Az otthon íze minden ember, minden család, minden közösség és régió számára mást és mást jelent, de alapvetően az étkezőasztalnál vagy a tűzhely mellett átélt pillanatok, illatok, hangulatok emlékeiről szól. Shannon Sarna régi terve volt elbeszélni a zsidó nép történetét az ételeken és étkezéseken keresztül. Ez a könyv mintegy száz recept és receptváltozat segítségével bemutatja, hogy formálódott a zsidó konyha a világ különféle tájain – Európában, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Amerikában – olyan történelmi tényezők hatására is, mint a ki- és bevándorlás, a kultúrák és a hagyományok keveredése, ötvöződése.
A könyv bemutat sok-sok tradicionális ételt, valamint ezek izgalmas, újragondolt variációit. A nagymamáktól örökölt, féltve őrzött receptek visszaidézik az otthon, a zsidó ünnepek régi ízeit, ugyanakkor ösztönzést adnak a szerzőnek és az olvasónak a továbbfejlesztéshez, a kísérletezéshez vegetáriánus és vegán változatokkal, a lengyel, a magyar, az olasz, az arab, sőt a távol-keleti konyhák fogásainak átvételéhez, újraértelmezéséhez.
A saksukák és schnitzelek, latkeszek és kuglik, csirkelevesek és sajttorták minden zsidó és nem zsidó család asztalán helyet érdemelnek – ráadásként pedig elmesélik egy sokszínű, sok
arcú hagyomány történetét.
A kötet adatai:
Formátum: 205 x 258 mm
Kötés: keménytáblás
Megjelenés éve: 2023
Terjedelem: 208 oldal