírkutatás rangos kutatóinak közelmúltbeli, figyelemre méltó eredményeit, módszereit, eljárásait bemutató, összefoglaló kiadványunk érdekes lehet mindazok számára, akiket érdekel a hadisírkutatás, netán érintett benne, vagy akár maguk is bekapcsolódnának e rendkívül izgalmas feltáró folyamatokba, akik szeretnének bepillantást nyerni a Honvédelmi Minisztérium hadisírgondozásért felelős szervezetének, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háburús Kegyeleti Főosztályának munkájába, s akik szeretik a hadtörténelmet, a régészet és az antropológiát. Kötetünk tudományos, de egyben kegyeleti jellegű: tisztelettel adózik az elesett katonák előtt, így a tartalma mindenki számára fontos lehet, akit személyesen is érintett a veszteség.

 

A kötet adatai:
Formátum: B/5
Kötés: keménytáblás
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 446 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789633275955
Kiadó
Zrínyi Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu