HOSSZÚVERSEK / KÉPVERSEK

-15%
HOSSZÚVERSEK / KÉPVERSEK

Szerző: Géczi János

Gondolat Kiadó, 2014

5 000 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 250 Ft
Kezdete: 2023.06.06   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Géczi János (1954) költői pályájának különböző szakaszain készült a négy hosszúvers, miként a hozzájuk illesztett, különböző eljárásokkal készített képversek csoportjai is. A szöveg- és képtár együttese, a szöveg konstruálta képiség, a kép szövegesülésének lehetőségei végigkövetik az alkotó pályáját, s nem kettő szimmetrikus történetet, hanem egyetlen históriát jelenítenek meg.

 

„Nincs rá utalás, hogy ezek a dinamikus képek egészében talált leletek-e, talált ikonikus állagokban eszközölt, korlátozott mértékű beavatkozások, avagy egészében a szerző új minőségek érdekében való romboló cselekedetének a megállapodásai. … A művek szimpatikus tulajdonságát abban látom, hogy bizonyos fokú manuális érzület fűződik hozzájuk; a magas fokú technológia képi termékeibe hátulról belenyúl az emberi kéz, hogy visszakérje magának a pragmatizmustól mentes szépséget és tisztaságot.”
Szombathy Bálint

„A plakátokkal dolgozó alkotások már messze távolodnak a korábbi képversektől, az irodalom világával legfeljebb a jelentésadásokhoz, értelemlétesítésekhez való polemizáló viszonyuk révén hozhatók kapcsolatba.”
Ladányi István

A kötet adatai:
Formátum: 240 × 240 mm
Kötés: füles, kartonált
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 244 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-693-525-2
Kiadó
Gondolat Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu