Első szakácskönyvében Bernáth József a 30+ számára kedves recepten keresztül azt igyekszik megmutatni és átadni az olvasóknak, miként lehet egy alapételből három különböző (nehézségű és tálalású) fogást úgy elkészíteni, hogy az passzoljon (és egy kissé formálja is) a magyar ízléshez, miközben a lehető leghatékonyabban használjuk fel a rendelkezésre álló alapanyagokat és a konyhában eltöltött időt. Mindebben fázisfotókkal is segíti az olvasót, hogy a sikerélmény a lehető legteljesebb lehessen.
Bernáth József kreatív séfként London egyik vezető catering cégének a tagja. Pályafutását ugyancsak egy catering cégnél kezdte, melyet akkoriban Harmath Csaba, a magyar gasztronómiai élet egyik meghatározó alakja, a BBC goodfood magazin állandó szerzője vezetett. Ő nyitotta fel József szemét arra, hogy a gasztronómia mennyire színes és sokrétű. Ezt követően Pethő Balázs kezei alatt tanulta meg az apróbb fortélyokat, s Balatonszemesen Csapody Balázs és Jahni László mellett, a neves Kistücsök vendéglőben jött rá: lehet családias hangulatban is dolgozni. Ezután került Lyonba, majd onnan Londonba.
"Ha valaki igazán széles látókörű és tanult séffé akar válni, muszáj néhány évet külföldön töltenie" – vallja. Tavaly a párizsi Museé d’Orsay éttermében három hónapon keresztül József menüjének a tolmácsolásában ismerkedhettek meg a látogatók a magyaros ízekkel.
A dédelgetett álma, hogy 8-10 éven belül egy olyan szakács- és felszolgáló képzőt nyithasson magyar és külföldi szakemberekkel azoknak, akik majd biztosítják a magyar gasztronómia jövőjét.
A kötet adatai:
Formátum: 190 x 250 mm
Megjelenés éve: 2015
Terjedelem: 200 oldal