INZULINREZISZTENCIA - DIÉTA ÉS KEZELÉS (2021)

-20%
INZULINREZISZTENCIA - DIÉTA ÉS KEZELÉS (2021)

Második kiadás

Szerzők: Erdélyi-Sipos Alíz MSc, Dr. Tűű László

SpringMed Kiadó, 2021

3 480 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 785 Ft
Kezdete: 2024.08.01   A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az inzulinrezisztencia fogalma az utóbbi években a széles nyilvánosság előtt is ismertté vált. A könyv első részében a dietetikus szerző foglalja össze az étrendváltoztatás lényegi pontjait, melyek az inzulinrezisztenciában követendők. Idézet a dietetikus bevezetőjéből: „Szénhidrátanyagcsere-zavar, prediabétesz, cukorbetegség, diéta. Ezeket a szavakat hallva a páciensek szeme előtt egy lemondásokkal, tiltásokkal, korlátozásokkal teli, méréssel, számolással járó, a szabad választásukat, „mozgásukat” szűkítő étrend képe jelenik meg. Hosszú évek tapasztalata alapján mondhatom, hogy ez nem így van. A kezdeti megtorpanás, nehézség után egy új világ tárul fel, az egész étrend sokkal változatosabb, színesebb, gazdagabb, ízletesebb és az egészséges táplálkozáshoz nagyon közel álló lesz. Ebben segít ez a könyv.” A könyv második részében az orvos szerző bemutatja a vércukor-szabályozás rendszerének összetettségét, a hormonális rendszerek egymásra kifejtett hatásait. Segít megérteni az inzulinrezisztenciát kísérő szerteágazó tüneteket és eligazodni a szükséges terápiás lépések elindításában. A könyv végén az orvosi kifejezések magyarázó szótára és a könyvben szereplő receptekhez készült színes ételfotók találhatók.

 

Kell egy jó csapat! Ma már sokan és sokat hallottak az inzulinrezisztenciáról, és sokan úgy gondolják, hogy az üdvözítő megoldás a 160 grammos diéta. Ahogy az életben sincs egyetlen üdvözítő út, így az inzulinrezisztencia kezelésé-ben sincs egyetlen, mindenkinek jó diéta. Különféle utak vannak, és a csapat (orvos, dietetikus) segít kiválasztani, melyiken érdemes menni. Ez egy hosszú utazás, ahol többször is szükség van az orvosi, dietetikai kontrollra. A kezelés, gondozás szerves része a táplálkozás. Mivel nem egyszerűen az egészséges táplálkozásról beszélünk – bár sokban hasonlít rá – mindenképp szükséges az új étrend beállításhoz a dietetikai konzultáció. A páciens tapasztalatai alapján a dietetikus segít teljesen egyénre szabni, közérthetővé, betarthatóvá tenni az étrendet. Ehhez nyújt támogatást a diétáról szóló fejezet, természetesen sok finom recepttel kiegészítve. Orvosi szempontból a kivizsgálás a labordiagnosztikából és a klinikai tünetegyüttes értékeléséből áll. Rendkívül fontos, hiszen az inzulinrezisztencia nem csupán anyagcserezavar, hanem szinte az egész szervezetet érintő és befolyásoló zavar. És a csapat szerves része és aktív tagja természetesen a páciens. Érte dolgozunk, de nélküle nem megy. Ismerkedjenek meg a könyvben a négylábú szék hasonlattal és ha elolvasták, reméljük, hogy az inzulinrezisztencia-diéta (IRD) nem lemondásokkal fog járni, hanem lehetőséget ad az egészségesebb életmód kialakításához, mellyel sikerül úgy tökéletesíteni az életmódot, hogy ne hiányozzanak ételek, élelmiszerek, és ne kelljen „bűnöző napokat” tartani, mert nem lesz rá szükség. Jó olvasást és tanulást kívánnak: A Szerzők

 

A tartalomból:

A szerzők előszava

 

I. rész

AZ INZULINREZISZTENS BETEG DIETOTERÁPIÁJA

Írta: Erdélyi-Sipos Alíz, MSc, dietetikus, táplálkozástudományi szakember

1. Bevezetés

2. Együnk, de hányszor?

3. Tápanyagokról az inzulinrezisztencia tükrében

4. Fókuszban a szénhidrátok

5. Egy életre szóló egészséges és finom étrend

6. Receptek

 

II. rész

AZ INZULINREZISZTENCIA ORVOSI VONATKOZÁSAI

Írta: Dr. Tűű László, belgyógyász, endokrinológus orvos

1. Bevezető

2. Mi is az az inzulinrezisztencia?

3. A magas inzulinszint kialakulásának mechanizmusai

4. A kialakult magas inzulinszint biológiai következményei

5. Az inzulinrezisztencia, a magas inzulinszint klinikai tünetei és kivizsgálásuk

6. Terápiás lehetőségek

 

III. rész

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Orvosi szakkifejezések értelmező szótára

A SpringMed Kiadó könyvajánlója

 

IV. rész

SZÍNES MELLÉKLET A RECEPTEKBEN SZEREPLŐ ÉTELFOTÓKKAL

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155166907
Kiadó
SpringMed
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu