KAPUFABULÁK – TÖRTÉNETEK A TACCSVONALON INNEN ÉS TÚLRÓL

-15%
KAPUFABULÁK – TÖRTÉNETEK A TACCSVONALON INNEN ÉS TÚLRÓL

Szerző: Polgár Károly

Magánkiadás, 2016

2 750 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2020.05.24   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Ez a könyv arról az időszakról vall, amikor a futball még nem ismerte a galaktikusok fogalmát, és Gialuca Vialli, a Chelsea játékosedzője a partvonalon taposta el a csikket, ami nála – az egy vagy két stampó szíverősítővel együtt - a pályára lépés előtti kötelező szertartások egyik elengedhetetlen kelléke volt. Ez idő tájt még nekünk sem kellett szégyenkeznünk a legjobbjaink miatt! Az önfeledt játékhoz sem kellett több: pár fröccs vagy az a néhány korsó sör a bemelegítés előtt – két ímmel-ámmal elvégzett bokakörzés és guggolás a girbe-gurba alapvonal és a rettegett partjelző mellett.

Kiskopácsi az a magyar község, ahol már valamennyien jártunk egyszer. Expedíciózni aztán pláne nem kell utána. Elég, ha lefékezünk az első településen, és megkeressük a futballpályát – vagy a hűlt helyét. De azért a kocsma mindenhol megmaradt, és ritka, hogy a kocsmában ne lenne egy sarok, egy legújabb kori ikonosztáz, ahol a csapat ereklyéit gyűjtik és tárják az egymást követő generációk elé. A felismerhetetlen fotókon megörökített történetek apáról fiúra szállnak, és ahogy az a mítoszok genezisekor törvényszerű, az egyre kontrasztosabb tartalom, valamint a díszítőelemek burjánzása révén a nyilvánvaló megingathatatlanság erejével ruházzák fel a múlt derűs vagy komor pillanatait.

A futball nem egy különösebben bonyolult képlet. Szép, mert egyszerű és szeretnivaló, mert játék. Csak játék. Alapjában véve korunk legnagyobbjai is ezt élvezik ebben a különös találmányban. Rajongani pedig csak olyasmiért lehet, ami időtlen, és nem szorít korlátok közé. Határtalan. Ezért jó dolog a futball, mert a futball nem csak játék: a futball szenvedély.

De hogy még sokáig az is maradjon, ahhoz kell a sok-sok Kiskopácsi FC – és a múlhatatlan megyekettő.

 

A kötet adatai:

Formátum: B/5

Kötés: keménytábla, védőborító

Megjelenés éve: 2016

Terjedelem: 320 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-12-4637-7
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu