KATOLIKUS DEMOKRATIKUS ÉS SZOCIÁLIS REFORMMOZGALMAK MAGYARORSZÁGON

-15%
KATOLIKUS DEMOKRATIKUS ÉS SZOCIÁLIS REFORMMOZGALMAK MAGYARORSZÁGON

Szerző: Kovrig Béla

Gondolat Kiadó, 2019

4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2019.12.31   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Régi adósságát törleszti a Barankovics István Alapítvány és a hazai kereszténydemokrata közélet, amikor megjelentetjük Kovrig Béla: Katolikus demokratikus és szociális reformmozgalmak Magyarországon című munkáját.

Alapítványunk Kovrig munkásságának immáron negyedik kötetét jelenteti meg. Kovrig Béla nemcsak jelentős társadalomtudós, hanem a hazai kereszténydemokrácia szellemi és közéleti alakítója is volt. Könyve párhuzamdarabja Szekfű Gyula Három nemzedékének, a reformkortól kezdődően generációról-generációra tekinti át a hazai politika és eszmetörténetet a kereszténydemokrácia szemszögéből.

Nekünk, jelenkori utódoknak, fontos feladatot is ad. Méltónak lenni Eötvös József, Zichy Nándor, Giesswein Sándor, Kovrig Béla, Barankovics István, Bálint Sándor örökségéhez. Óriások vállán állunk, jelentős gondolkodók, közéleti személyek alakították a hazai kereszténydemokrácia történetét, az ő örökségüket kell a ma igényeihez formálnunk, folytatnunk.

A szerző emigrációban tekintett vissza a múltra, de soraiból árad az optimizmus, Szent Pál soraival zárja a könyvet: „Vetera transierunt, ecce nova facio omnia”. Nekünk, az örökösöknek e mindenkori megújulást kell szolgálnunk!

Kívánom, hogy e hiánypótló munkát számosan forgassák mind a tudomány mind a közélet, mind az érdeklődő olvasók köréből.

Lectori salutem!

Mészáros József

A kötet adatai:

Kötés: keménytáblás

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 498 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789636939335
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu