KET 2. - KULTÚRÁK ÉS ETNIKUMOK TALÁLKOZÁSA

-20%
KET 2. - KULTÚRÁK ÉS ETNIKUMOK TALÁLKOZÁSA

Szerzők: Berta Erika, Lehoczki Zsuzsanna, Lendvai Timár Edit, Pravetz Beáta

Martin Opitz Kiadó, 2019

1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2019.12.14   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az etnikumok és kultúrák találkozása tematikájú Dimenziók 2018. évi konferencia ismét lehetőséget adott a történelem- és a földrajztudomány, illetve a kartográfia, a szociálantropológia és a tudománytörténet képviselői közötti hatékony párbeszédre a kultúra és az etnikum kulcsszavak mentén.

 

„Mi a kultúra? Egy olyan komplex egész, amely magában foglalja a tudást, hitet, művészeteket, erkölcsöket, jogrendet, szokásokat és hagyományokat és minden olyan képességet, amelyet az ember a társadalom részeként sajátított el.” (E. B. Tylor).

 

A kultúra fogalmának definiálása nehéz feladat. Talán egyik legátfogóbb meghatározás Tylor 1871-ben írt fenti gondolata, amely interdiszciplináris kapcsolódásokra is lehetőséget ad a kultúrával foglalkozó más társadalomtudományok felé. Hol helyezkedik el a kultúra fogalmához képest az etnikum? Egy etnikai közösséghez való tartozás alapja vajon nem a közös eredet és a közös kultúra? Milyen átfedések vannak e két fogalom között, és hogyan hatnak kölcsönösen egymásra? Felfejthető-e az a szövevényes, többszintű rendszer, mely a kultúra és az etnikum kifejezések mögötti jelentéstartalmak között kialakult?

 

A kötet adatai:

Formátum: 16,5x23,5x1,06 cm

Kötés: papírkötéses, cérnafűzött

Megjelenés éve: 2019

Terjedelem: 288 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789639987425
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu