A kávénak nemcsak óriási gazdasági jelentőséggel bír, hanem az emberek hétköznapjaiban is egyre fontosabb szerepet játszik. A kávéházak száma világszerte gombamód szaporodik. Az egyre növekvő érdeklődés egyik fő oka a kávékülönlegességek térhódítása.
A kötetből megtudhatjuk, miként pezsdíti fel a kávé Tokiótól Oslóig számos világváros lakóinak életét, hogyan lehet otthon is tökéletes kávét főzni, miként befolyásolja a pörkölés a kávé ízét; elsajátíthatjuk saját kávékeverékünk elkészítésének a titkait, és megismerhetjük a kávé legavatottabb szakértőit is.
Ez a könyv sok-sok ismeretet és élményt kínál minden kávéfogyasztónak – legyen az kezdő kávézgató vagy rutinos ínyenc.
A kötet adatai:
Formátum: 215 x 285 mm
Megjelenés éve: 2018
Terjedelem: 168 oldal
A tartalomból:
- Számos recept és leírás, amelyek segítségével csúcsminőségű kávét készíthetünk.
- A világ legnagyobb és legismertebb kávétermelő országai.
- A világ legjobb kávézói.
- A termesztőtől a tulajdonosig – neves szakértőktől mindent a kávéról.
- A kávé története – a véletlen fölfedezéstől a világuralomig.
- Kóstolási tippek – hogyan váljunk ínyencekké.
- Kávéfőzési tippek és trükkök, hogy soha többé ne készítsünk rossz kávét.
- Kávégépek és kiegészítők – váljunk házi baristává.